KING BET Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015

Μετά το μεσοβδόμαδο θρίλερ, τις εναλλαγές συναισθημάτων και τις απίθανες διακυμάνσεις στα σκορ και στα εισιτήρια πρόκρισης, ετοιμαστείτε για άλλο ένα τετραήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας από σήμερα. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σε πολλά πρωταθλήματα, κάθε αγωνιστική είναι κρίσιμη και φέρνει ανακατατάξεις σε όλα τα (βαθμολογικά) μέτωπα. Πάμε να βρούμε τα πιο σημαντικά ματς; Πάμε…
Δικαιωματικά, θα ξεκινήσουμε από Αγγλία. Αλλη μία «τρελή», η φετινή, σεζόν στην Πρέμιερ. Εκεί που, όπως πολύ σωστά έγραψε ο διαδικτυακός τόπος του BBC, «όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους». Οταν μετά από 15 στροφές, στην κορυφή είναι η Λέστερ (αλήθεια, πόσο έδινε να τερματίσει πρώτη στον α’ γύρο;) και τις παραδοσιακές δυνάμεις να βλέπουν την πλάτη του Ρανιέρι, όντως υπάρχει «θέμα». Και κάθε Σ/Κ διαψεύδονται όσοι πιστεύουν ότι οι «αλεπούδες» θα… κουρνιάσουν.



Στην άλλη πλευρά της βαθμολογίας, η Τσέλσι. Ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ η πρωταθλήτρια ομάδα της προηγούμενης περιόδου δεν είχε τέτοια απόσταση από την πρώτη θέση. Να βάλουμε λίγη ακόμα… ίντριγκα; Τη Δευτέρα, οι «μπλε» του Μουρίνιο παίζουν με τη Λέστερ εκτός. Διόλου απίθανο λοιπόν να τους δούμε στη διακεκαυμένη ζώνη μετά το πέρας της 16ης αγωνιστικής!

Κατά τα άλλα, η Αρσεναλ εκστρατεύει στο Μπέρμιγχαμ, η Σίτι περιμένει τη Σουόνσι, η Γιουνάιτεντ πάει στο Μπόρνμουθ, ενώ Λίβερπουλ και Τότεναμ φιλοξενούν Γουέστ Μπρομ και Νιούκαστλ αντίστοιχα.

Φεύγουμε για Ιταλία. Ενα μικρό… φάιναλ φορ διεξάγεται την Κυριακή. Στις 7 μ.μ. Νάπολι – Ρόμα («το ντέρμπι του ήλιου» δηλαδή), στις 9.45 Γιουβέντους – Φιορεντίνα (το μίσος έχει φωλιάσει εδώ και χρόνια στα δύο κλαμπ). Σαν να λέμε, οι 4 από τις 5 πρώτες ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Ποιος θα επωφεληθεί από αυτά τα ματς; «Η πρωτοπόρος Ιντερ», είναι η εύκολη απάντηση. Αλλά οι «νερατζούρι» έχουν δύσκολη αποστολή εκτός έδρας με την Ουντινέζε αύριο το βράδυ. Γρίφος…

Από τη Γερμανία, ξεχωρίσαμε την αναμέτρηση Λεβερκούζεν – Γκλάντμπαχ. Τώρα που… απαλλάχθηκαν από το βραχνά του Τσάμπιονς Λιγκ, οφείλουν να φορτσάρουν. Οχι βέβαια για να διεκδικήσουν τη… σαλατιέρα, αλλά για να πλησιάσουν την Ντόρτμουντ, που καμαρώνει στη 2η θέση και μετά την ήττα της Μπάγερν την περασμένη εβδομάδα… τής μπήκαν ιδέες για πιο ψηλά. Εχουμε κι άλλα δυνατά ζευγάρια: Βόλφσμπουργκ – Αμβούργο, Αουγκσμπουργκ – Σάλκε, Χόφενχαϊμ – Αννόβερο.

Δύο σπουδαία ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Βιγιαρεάλ – Ρεάλ και Ατλέτικο – Μπιλμπάο. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο «καίγονται» οι ομάδες της Μαδρίτης για το τρίποντο, διότι η Μπαρτσελόνα έχει εύκολο έργο με τη Λα Κορούνια εντός και ενδέχεται να ξεφύγει περισσότερο. Το μόνο… παρήγορο για τους πρωτευουσιάνους είναι ότι οι «μπλαουγκράνα» θα… λείψουν λίγες μέρες, καθώς έχουν μπροστά τους το Μουντιάλ Συλλόγων, άρα μπορούν να μαζέψουν τη διαφορά…
Πέντε παράγραφοι και ακόμα δεν γράψαμε λέξη για τη Σούπερ Λίγκα.

Υψηλά εμπόδια για τους δύο «δικέφαλους» (στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ, στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ), κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, μάχη ουραγών (!) Ατρόμητος – Καλλονή, τον Παναιτωλικό υποδέχεται ο Ολυμπιακός. Από τη Γαλλία, κρατάμε το Μονακό – Σεντ Ετιέν, από την Τουρκία το Μπεσίκτας – Γαλατάσαραϊ της Δευτέρας, από το Βέλγιο το Σταντάρ Λιέγης – Κλαμπ Μπριζ και κάπως έτσι ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στη «γηραιά ήπειρο». Οσο για τη Λατινική Αμερική,εκεί ετοιμάζουν τις… καλοκαιρινές διακοπές τους και έχουν απομείνει πλέον λίγες εκκρεμότητες (σε Μεξικό, Χιλή, Κολομβία). Αυτά για το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, υπάρχει και πλούσιο μπασκετικό, όπου ο Πάνος Κραψίτης επιλέγει τα πιο δυνατά σημεία του γουικέντ. Καλή τύχη στις επιλογές σας και ραντεβού την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις