KING BET Τρίτης 3 Ιουλίου 2018

Σουηδία και Ελβετία μονομαχούν σήμερα (17:00) για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Στην τελευταία τους συνάντηση το 2002 είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 στο Μάλμε. Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το τελευταίο ματς της φάσης των «16», αυτό ανάμεσα στην Κολομβία και την Αγγλία, απόψε στις 21:00.
Σίγουρα στον τελικό της 15ης Ιουλίου θα βρεθεί μία εκ των Ρωσίας, Κροατίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Κολομβίας και Αγγλίας. Για αυτό και στην Αγγλία υπάρχει μία κάποια αισιοδοξία, η οποία δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από… δεισιδαιμονίες.
Τελευταία φορά που τα «τρία λιοντάρια» πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1966. Τότε που η Mάντσεστερ Σίτι είχε πάρει το πρωτάθλημα, έστω και στη β’ κατηγορία, η Ρεάλ είχε σηκώσει το ευρωπαϊκό, η Τσέλσι είχε τερματίσει πέμπτη, και η Μπέρνλι είχε βγει για τελευταία φορά στην Ευρώπη. Ολα αυτά συνέβησαν και φέτος.



Η διοργάνωση θα «ξεκουραστεί» για δύο μέρες μετά τα σημερινά ματς, για να επανέλθει την Παρασκευή και το Σάββατο με τους 4 προημιτελικούς. Την Πέμπτη όμως διεξάγονται οι επαναληπτικοί του προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Σε αυτόν μετέχουν ομάδες από την Ανδόρα, το Γιβραλτάρ, το Κόσοβο, τα Νησιά Φερόε, τη Μάλτα, τη Λιθουανία και την Ουαλία.

Χαρακτηριστικό των πρώτων αγώνων ήταν ότι έληξαν όλοι με «2-3 γκολ», οι τέσσερις εκ των οποίων με 1-1. Με κάτι 6άρια, 7άρια και 8άρια να κυκλοφορούν στις αποδόσεις, ίσως η ενασχόληση με αυτά να μην είναι τόσο ανάξια όσο θα παρέπεμπε η ποδοσφαιρική λάμψη των συγκεκριμένων χωρών.

Οι 7 ομάδες που θα προκριθούν από τις ρεβάνς της Πέμπτης θα παίξουν την επόμενη εβδομάδα στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ο οποίος θα έχει συνολικά 47 αγώνες - μαζί με τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε 63 ευρωπαϊκά ματς, συν τα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Ως τότε όμως, εμείς θα τα ξαναπούμε εκτάκτως μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα έκδοσης του νέου κουπονιού του ΟΠΑΠ, με στατιστικά, εκτιμήσεις και αναλύσεις για τους τέσσερις προκριματικούς του Μουντιάλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις