KING BET Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018

Εννέα χώρες συνεχίζουν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τις περισσότερες ομάδες έχει η Αγγλία, καθώς προκρίθηκαν και οι πέντε που ξεκίνησαν τη διοργάνωση. Ακολουθεί η Ισπανία με τρεις και η Ιταλία με δύο.
Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία και Ουκρανία είναι οι έξι χώρες που εκπροσωπούνται από έναν σύλλογο, με τις δύο από αυτές να έχουν και τα δύο από τα πρώτα τρία φαβορί για κατάκτηση, την Παρί Σεν Ζερμέν (6.00) και την Μπάγερν (6.40).
Πρώτο φαβορί είναι η Μάντσεστερ Σίτι (4.00), η οποία φιλοξενείται απόψε από την ομάδα με τη υψηλότερη απόδοση για τον τίτλο, Βασιλεία (600.00). Είναι η πρώτη φορά που οι επίδοξοι πρωταθλητές Αγγλίας συναντούν ομάδα από τη συγκεκριμένη χώρα. Το 1-0 της πρωταθλήτριας Ελβετίας τον Νοέμβριο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η 14η εντός έδρας αναμέτρησή της με αγγλικό σύλλογο, όπου συνέβη ό,τι και στις 13 προηγούμενες: σκόραρε η Βασιλεία.



Οι 4 από τις 6 έως τώρα εντός έδρας νίκες της επί Αγγλων ήταν με 1-0.

Αγγλική ομάδα περιλαμβάνει και το έτερο αποψινό ζευγάρι, την Τότεναμ, που αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας, στο Τορίνο με τη Γιουβέντους που έρχεται από 11 νίκες. Οι πέντε από τις εννέα τελευταίες συγκρούσεις των Λονδρέζων με Ιταλούς έληξαν ισόπαλες, σημείο που «ήρθε» και στις τρεις πιο πρόσφατες εκτός έδρας υποχρεώσεις τους, δύο για το πρωτάθλημα, μία για το Κύπελλο.

Ισόπαλες έληξαν οι δύο έως τώρα συναντήσεις της Πόρτο με τη Λίβερπουλ στο «Ντραγκάο», με τους «κόκκινους» να μένουν χωρίς νίκη στις επτά πιο πρόσφατες παρουσίες τους στην Πορτογαλία. Δέκα ματς αήττητη είναι εντός έδρας η Ρεάλ απέναντι σε Γάλλους. Τελευταία φορά που έχασε από αυτούς στο «Μπερναμπέου», ήταν το ’94από την Παρί Σεν Ζερμέν του Ουεά.

Δεκαέξι αγώνες διεξάγονται στο Γιουρόπα Λιγκ, ένας απόψε, το Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και δεκαπέντε την Πέμπτη. Ανάμεσά τους και αυτός στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Κιέβου. Η Ενωση αντιμετωπίζει πρώτη φορά ουκρανική ομάδα. Για την Ντιναμό είναι η τέταρτη: στις δύο από αυτές προκρίθηκε (η άλλη ήταν για τους ομίλους), ενώ σκόραρε και στις τρεις επισκέψεις της στην Ελλάδα.

Ο τρίτος γύρος του Λιμπερταδόρες (4 αγώνες) και ένα μέρος του πρώτου γύρου του Σουνταμερικάνα (6 ματς) διεξάγονται το τρέχον τριήμερο, ενώ έχουμε μεταξύ άλλων γεμάτο πρόγραμμα από Α’ και Β’ Αγγλίας, Μεξικό και Κολομβία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις