KING BET Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2018

Με 9 αγώνες ξεκινάει την Πέμπτη το πρώτο UEFA Nations League. Είναι ένα καινούριο τουρνουά εθνικών ομάδων, το οποίο έχει 4 κατηγορίες, με υποβιβασμούς και ανόδους. Αντικαθιστά κατά κάποιο τρόπο τα φιλικά παιχνίδια, ενώ οι αναμετρήσεις θα είναι ανάμεσα σε ισοδύναμους πάνω κάτω αντιπάλους, καθώς οι κατηγορίες σχηματίστηκαν σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στη λίστα της ομοσπονδίας.
Το τρόπαιο της πρώτης διοργάνωσης θα καταλήξει σε μία από τις 12 ομάδες της Α’ κατηγορίας (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κροατία, Αγγλία, Ισπανία), οι οποίες είναι χωρισμένες σε 4 γκρουπ. Ο πρώτος του κάθε ομίλου θα παίξει στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί 5-9 Ιουνίου 2019, και το οποίο θα περιλαμβάνει ημιτελικά, μικρό τελικό και τελικό.
Ο τελευταίος του κάθε γκρουπ θα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.



Ανοδο και υποβιβασμό έχουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες, εκτός από τη Δ’, όπου δεν πέφτει κανένας.

Το πρωτάθλημα αυτό, το οποίο ξεκινάει μεθαύριο και ολοκληρώνεται σε δυόμιση μήνες (20 Νοεμβρίου) -το φάιναλ φορ όπως είπαμε θα γίνει τον Ιούνιο- δεν αντικαθιστά τα προκριματικά του Euro. Αυτά θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα διαρκέσουν έναν χρόνο. Αντικαθιστά ωστόσο τα πλέι οφ πρόκρισης στο Euro που είχαμε μετά το τέλος των προκριματικών.

Οι 16 ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στη Nations League θα παίξουν τον Μάρτιο του 2020 στα πλέι οφ πρόκρισης στο Euro. Αν μια από τις 16 αυτές ομάδες πάρει στο μεταξύ το εισιτήριο για το Euro μέσω των προκριματικών του Euro, τότε στα πλέι οφ για πρόκριση στο Euro θα αγωνιστεί η ομάδα που πήρε την καλύτερη θέση στον ίδιο όμιλο της Nations League. Ακόμα και αν έχει τερματίσει τελευταία.

Η Εθνική μας βρίσκεται στη Γ’ κατηγορία, στον έναν από τους 7 ομίλους με τέσσερις ομάδες – οι άλλοι 9 όμιλοι έχουν από τρεις ομάδες. Αντίπαλοί μας είναι οι Εσθονία, Ουγγαρία και Φινλανδία. Τις δύο πρώτες θα τις αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Σάββατο και την Τρίτη αντιστοίχως.

Ετσι λοιπόν, ο πρώτος του ομίλου μας θα προβιβαστεί στη Β’ κατηγορία για το επόμενο Nations League, και θα εξασφαλίσει ταυτόχρονα μια θέση στα πλέι οφ πρόκρισης στο Εuro, να την έχει παρακαταθήκη σε περίπτωση που δεν προκριθεί από τα προκριματικά.

Ο τελευταίος του ομίλου μας θα πέσει στη Δ’. Το ίδιο θα συμβεί και με τον χειρότερο τρίτο της Γ’, διότι ο ένας από τους τέσσερις ομίλους της συγκεκριμένης κατηγορίες έχει μόνο τρεις ομάδες. Η Κύπρος είναι στην ίδια κατηγορία, αλλά σε άλλο γκρουπ, μαζί με τις Βουλγαρία, Νορβηγία και Σλοβενία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις