KING BET M. Τρίτης 26 Απριλίου 2016

Πέντε ματς απέμειναν για να ανακηρυχθεί η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη τη σεζόν 2015-16. Και, όπως… είθισται, ούτε αυτή τη σεζόν θα σπάσει η κατάρα του πρωταθλητή, καθώς από τότε που καθιερώθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ, ουδέποτε ένα κλαμπ πανηγύρισε δύο φορές το τρόπαιο. Πέντε ματς λοιπόν, οι τέσσερις ημιτελικοί (την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα) και ο τελικός της 28ης Μαΐου στο Μιλάνο.
Ας δούμε τους τέσσερις ημιφιναλίστ. Τους δύο από αυτούς, τους περιμέναμε. Η Ρεάλ άγχωσε τον κόσμο της μετά την ήττα στο Βόλφσμπουργκ, αλλά στη ρεβάνς ο οίστρος του Ρονάλντο αρκούσε ώστε να τη στείλει για 6η σερί χρονιά στα ημιτελικά. Κάτι αντίστοιχο έπραξε και η Μπάγερν. Δεν πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα, ωστόσο στη Λισσαβώνα επέβαλε την ανωτερότητά της. Οσο για τις άλλες δύο ομάδες, προκάλεσαν
αίσθηση.



Η μεν Μάντσεστερ Σίτι διότι πέταξε έξω ένα από τα «κρυφά» αουτσάιντερ της διοργάνωσης, την Παρί Σ.Ζ., η δε Ατλέτικο διότι δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να κάνει το back to back. Αν ψάχνετε ομοιότητες με αντίστοιχες σεζόν του πρόσφατου παρελθόντος, δεν χρειάζεται να γυρίσετε το χρόνο πολύ πίσω. Μόλις πριν από δύο χρόνια οι δύο εκπρόσωποι της Μαδρίτης βρέθηκαν σ’ αυτό το σημείο, με τη διαφορά ότι τότε η Ρεάλ αντιμετώπισε μια γερμανική ομάδα (την Μπάγερν), ενώ η Ατλέτικο μια αγγλική (την Τσέλσι). Τώρα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι «μερένχες» καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σίτι, ενώ στους «ροχιμπλάνκος» έλαχε ο… κλήρος της Μπάγερν. Πάμε και στο Γιουρόπα; Τη μία εκ των τεσσάρων ομάδων που συνεχίζουν την… ξέρουμε πριν καν ξεκινήσει η διοργάνωση.
Η στενή σχέση της Σεβίλλης με το βαρύτιμο τρόπαιο είναι απίστευτη και κρατάει χρόνια, εξάλλου την τελευταία 10ετία έχει κατακτήσει 4 (!) φορές την κούπα, τις δύο μάλιστα διαδοχικές. Ο,τι δηλαδή δεν μπορεί να… συμβεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Και, κατά πως φαίνεται, οι Ανδαλουσιάνοι θα δώσουν το «παρών» σε έναν ακόμη τελικό, καθώς η Σαχτάρ δεν δείχνει ικανή να τους κόψει το δρόμο προς τη Βασιλεία. Αλλά, όταν με το… καλό βρεθούν εκεί, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ή τη «συμπατριώτισσά» τους Βιγιαρεάλ ή την εκπληκτική Λίβερπουλ, που πριν από δύο εβδομάδες μάς χάρισε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές βραδιές με την επική ανατροπή εις βάρος της Ντόρτμουντ.
Τους δύο ημιτελικούς του Γιουρόπα θα έχουμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε και στην επόμενη έκδοση, για σήμερα σημειώστε τις ρεβάνς στο Κύπελλο Ελλάδος, εξ αναβολής ματς σε Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, την έναρξη της νοκ άουτ φάσης στο Λιμπερταδόρες και αρκετά παιχνίδια στη Λατινική Αμερική. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε τη Μ. Πέμπτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις