KING BET Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2015

«Σαπίσαμε» τόσες μέρες αναμονής. Ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων, ωραίες ιστορίες προέκυψαν (απολαυστικός -εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων- ο Ζλάταν…), αλλά σαν τα πρωταθλήματα… δεν υπάρχει (πώς το λένε οι Θεσσαλονικείς για τη Χαλκιδική; Ε, κάπως έτσι). Επιστροφή λοιπόν. Και μάλιστα, με δύο εκ των κορυφαίων ντέρμπι στον πλανήτη. Δεν το λέμε εμείς, η βιβλιογραφία του ποδοσφαίρου το αναφέρει: 8ο στη λίστα το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 7ο το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα.
Το… λυπηρό της ιστορίας είναι ότι για να παρακολουθήσει κάποιος αύριο αυτά τα δύο παιχνίδια, πρέπει να έχει εφοδιαστεί είτε με δύο τηλεοράσεις, είτε με tablet και τηλεόραση, είτε με laptop και τηλεόραση ή τέλος πάντων ας κάνει ό,τι συνδυασμό μπορεί. Το θέμα είναι να τα δει. Διότι, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το clasico της Ισπανίας ξεκινά στις 7.15 μ.μ. και το clasico της Ελλάδας στις 7.30 μ.μ. Αρα, συντονίστε από νωρίς τα κανάλια μη γίνει καμιά… στραβή τελευταία στιγμή και τρέχετε.



Μήπως θέλετε να το κάνουμε πιο… δύσκολο; Διαβάστε λοιπόν. Την ίδια ώρα με το ματς στη Λεωφόρο αρχίζει το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ. Μην βιαστείτε να πείτε «εντάξει, έχουμε δύο τηλεοράσεις και ένα tablet στο σπίτι», διότι ακολουθεί κι άλλο… σοκ. Πάλι στις 7.30, έχει Σάλκε – Μπάγερν. Επειδή λοιπόν οι λύσεις για να τα δείτε όλα στερεύουν, αναζητήστε από τώρα μια καφετέρια, ένα πρακτορείο, κάπου όπου θα απολαύσετε και τα τέσσερα ματς μαζί.
Αρκετά με τα… διλήμματα του σήμερα. Πάμε στο αύριο. Ή, μάλλον, στο pre-game. Καταρχάς, στο σημερινό φύλλο θα βρείτε ένα σωρό ειδικά στοιχήματα για τα ντέρμπι σε Ισπανία και Ελλάδα: από σκόρερ, γκολ ανά 10λεπτο, κάρτες, κόρνερ, όλα τα under-over των αντιπάλων, τα combo, πλούσια στατιστικά, παραδόσεις, επιδόσεις προπονητών, διαιτητές.

Δεν νομίζουμε ότι θα σας λείψει κάτι για να φτιάξετε τα στοιχήματά σας. Αν σας λείψει, το e-mail της εφημερίδας είναι στη διάθεσή σας… Οσο για τις αναλύσεις των αγώνων, τη διαδικασία την ξέρετε πια: ανατρέξτε στις αντίστοιχες σελίδες, δείτε τις προτάσεις των συντακτών μας και αποφασίστε. Η τελική επιλογή είναι δική σας.
Α, έχουμε και ένα έξτρα θέμα. Ο Γιώργος Καραμάνος μίλησε με δύο συναδέλφους από την Ισπανία που επιμελούνται το ρεπορτάζ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Τους έθεσε από 10 ερωτήσεις και απάντησαν. Διαβάστε το, θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα.

Οπως καταλάβατε, μετά από 370 λέξεις, δεν έχουμε «πιάσει» καθόλου το αγωνιστικό κομμάτι. Ούτε που χρειάζεται. Οφείλουμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας την επιθυμία μας ενόψει του αυριανού αγώνα στη Λεωφόρου. Οσα έγιναν πέρσι σ’ αυτό το γήπεδο, με αυτό το ζευγάρι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτέλεσαν την… κορύφωση της αντιπαλότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κοινώς, δεν έχει πιο κάτω…

Τι μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα του ντέρμπι; Τίποτα απολύτως. Ούτε την πορεία των «αιωνίων», ούτε την ικανότητα των προπονητών (πρώτη γεύση και για τους δύο από ατμόσφαιρα ντέρμπι) και των ποδοσφαιριστών, ούτε τις επιλογές των διοικήσεων, που (αν κάνουμε λάθος, διορθώστε μας) δεν έχουν πυροδοτήσει το κλίμα. Ισα ίσα… Εχουν κάνει σωστές και προσεγμένες κινήσεις για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένταση. Το έχουμε γράψει κι άλλη φορά, θα το γράφουμε όσο χρειάζεται: το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός, έκφραση, απόλαυση, ψυχαγωγία. Είναι χαρά. Η χαρά του παι(χνι)διού δηλαδή…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις