KING BET Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2015

Δεν μπορεί, κάποια ανώτερη δύναμη έχει βαλθεί φέτος να μας «λιώσει» στο ζάπινγκ. Ισως το έχετε παρατηρήσει, όλα τα μεγάλα ματς κάθε Σ/Κ συμπίπτουν χρονικά. Ή αν δεν συμπίπτουν, είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Μία ανάλογη περίπτωση μας περιμένει και τούτο το γουικέντ. Από τις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής, μέχρι τις 8+ δεν μπορούμε να κουνηθούμε από τον καναπέ. Και όταν θα πάμε να πάρουμε μια ανάσα, έρχεται και το… τελειωτικό χτύπημα. Πάμε να τα δούμε σιγά σιγά.
Ξεκινάμε, χρονικά, με το Φέγενορντ – Αγιαξ, στις 15:30 την Κυριακή. Δέκα μέρες πέρασαν από το προηγούμενο ραντεβού τους, σε μια βραδιά… ηδονής για τους Ροτερντάμερς. Διότι, τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει ένας φίλαθλος από το να νικήσει τον «αιώνιο αντίπαλό του» με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις; Ε, αυτό ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ, με τη Φέγενορντ να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.



Σημείωση με ενδιαφέρον: το φετινό «der klassieker» έρχεται σε μια στιγμή που οι δύο ομάδες μοιράζονται τις ισάριθμες πρώτες θέσεις.
Πριν λήξει το ημίχρονο στο «Ντε Κάουπ», γυρίστε κανάλι. Εχουμε Ρόμα – Λάτσιο στο «Ολίμπικο», στις 16:00. Derby della capitale, το λένε οι Ιταλοί, «ντερμπάρα» το λέμε εμείς. Πόνεσε τους «τζιαλορόσι» η ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Μιλάνο από την Ιντερ (μαγική εικόνα, βέβαια), καθώς υποχώρησαν στην 3η θέση της Serie A. Και θα τους πονέσει πιο πολύ αν δεν τα καταφέρουν μεθαύριο. Διότι, πάντα μια αποτυχία με τους «λατσιάλι» έχει παρενέργειες. Οσο για τη Λάτσιο, πάνω που είχε ανεβάσει τον πήχη, ήρθαν οι δύο σερί σφαλιάρες, από Αταλάντα και Μίλαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν 7οι. Να θυμίσουμε, τέλος, το περσινό 2-2 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ισως το καλύτερο ματς της σεζόν στη γείτονα χώρα.

Μια που μιλήσαμε για… γείτονες, πάμε και μια βόλτα από την Κοιλάδα του Ρουρ. Εκεί -ξέρετε ότι- υπάρχουν δύο σύλλογοι που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή. Η Ντόρτμουντ και η Σάλκε. Στις 16:30 αυτό το ματς, ούτε το ημίχρονο δηλαδή από τη Ρώμη δεν θα προλάβουμε να δούμε… Η μεν Μπορούσια δικαιούται να καμαρώνει για την παραγωγικότητά της, καθώς μετράει 32 γκολ σε 11 φετινά ματς στην Μπουντεσλίγκα, ένα λιγότερο από τη διαστημική Μπάγερν. Η δε Σάλκε για τη θετική παράδοση που έχει χτίσει στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», με δύο μόλις ήττες στις 8 τελευταίες επισκέψεις της. Καθόλου άσχημα…

Πριν ακουστεί η… κόρνα της λήξης στη Βεστφαλία, αλλάζουμε πάλι κανάλι. Ξεκινάει (στις 18:00) το Αρσεναλ – Τότεναμ. Σπουδαίο ματς, μακροχρόνια η κόντρα των δύο ομάδων του βορείου Λονδίνου. Με τους «κανονιέρηδες» να πατάνε κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας 5 σερί νίκες, και τους «σπερς» να παραμένουν αήττητοι από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τότε, ακριβώς τρεις μήνες πριν, είχαν χάσει στο «Ολντ Τράφορντ» 1-0, με αυτογκόλ…

Θέλετε να βρούμε κι άλλα μεγάλα ματς στο κουπόνι; Εύκολο. Από Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, μέχρι Σεβίλλη – Ρεάλ, Λυών – Σεντ Ετιέν, Λοκομοτίβ Μόσχας – Ζενίτ, Σταντάρ Λιέγης – Αντερλεχτ και Ατρόμητο – Παναθηναϊκό. Ολα με ξεχωριστό ενδιαφέρον και τροφή για σκέψη, συζητήσεις και… πολύ παιχνίδι. Αν βάλετε και άλλα 400 περίπου που υπάρχουν στο πρόγραμμα, έχετε πολλούς λόγους να ποντάρετε. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

* Οι μεταγραφές, οι αλλαγές και οι μετακινήσεις στα έντυπα διαρκούν όλο το χρόνο. Από σήμερα λοιπόν, ο Τάσος Χαλκιόπουλος αναλαμβάνει να μας μεταφέρει κλίμα και ρεπορτάζ από τη Βραζιλία (Β’ κατηγορία) και την Αργεντινή. Στο Σαλβαντόρ μένει ο άνθρωπος, στην «καρδιά των γεγονότων» δηλαδή, άρα έχει άποψη από πρώτο χέρι για ό,τι συμβαίνει στις δύο αυτές χώρες. Επίσης, ο Γιώργος Πετρίδης θα… επιβλέπει πλέον όλη την Ιβηρική, από Πορτογαλία μέχρι Ισπανία (Segunda), ενώ ο Δημήτρης Κοντοές θα συνδυάζει τη Βουλγαρία με τη Νάσιοναλ Λιγκ της Αγγλίας! Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους προκατόχους τους (Παναγιώτη Τράγο, Δημήτρη Καραμφυλίδη και Κώστα Σφήκα), για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις