KING BET Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΕΚ επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Πρώτη της αντίπαλος είναι ο Αγιαξ, ο οποίος ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ενωση και στην πρώτη της παρουσία στη συγκεκριμένη φάση, το 1994. Τότε η ολλανδική ομάδα είχε κερδίσει 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια (η ΑΕΚ είχε προηγηθεί) και 2-0 στο Αμστερνταμ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας νίκησε μόνο στη μία από τις οκτώ συναντήσεις της με Ολλανδούς (1-0 την Αϊντχόφεν).
Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος με αγγλικές ομάδες: 1-0 την Αρσεναλ εντός, 1-1 στο Λονδίνο, 0-0 με την Τότεναμ εντός, 2-1 στο Λονδίνο. Σειρά έχει μία ακόμη ομάδα από την αγγλική πρωτεύουσα, η Τσέλσι, η οποία από την πλευρά της έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες με ελληνικούς συλλόγους. Και οι δύο ισοπαλίες ήταν στα μέρη μας.
Το ρεκόρ του Ολυμπιακού στην Ισπανία είναι αρνητικό, με 13 ήττες σε 15 ματς. Εντός έδρας όμως έχει μόνο 2 ήττες σε 15 ματς.



Πιο πρόσφατο ήταν το 0-0 με την Μπαρτσελόνα πριν από 11 μήνες. Η Μπέτις συναντά για πρώτη φορά ελληνική ομάδα. Οι 10 τελευταίες υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ συνοδεύτηκαν από under.

Τέσσερις ομάδες απέκλεισε ο Απόλλων Λεμεσού για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ: Στούμπρας (Λιθουανία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία) και Βασιλεία (Ελβετία). Πρώτη του αντίπαλος είναι η Λάτσιο, η οποία ξεκινάει από την Κύπρο τη νέα της προσπάθεια για να φτάσει στη διάκριση.

Αυτήν που έβλεπε να έρχεται πέρσι στα προημιτελικά με τη Σάλτσμπουργκ: αφού την κέρδισε 4-2 στο πρώτο ματς, προηγήθηκε 1-0 στο 55’ του εκτός έδρας επαναληπτικού. Στα επόμενα 20’ όμως κατάφερε να δεχτεί τα 4 γκολ που έπρεπε να βάλουν οι Αυστριακοί και αποκλείστηκε.

Η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία άφησε έξω Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) και Τρέντσιν (Σλοβακία), είναι η δεύτερη και τελευταία εκπρόσωπος της Κύπρου στη φετινή φάση των ομίλων στις δύο διοργανώσεις.

Στα έξι αυτά ματς δέχτηκε μόνο ένα γκολ, επιμηκύνοντας το σερί της που τη θέλει να κρατάει το μηδέν στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς της αγώνες (7 ματς). Η μεθαυριανή της αντίπαλος, Ζυρίχη, δεν κέρδισε σε καμία από τις 7 τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, μεταξύ των οποίων ήταν και το 3-2 στην Κύπρο από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις