KING BET Τρίτης 10 Ιουλίου 2018

Αλλες τέσσερις φορές έχουν βρεθεί στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο ομάδες από την Ευρώπη. Κοινό στοιχείο των δύο πιο πρόσφατων, το 1982 και το 2006, ήταν ότι μεταξύ τους βρισκόταν η Γαλλία. Στην πρώτη περίπτωση ήρθε τέταρτη, στην άλλη ήρθε δεύτερη.
Πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1934, χωρίς να συμπίπτει κάποια ομάδα της νυν τετράδας με τα τότε ημιτελικά (το τρόπαιο σήκωσε η Ιταλία). Η δεύτερη ήταν το 1966, που υπήρχε μια ομάδα που συνεχίζει και στο φετινό τουρνουά. Ηταν βέβαια η Αγγλία, που πήρε τελικά το Κύπελλο από τα χέρια της 40χρονης Ελισάβετ Β’. Τώρα, στα 92 της, το περιμένει την επόμενη εβδομάδα «σπίτι».
Η τελευταία συνάντηση της Αγγλίας με την Κροατία ήταν πριν από 9 χρόνια, 5-1 η Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ». Αυτή η ήττα, μαζί με το 1-4 στο Ζάγκρεμπ μια χρονιά νωρίτερα (2008), ήταν οι μοναδικές της Κροατίας στα τότε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Ηταν αυτές που την άφησαν στην τρίτη θέση του ομίλου και της στέρησαν τη θέση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010, του μοναδικού που έχει χάσει από τότε που κατεβαίνει ως ανεξάρτητη χώρα. Οι δυο τους θα συναντηθούν και σε τρεις μήνες, καθώς κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο της UEFA Nations League (μαζί με την Ισπανία).

Το 4-3 με το οποίο το Βέλγιο νίκησε τη Γαλλία πριν από τρία χρόνια σε φιλικό στο Παρίσι, στην τελευταία τους μέχρι σήμερα συνάντηση, ήταν η πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια που η Γαλλία δέχτηκε 4 γκολ στην έδρα της. Το Βέλγιο, η μοναδική ομάδα που έχει μόνο νίκες στο τρέχον τουρνουά, και έχει να χάσει εδώ και 24 αγώνες, έχει βρεθεί άλλη μία φορά στα ημιτελικά Μουντιάλ. Ηταν το 1986 στο Μεξικό, όπου αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά, έπαιξε για την τρίτη θέση με τη Γαλλία, στην τελευταία τους μονομαχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Βέλγιο προηγήθηκε στο 11’, έχανε 2-1 στο 43’, ισοφάρισε στο 73’, για να ηττηθεί τελικά 4-2 στην παράταση.

Οι 16 αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ και οι 47 για το Γιουρόπα Λιγκ γεμίζουν το στοιχηματικό μας πρόγραμμα. Ραντεβού ξανά την Παρασκευή με τους δύο τελικούς του Μουντιάλ, αλλά και ξεκίνημα στη Δανία – θα βρείτε σήμερα τον χάρτη της χώρας στις σελίδες 42-43.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις