KING BET Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018

Με δύο εκτός έδρας παιχνίδια ξεκινάει η Εθνική μας στη Γ’ κατηγορία της Nations League. Το Σάββατο αγωνίζεται στο Τάλιν και την Τρίτη στη Βουδαπέστη, στο γήπεδο που έπαιξε πριν από 20 μέρες η ΑΕΚ με τη Βίντι. Η Εσθονία ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: νικήσαμε 2-0 στο γήπεδο που θα γίνει και το αυριανό ματς, μείναμε στο 0-0 στο «Καραϊσκάκης».
Τα «ξαδέρφια» των Εσθονών, οι Φινλανδοί της μιας ήττας στα 10 τελευταία παιχνίδια, υποδέχονται στον άλλον αγώνα του ομίλου την Ουγγαρία, η οποία έχει νέο προπονητή: μία μέρα πριν από τα γενέθλιά του, ο Ιταλός Μάρκο Ρόσι θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τάμπερε επιδιώκοντας να διακόψει το αρνητικό σερί της Ουγγαρίας (3 ήττες, 1 ισοπαλία). Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και στα προκριματικά του Euro ’16• η Ουγγαρία νίκησε 1-0 και τις δύο φορές.



Και οι 7 μονομαχίες της Αγγλίας με την Ισπανία τον νέο αιώνα ήταν σε φιλικό επίπεδο. Η Ισπανία νίκησε στις 4 και η Αγγλία στις 2. Η πιο πρόσφατη, πριν από ενάμιση χρόνο, έληξε 2-2, με τους Ιβηρες να χάνουν 2-0 στο 48’ και να σκοράρουν στο 89’ και το 96’. Η Αγγλία έχει να χάσει εντός έδρας από τον Μάρτιο του ’16 (14 αγώνες).

Το Χάρογκεϊτ εμείς οι μουσικόφιλοι το μάθαμε από τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον το 1982. Πλέον γνωρίζουμε και τον ομώνυμο σύλλογο της πόλης, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στη Νάσιοναλ Λιγκ, την ανώτερη κατηγορία που έχει αγωνιστεί στην αιώνια και βάλε ιστορία του, είναι πρώτη και αήττητη μετά από 9 αγωνιστικές. Η αυριανή συνάντηση με την επίσης νεοφώτιστη Χάβαντ & Γουότερλουβιλ είναι η πρώτη στην ιστορία τους.

Με 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 αγώνες, η Εθνική μας βρίσκεται κοντά στην απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro U21 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Ιταλία και το Σαν Μαρίνο. Για την πρώτη μας συμμετοχή σε Euro μετά από 8 διοργανώσεις (2002) θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις τρεις ομάδες που μας ακολουθούν: Τσεχία, Κροατία, Λευκορωσία. Τις δύο πρώτες τις έχουμε «έξω» (10 Σεπτεμβρίου, 12 Οκτωβρίου), την τρίτη την παίζουμε στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική (16 Οκτωβρίου).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις