KING BET Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015

Ας γυρίσουμε το χρόνο. Οχι πολύ… πίσω, ένα-ενάμιση μήνα περίπου. Ηταν τότε που δύο από τις πλέον βαριές φανέλες στην Ευρώπη, βολόδερναν κάπου στη μέση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων τους. Στη μέση; Λάθος, πιο κάτω. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε τη σεζόν μέσα στην εσωστρέφεια, την γκρίνια και την απογοήτευση. Χρειαζόταν γρήγορα ένα σοκ. Το βρήκε πολύ εύκολα: τέλος η συνεργασία με τον -«δεν έχω τίποτα άλλο να προσφέρω»- Μπρένταν Ρότζερς και τα κλειδιά στον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός φέρθηκε από την πρώτη μέρα σαν να ήταν γέννημα θρέμμα Λιβερπούλιαν. «Εδεσε» με τον κόσμο, «γκάζωσε» τους παίκτες, «κέρδισε» τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Τα αποτελέσματα, ορατά. Εξι αγώνες στην Πρέμιερ, τρεις νίκες (οι δύο με Τσέλσι και Σίτι εκτός!), δύο ισοπαλίες, μία ήττα. Και από εκεί που οι «ρεντς» κοιτούσαν χαμηλά, σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν να… παρενοχλούν την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.



Εξι οι βαθμοί που τους χωρίζουν από Σίτι και Λέστερ. Αλλά, με εξαιρετικό πρόγραμμα στη συνέχεια, καθώς το επόμενο πολύ δύσκολο ματς για τη Λίβερπουλ είναι στις 13 Γενάρη με την Αρσεναλ. Καλό λοιπόν να μην την ξεγράψουμε…

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για άλλη μία hot ομάδα. Τη Γιουβέντους. Μπήκε στο Καμπιονάτο τόσο χαλαρή που δεν πίστευε κανείς ότι τον περασμένο Ιούνιο ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μία μόλις νίκη στην πρώτη εξάδα αγώνων (!) την έφερε να κάνει παρέα σε κάτι… Φροζινόνες και Κάρπι. Κάπου εκεί «γύρισε» ο διακόπτης. Από το off στο on. Ανέκτησε τη δυναμική της, ξεπάστρεψε τους 6 από τους 8 αντιπάλους που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο της και να τώρα, παρακολουθεί… ακροβολισμένη τους πρωτοπόρους, έτοιμη να πυροβολήσει. Επτά πόντοι τη χωρίζουν από την κορυφή. Πολλοί είναι. Αλλά δείτε λίγο τι περιμένει τη Νάπολι μέχρι το τέλος της χρονιάς: δύο ματς έξω με Μπολόνια και Αταλάντα, ένα μέσα με τη Ρόμα. Αρα, καλώς πράττουν όσοι έχουν αρχίσει να βάζουν ξανά στο κάδρο του σκουντέτο τη «Γηραιά Κυρία». Η καρδιά του πρωταθλητή, βλέπετε.

Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο κουπόνι από Αγγλία και Ιταλία, διότι έχουν αποκτήσει… τρομακτικό ενδιαφέρον. Σε αντίθεση με Ισπανία (η Μπαρτσελόνα απομακρύνεται…), Γερμανία (η Μπάγερν το έχει πάρει και… δεν της το έχουν πει), Γαλλία (η Παρί δεν έχει… συμπαίκτη στο παιχνίδι του τίτλου). Και Ελλάδα, βέβαια, όπου ο Ολυμπιακός παίζει με τα ρεκόρ. Αν τώρα θελήσουμε να αναδείξουμε τα καλύτερα ματς του τετραημέρου, θα κάνουμε μια στάση στο Γκλάντμπαχ - Μπάγερν από την Μπουντεσλίγκα, στο Βαλένθια – Μπάρτσα (ΟΚ, Μπάρσα, μην παρεξηγηθούν οι πάμπολλοι «μπλαουγκράνα» της KINGBET) από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο Νις – Παρί Σ.Ζ. από το Σαμπιονά και στο Λάτσιο – Γιούβε από τη Serie Α.

Επίσης, να ξέρετε ότι έχουμε 20 αγώνες από το Κύπελλο Αγγλίας (ό,τι πρέπει για τους κυνηγούς των εκπλήξεων), την τελευταία αγωνιστική στη Βραζιλία (διαβάστε προσεκτικά τα ρεπορτάζ και τους στόχους των ομάδων), λήξη του πρώτου μισού στη Δανία (από Φλεβάρη η συνέχεια), πλέι οφ σε Μεξικό, Αμερική, Κολομβία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, ενώ οι Γάλλοι έρχονται από πολύ βαρύ πρόγραμμα, με φουλ μεσοβδόμαδη αγωνιστική. Κυρίως όμως να ξέρετε (αν και είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζετε) ότι την άλλη εβδομάδα ρίχνουν αυλαία οι όμιλοι σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις