KING BET Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2015

Ας υποθέσουμε ότι όλη τη βδομάδα ήσασταν απασχολημένοι. Δεν διαβάσατε εφημερίδες, δεν σερφάρατε στο διαδίκτυο, δεν ανοίξατε ραδιόφωνο (παρεμπιπτόντως, από Δευτέρα έως Παρασκευή συντονιστείτε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για να ακούτε την εκπομπή της KING BET, 6-7 μ.μ.). Και ξαφνικά βλέπετε το κουπόνι του τετραημέρου. Ε, δεν γίνεται να μην γουρλώσετε τα μάτια. Σε όποιο πρωτάθλημα κι αν κοιτάξετε, όλο και κάποιο ντέρμπι θα βρείτε. Πάμε να τα δούμε;
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Οι κραυγές, οι απειλές, το παραλήρημα ορισμένων τις τελευταίες μέρες δεν έφτασαν στα δικά μας αυτιά. Για μας, είναι απλώς ένα ματς που θα κρίνει (πιθανότατα) τον τίτλο. Και όσοι θέλουν να το δουν ως πολεμική σύρραξη, ας αναλογιστούν πόσο κακό κάνουν στις ομάδες τους και στο (ελληνικό) ποδόσφαιρο γενικότερα. Σε λίγο θα ξεχάσουμε ότι στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν κι άλλοι (7 ή 8) αγώνες.



Ευτυχώς, μας τους θυμίζει ο Γιάννης Μακρατζάκης (σελ. 12-13), που έχει όλο το ρεπορτάζ.
Τέτοιου είδους… προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν οι Αγγλοι. Κι ας έχουν μπροστά τους δύο τεράστια τοπικά ντέρμπι. Τότεναμ – Αρσεναλ στο βόρειο Λονδίνο, Εβερτον – Λίβερπουλ στο Μέρσεϊσαϊντ. Εκεί, μπορεί να δούμε σκληρά ματς, ένταση, πάθος, αλλά διακοπές, αντεγκλήσεις, καπνογόνα, προκλήσεις όχι. Αλλος πολιτισμός, προφανώς.

Λίγο πιο θερμόαιμοι από τους Αγγλους είναι οι Ισπανοί. Ειδικά όταν παίζουν Ατλέτικο – Ρεάλ, τα αίματα ανάβουν πιο πολύ. Αλλά πάντα εντός… ορίων. Στην Πριμέρα, βρίσκουμε κι άλλο σπουδαίο ματς, με την Μπαρτσελόνα να ταξιδεύει στο σπίτι του Βαλβέρδε, για να αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο. Την Κυριακή λοιπόν, ίσως αλλάξουν πολλά στη μάχη της κορυφής.

Ας κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα και από τις άλλες χώρες. Στην Ιταλία, έχουμε Γιούβε – Μίλαν. Δεν κρίνει τίτλο, αλλά το γόητρο και η διατήρηση των κεκτημένων αποτελούν ισχυρότατο κίνητρο. Στην Πορτογαλία, άλλο ένα τοπικό ραντεβού. Η Σπόρτινγκ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές της για να προσεγγίσει την πρώτη θέση. Και απέναντί της μεθαύριο θα βρει την Μπενφίκα. Αν τη νικήσει, δικαιούται να ελπίζει. Αν όχι, ξεχνάει το πρωτάθλημα.

Στη Γαλλία, οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης συνωστίζονται σε δύο βαθμούς. Και τώρα παίζουν η 1η με την 3η ή, αλλιώς, Λυών εναντίον Παρί. Οχι ότι η 2η Μαρσέιγ θα… καλοπεράσει, άλλωστε η Ρεν αποτελεί δύσκολο προορισμό για τους «μεγάλους». Καλωσορίζουμε, τέλος, στο κουπόνι τη Γ’ Γερμανίας (υπερωρίες δηλαδή για τον Γεράσιμο Μανωλίδη, σελ. 38-39), στη Β’ Ολλανδίας υπάρχει διπλή αγωνιστική (σήμερα και Δευτέρα), ενώ μεθαύριο να αναδειχθεί η κορυφαία Εθνική ομάδα στην Αφρική, καθώς διεξάγεται ο τελικός του Κόπα Αφρικα.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με… πολύ Αγγλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις