KING BET Τρίτης 12 Aυγούστου 2014

Πέρσι στην Πράγα, φέτος στο Κάρντιφ (και του χρόνου στην Τιφλίδα) θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, έπειτα από 15 χρόνια στο ψυχρά άδειο «Λουί Ντε» του Μονακό. Αντίπαλοι απόψε είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης (κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ) και Σεβίλλη (κάτοχος του Γιουρόπα). Ενας θεσμός που μας αφήνει καλά ματς αν έχουμε το ενδιαφέρον και την όρεξη να τα παρακολουθήσουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπως συνέβη πέρσι με το Μπάγερν - Τσέλσι.
Ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ, Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκες, ο Τόνι Κρόος που άφησε την Μπάγερν, και ο τερματοφύλακας Κέιλορ Νάβας, που ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κόστα Ρίκα, είναι τα μεταγραφικά αποκτήματα της Ρεάλ, η οποία όμως έχει τους λόγους της για να ρίξει τον Κασίγιας στον σημερινό αγώνα (σελ. 8).



Η Σεβίλλη «έχασε» τον Ράκιτιτς, που είναι πλέον μέλος της Μπαρτσελόνα. Το φετινό θα είναι το 12ο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατακτά ισπανική ομάδα – ακολουθούν οι Ιταλοί με 9.

Εκτός από την Ουαλία, Σούπερ Καπ έχουμε και στις Γερμανία, Κύπρο. Για τρίτη διαδοχική χρονιά αντιμέτωπες στον γερμανικό θεσμό είναι οι Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Το 2012 η Μπάγερν νίκησε 2-1 στο «Αλιάντς» (Μάντζουκιτς 6’, Μίλερ 11’, - Λεβαντόφσκι 75’), πέρσι η Ντόρτμουντ πήρε εκδίκηση νικώντας 4-2 εντός (Ρόις, 6’, 86’, Φαν Μπούιτεν 56’ αυτ., Γκιουντογκάν 57’ - Ρόμπεν 54’, 64’). Ο Λεβαντόφσκι θα είναι και πάλι παρών φέτος, στην ίδια πόλη (Ντόρτμουντ), αυτήν τη φορά όμως με τη φανέλα της Μπάγερν.

Οπως στο Ντόρτμουντ - Μπάγερν, έτσι και στο ΑΠΟΕΛ - Ερμής Αραδίππου συγκρούονται οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό Κυπέλλου, ενώ και εδώ το ματς διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που έχασε τον τελικό (Ερμής). Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας δεν είναι η φυσική έδρα του Ερμή, είναι όμως το γήπεδο στο οποίο έδωσε το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι του, αυτό με τη Γιούνγκ Μπόις πριν από δύο εβδομάδες (0-2).

Στο κουπόνι, το οποίο είναι ενιαίο μέχρι τη Δευτέρα, δεσπόζει το τρέχον διήμερο ο πρώτος γύρος του αγγλικού Λιγκ Καπ, εκεί όπου οι Μάκης Μηνδρινός και Γιώργος Δήμητσας καταγράφουν τα όσα είδαν το Σάββατο στην πρεμιέρα και το τι περιμένουν να δουν σήμερα και αύριο. Και από κοντά ο Μάρκος Χάννα, με τη δεύτερη αγωνιστική στην Κόνφερενς.

Καλή μελέτη, παίξτε με έμπνευση, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε δύο μέρες, την Πέμπτη 14 Αυγούστου, όταν και θα κυκολοφορήσει ξανά η King Bet, με πρεμιέρα σε Πρέμιερ Λιγκ και Πορτογαλία, τα αφιερώματα των οποίων θα βρείτε στο σημερινό φύλλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις