KING BET Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 21 Αυγούστου, ο Μπολτ γίνεται 30 ετών. Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε αν ο διασκεδαστικός αυτός τύπος που έχει τρέξει πιο γρήγορα από κάθε άλλον στην ανθρωπότητα (9.58 εν έτει 2009) θα έχει επαναλάβει το τρεμπλ του Λονδίνου (2012), αλλά και του Πεκίνου (2008), παίρνοντας το χρυσό στα 100, τα 200 και τα 4x100.
 Ο 34χρονος Γκάτλιν (9.80), ο 21χρονος Αμερικανός συμπατριώτης του, Μπρόμελ (9.84), και ο 24χρονος εκ Γαλλίας Βικό (9.86), έχουν τρέξει φέτος πιο γρήγορα από τον Μπολτ (9.88), ο οποίος ερχόμενος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο δήλωσε «δεν χάνω». 

Αν συνυπολογίσουμε και το πατριωτάκι του, Μπλέικ, ο οποίος είναι ο αμέσως ταχύτερος άνθρωπος στην ιστορία με 9.69 (2012), τότε στον τελικό την Κυριακή πιθανόν να δούμε τους δρομείς που έχουν σημειώσει τις 14 από τις 18 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στα 100 μέτρα, όλες από 9.76 και κάτω!
 
Εμείς ετοιμάσαμε πίνακες για όλα σχεδόν τα αγωνίσματα του στίβου, με την ημερομηνία που γίνεται ο εκάστοτε τελικός, τον κάτοχο, την εθνικότητα, την επίδοση και τη χρονολογία που επιτεύχθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ του κάθε αθλήματος -πχ. Μπολτ (ΤΖΑ) 9.58 (2009). Στους πίνακες της σελίδας 76 όμως θα βρείτε και τις τρεις καλύτερες επιδόσεις του κάθε αγωνίσματος μέσα στο ’16, ούτως ώστε να έχετε μια εικόνα για το ποιοι είναι οι καλύτεροι φέτος στον κόσμο πριν κάνετε τις στοιχηματικές σας επιλογές.
 
Οσον αφορά το ποιοι είναι οι καλύτεροι στην Πρέμιερ Αγγλίας, αυτό προσπαθεί να μας το εξηγήσει ο Μάκης Μηνδρινός από την Τρίτη. Τότε που στο αφιέρωμά του έγραφε «φαβορί του 3.60, χωρίς να είναι φαβορί». Μπερδευτήκατε; Και όμως! Η υψηλή συγκριτικά με άλλα πρωταθλήματα τιμή αντιστοιχεί στην πρώτη υποψήφια για τον τίτλο, Μάντσεστερ Σίτι, όμως η αλήθεια είναι ότι μετά το… τρολάρισμα της Λέστερ -το πήρε με δέκα βαθμούς διαφορά για να μην ξεχνιόμαστε- αλλά και τις ελεύσεις των Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα και Κόντε στους πάγκους των Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τσέλσι, όλοι είναι … λίγο φαβορί.
 
Ο Χρήστος Στεργίου δεν έχει τέτοιες σκοτούρες, ως προς το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο Σαμπιονά, αλλά δεν λησμονούμε ότι πέρσι πάλευε με ένα τρελό πρωτάθλημα, με… διάφορες Καέν, Ανζέ και Νις να χτυπούν θέσεις Τσάμπιονς Λιγκ – τελικά κατέληξαν στις Λυών, Μονακό.
Οσο για τον Γιώργο Πετρίδη, είναι έτοιμος να πορευτεί με την Αγία Τριάδα του, που αποτελείται από τις Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο - και η Μπράγκα να κλείσει την πόρτα.

Τα Σούπερ Καπ σε Γερμανία, Τουρκία και Ισπανία μας ετοιμάζουν για τα πρωταθλήματα που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε, έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο δεκαήμερο με Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Ολυμπιακούς Αγώνες, που έπειτα από δώδεκα… Αυγούστους και εκείνα τα 6 χρυσά στην Αθήνα, μας έκαναν και πάλι να δυναμώσουμε τον ήχο της τηλεόρασης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις