KING BET Παρασκευής 7 Αυγούστου 2015

«Τετρακόσιες λέξεις μου βγαίνει το ματς», ψέλλισε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μάκης Μηνδρινός στην πυρετώδη του επεξεργασία για την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ και εμείς τον κοιτάξαμε με ευσπλαχνία για τον ζήλο του. «Τι άνετα που γράφεται η πρώτη αγωνιστική», συμπλήρωσε δευτερόλεπτα αργότερα, και δεν μπορούσαμε πια παρά να αναγνωρίσουμε τον ενθουσιασμό του, Αύγουστο μήνα, έχοντας μόλις πριν τρεις μέρες επιστρέψει από το νησί - όχι την Αγγλία, το άλλο των Κυκλάδων. Από το πρωί της ίδιας μέρας περνούσαν πάνω από τα κεφάλια μας κάτι ατάκες του τύπου «Μάκη, ο Ακινφέουα παίζει ακόμα…», «ένας Χάμπο πήγε στην Μπράιτον, τον ξέρεις;» και άλλες… παραξενιές από τον μαγικό κόσμο των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας, που άλλοτε με θορυβώδη και άλλοτε με σιωπηλό τόνο έριχναν από τα γειτονικά γραφεία οι Αλυσανδράτος και Χάννα.



Ο υπερμαραθώνιος των Αγγλιών ξεκινά απόψε με το Μπράιτον -Νότιγχαμ και θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες, τότε που οι άνωθι συντάκτες θα παρακαλάνε να… αρχίσει το Euro. Μαζί τους και ο Κώστας Σφήκας, ο οποίος ξεκινά στη Νάσιοναλ Λιγκ, πρώην Κόνφερενς, με σερί αγωνιστικές Σάββατο-Τρίτη-Σάββατο-Τρίτη. Ομάδες που ανέβηκαν πρώτη φορά, ομάδες που πολλοί από μας θα ποντάρουμε πρώτη φορά.

Το αντίθετο δηλαδή από τις μικρές Σκωτίες, εκεί που τα ονόματα μένουν τα ίδια, αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έχουν επίσης σταματημό. Ο Γιάννης Καραγιάννης έχει αναλάβει το απαιτητικό έργο να μας διαφωτίσει για το τι γίνεται στα ημιερασιτεχνικά στέκια της Αλμπιον και την Ανναν.

Πέντε πρεμιέρες από την Αγγλία, τρεις από τη Σκωτία, δύο από την Ολλανδία -η Α’ σε δύο δόσεις, μας εξηγεί τον λόγο ο Νίκος Μπέλτσος (σελ. 34-35)- και η 11η και τελευταία αφορά το Σαμπιονά. Εκεί που η Γκαζελέκ Αζαξιό αγωνίζεται για πρώτη φορά και η Ανζέ επιστρέφει έπειτα από 21 χρόνια. Η πρεμιέρα της Β’ Γαλλίας δεν είχε ούτε έναν άσο σε 10 αγώνες και ο Χρήστος Στεργίου μας παραθέτει τώρα τις ευκαιρίες από την ανώτατη κατηγορία.

Το Κύπελλο Γερμανίας, το Κύπελλο Ιταλίας και τα Σούπερ Καπ σε Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία ξεπηδούν ανάμεσα στους… εκατοντάδες αγώνες του κουπονιού, για τους οποίους έχουμε φροντίσει να έχετε αλλού… ξεσκονισμένες αναλύσεις και αλλού μία βάση, έστω καθαρά στατιστική, για να εμπνευστείτε τις επιλογές σας. Ραντεβού ξανά την Τρίτη, με ένα ακόμη… τεράστιο κουπόνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις