KING BET Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ας πούμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσουμε με έναν μπουκ. Δεν χρειάζεται να τον ρωτήσουμε «πώς πάει στοιχηματικά το EURO;». Θα το καταλάβουμε αμέσως μόλις τον αντικρίσουμε, καθώς ένα τεράστιο χαμόγελο θα τον συνοδεύει. Είναι βέβαιο αυτό. Καταρχάς, πολλά μακροχρόνια στοιχήματα έχουν πάει ήδη στη… χωματερή. Οποιος είχε επιλέξει την Ισπανία να πάει μέχρι τον τελικό, ατύχησε. Οποιος είχε την ψευδ(αίσθηση) ότι η Αγγλία θα αποβάλει το σαράκι που την κατατρώει εδώ και 50 χρόνια, το έχει μετανιώσει. Οποιος πόνταρε ζευγάρι τελικού Γερμανία-Ιταλία, θα περιμένει… άλλα τέσσερα χρόνια. Για να μην πούμε τι έχει γίνει στο live. Οι ειδήμονες ισχυρίζονται ότι τη Δευτέρα, στο Αγγλία-Ισλανδία, «έσπασαν» οι servers από τα… χτυπήματα των τζογαδόρων, που ήλπιζαν ότι τα «τρία λιοντάρια» θα γυρίσουν το ματς. Αμ, δε.
Μπροστά μας λοιπόν οι τρεις προημιτελικοί.



Εξι «αταίριαστες» χώρες, με διαφορετική κουλτούρα. Να τις πάρουμε χρονικά; Ουαλία – Βέλγιο. Εντυπωσιακά τα πλάνα από τους πανηγυρισμούς των Ουαλών για τον αποκλεισμό της Αγγλίας. Το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Για να μην πάνε όμως… χαμένες οι μπύρες που κατανάλωσαν, οφείλουν απόψε να κρατήσουν τη… σημαία της Μεγάλης Βρετανίας ψηλά, φτάνοντας μέχρι την τετράδα. Αλλά πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο; Καθόλου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», μετά το ματς της πρεμιέρας όπου… εξαφανίστηκαν από την τακτική του Κόντε, άναψαν τις μηχανές τους, έκαναν τρεις πολύ καλές -έως εξαιρετικές- εμφανίσεις και απολύτως δίκαια βρίσκονται στα προημιτελικά. Και αν ο Αζάρ επαναλάβει τα μισά έστω από όσα έκανε κόντρα στην Ουγγαρία, τότε το Βέλγιο έχει τεράστιες πιθανότητες να βρεθεί στον ημιτελικό της Τετάρτης.Στο Μπορντό, θα παραταχθούν δύο από τα πιο βαριά χαρτιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. «Ασήκωτες» οι φανέλες τους, αστραφτερές από τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει:

Τέσσερα Μουντιάλ και τρία EURO οι Γερμανοί, τέσσερα και ένα οι Ιταλοί. Κι αν για τα «πάντσερ» λίγο πολύ περιμέναμε να φτάσουν ως εδώ, η πορεία των «ατζούρι» εκπλήσσει ευχάριστα. Εχουν παίξει ωραία μπάλα, κέρδισαν συμπάθειες, αποθεώθηκαν, ανέβασαν οι ίδιοι τον πήχη ψηλά, απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι τα «μεγάλα ονόματα» σε ένα ρόστερ δεν αρκούν για την επιτυχία. Χρειάζονται κι άλλα: ομοψυχία, πίστη, πλάνο. Και αυτά η Ιταλία τα έχει σε αφθονία.
Η φάση των «8» κλείνει την Κυριακή. Γαλλία – Ισλανδία στο Παρίσι.

Οι «τρικολόρ» ετοιμάζονταν για τη… μάχη της Μάγχης με τους Αγγλους, αλλά τους προέκυψαν οι «ψαράδες». Μη νομίζετε ότι το χάρηκαν, ίσα ίσα στις δηλώσεις τους δείχνουν απεριόριστο σεβασμό για το θαύμα αυτής της μικρής (με μόλις 330.000 κατοίκους) χώρας, την αποκάλυψη του τουρνουά. Ισως οι Γάλλοι διάβασαν τις… ανατριχιαστικές συμπτώσεις της Ελλάδας του 2004 με την Ισλανδία του 2016 και φυλάνε τα… νώτα τους. Ισως, πάλι, θέλουν να βγάλουν (στο μέτρο του δυνατού, βέβαια) την ταμπέλα του γκραν φαβορί από πάνω τους. Οπως και να ‘χει, μεθαύριο τους περιμένει ένα σκληρό 90λεπτο…

Υπάρχει κι αλλού δράση το ερχόμενο τετραήμερο, με πλήρες πρόγραμμα στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με Εσθονία, Λευκορωσία, Λετονία, Ιρλανδία, συν Αμερική, Βραζιλία, Κολομβία (πρεμιέρα στο Απερτούρα), Περού, Ισημερινό, Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα. Πολλές επιλογές δηλαδή. Καλή τύχη και τα ξαναλέμε την Τρίτη με τους ημιτελικούς του EURO.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις