KING BET Τρίτης 23 Απριλίου 2013


ΑΝ, ΠΡΙΝ αρχίσει η σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, σας ζητούσαν να επιλέξετε τις 4 ομάδες που θα θέλατε στα ημιτελικά (παραμερίζοντας οπαδικά συναισθήματα), ποιες θα επιλέγατε; Σίγουρα την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και την Μπάγερν (βάλτε όποια σειρά θέλετε, μη χαλάσουμε τις καρδιές μας), άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου τα τρία αυτά κλαμπ είχαν την πιο σταθερή πορεία. Για την τέταρτη ομάδα, θα χρειαζόσασταν λίγο έξτρα χρόνο μέχρι να αποφασίσετε. Ισως να επιλέγατε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ίσως τη Γιουβέντους, ίσως όμως και την Ντόρτμουντ, αυτή «που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη φέτος», όπως διατείνονται οι ειδικοί. Ε, λοιπόν, η τετράδα της ημιτελικής φάσης είναι «δίκαιη». Εδώ έφτασαν όσες το άξιζαν πιο πολύ, όσες το κυνήγησαν πιο πολύ, όσων το μάτι γυάλιζε.



Και μπορεί η Μπορούσια να ίδρωσε στη ρεβάνς με τη Μάλαγα, ωστόσο ακριβώς την ώρα που βρισκόταν στο καναβάτσο, βρήκε το σθένος να σηκωθεί, να ρίξει μια γροθιά στο στομάχι των Ανδαλουσιάνων και να τους ξαπλώσει κάτω.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι λάτρεις της μπάλας περιμένουμε δύο μεγάλα παιχνίδια. Για την ακρίβεια, δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια. Αυτά που κάποια χρόνια αργότερα θα μπορούμε να τα διηγούμαστε και να λέμε «τα ζήσαμε», «ήμασταν εκεί όταν το 2013 η Μπάγερν συνάντησε την Μπάρτσα και η Ντόρτμουντ τη Ρεάλ». Ανεξάρτητα από την ποιότητα του ποδοσφαίρου που θα δούμε, τα γκολ που θα μπουν, τέτοιου είδους αγώνες γίνονται σημείο αναφοράς και προκαλούν αλυσιδωτές συζητήσεις. Και δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για πρωταγωνιστές στις δύο αυτές παραστάσεις. Ο Χάινκες, ο Βιλανόβα, ο Κλοπ και ο Μουρίνιο έχουν τους πρώτους ρόλους.

Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμα, που δεν θα βρίσκεται σε κανέναν πάγκο, δεν θα δώσει οδηγίες, δεν θα φορέσει κοστούμι. Ο Γκουαρδιόλα συνδέει το χτες της Μπάρτσα με το αύριο της Μπάγερν. Αυτός είναι το κεντρικό πρόσωπο στο ματς της Τρίτης, όπως γράφει άλλωστε ο Σταύρος Κολίλας (σελ. 11).

ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ αναμένεται να δούμε και στους πρώτους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Η Βασιλεία συναντά την Τσέλσι και η Φενέρμπαχτσε την Μπενφίκα, σε δύο αγώνες ανοιχτούς σε κάθε πρόβλεψη, άλλωστε (και) η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εκπλήξεις σε όλες τις φάσεις.

Κατά τα άλλα, στο τρέχον κουπόνι έχουμε… ολίγη από Αγγλία, Σκωτία, Α’ Γαλλίας, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ιαπωνία και Λιμπερταδόρες. Μικρή… δόση θα πάρουμε και από μπάσκετ, αλλά με δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια, όπου οι εκπρόσωποί μας διεκδικούν θέση στην πτήση για Λονδίνο. Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Εφές τα δύο ισόπαλα ζευγάρια (2-2) και σε λίγες μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα) λύνουν μια κι έξω τις διαφορές τους.

Αυτά σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Παρασκευή με φουλ κουπόνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις