KING BET Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2015

Μία εβδομάδα ακριβώς απέμεινε για τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Κι αν δεν έχετε μπει ακόμα σε κλίμα Χριστουγέννων, κάντε το, γιατί θα περάσουν οι μέρες και δεν θα καταλάβετε πώς έφυγαν. Εμείς, μόνο σε έναν… τομέα μπορούμε να βοηθήσουμε (ή, έστω, ελπίζουμε να βοηθήσουμε): να σας δώσουμε πλήρες ρεπορτάζ, πολλές προτάσεις και  πλούσια στατιστικά για το στοιχηματικό πρόγραμμα του τετραημέρου. Τα υπόλοιπα, είναι δική σας υπόθεση…
Ενα πολύ ενδιαφέρον κουπόνι έχουμε μπροστά μας. Και γίνεται πιο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που σε πολλά πρωταθλήματα είναι η τελευταία αγωνιστική του έτους, άρα οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάνε χαρούμενοι στις γιορτές. Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι, με πρώτη στάση στην Ισπανία. Γιατί; Διότι εκεί διεξάγεται το πιο «σκληρό» ματς του γουικέντ.



Οσοι έχουν ζήσει από κοντά ένα ντέρμπι Μπέτις – Σεβίλλη, λένε ότι «το Ρεάλ – Μπάρτσα είναι… φιλικό». Υπερβολή ή όχι, σημασία έχει ότι στην πανέμορφη πόλη της Ανδαλουσίας τα δύο αυτά κλαμπ έχουν μάθει τα τελευταία… 90 χρόνια να διαφωνούν σε όλα, να τσακώνονται με το παραμικρό (μόλις πριν από 10 μέρες οι φίλαθλοι τα έκαναν γης Μαδιάμ στο κέντρο της Σεβίλλης), να ψάχνουν ευκαιρία για να εκδηλώσουν το μίσος τους. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι την περασμένη δεκαετία, από τις εξέδρες οι μεν πετούσαν πορτοκάλια με ξυραφάκια (!) στους δε και τούμπαλιν. Αλλη μία, μικρότερης εμβέλειας, τοπική μάχη έχουμε και στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να υποδέχεται τη Βαγιεκάνο, ενώ η… υπερταχεία της Ατλέτικο εκστρατεύει στη Μάλαγα, με την προσδοκία ότι θα ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται σε γιαπωνέζικο έδαφος για το Μουντιάλ Συλλόγων. Μια που πιάσαμε την Πριμέρα, να ξέρετε ότι τούτη δεν είναι η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς, υπάρχει άλλη μία (30-31 Δεκεμβρίου).

Οι Γερμανοί κλείνουν το πρώτο μισό της σεζόν, θα ξεκουραστούν για έναν μήνα και θα ξαναγυρίσουν στις 23 Γενάρη. Πριν αδειάσουν τα γήπεδα, έχουμε τη 17η στροφή, με Αννόβερο – Μπάγερν, Κολωνία – Ντόρτμουντ και Στουτγάρδη – Βόλφσμπουργκ. Ιδια εικόνα και στην Ιταλία (επιστρέφει σε δράση στις 6 του επόμενου μήνα), όπου βρίσκουμε δυνατά ζευγάρια: Αταλάντα – Νάπολι, Ιντερ – Λάτσιο, Ρόμα – Τζένοα. «Κερδισμένη» όλων αυτών η… Γιουβέντους, που απειλεί πλέον… φανερά τις προπορευόμενες ομάδες. Αλλο μεγάλο πρωτάθλημα που ρίχνει αυλαία για φέτος; Η Γαλλία. Με την Παρί να περιμένει κανά… πεντάμηνο ακόμα για τη στέψη, την Ανζέ και την Καέν να έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, τη Λυών, τη Σεντ Ετιέν και τη Μαρσέιγ να κινούνται κάτω από τις προσδοκίες (τους), το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή διεξάγεται η 19η αγωνιστική και μετά ολιγοήμερες διακοπές.

Το έχετε καταλάβει ότι δεν κάναμε καμία αναφορά σε Αγγλία και Ελλάδα; Επίτηδες. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Πρέμιερ Λιγκ (με Εβερτον – Λέστερ αύριο και Αρσεναλ – Σίτι τη Δευτέρα, να μην ξεχνιόμαστε) θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στα επόμενα φύλλα, ενώ στη Σούπερ Λίγκα το πρόγραμμα είναι σχετικά… φτωχό.

Πριν σας αποχαιρετήσουμε, μία ενημέρωση για τις εκδόσεις την περίοδο των εορτών: το επόμενο φύλλο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει όλους τους αγώνες μέχρι και την Κυριακή 27 του μήνα, με την Boxing Day δηλαδή μέσα. Εξάλλου, ο ΟΠΑΠ θα βγάλει ένα εβδομαδιαίο κουπόνι. Μετά, θα είμαστε μαζί σας τη Δευτέρα 28 (υπάρχει φουλ πρόγραμμα εκείνη τη μέρα στην Αγγλία) και μετά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις