KING BET Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η ολοκλήρωση του EURO 2016 μας αφήνει μια παράξενη γεύση. Από τη μια, νιώθουμε χορτασμένοι για όσα ζήσαμε επί έναν μήνα, από την άλλη όμως θα μας λείψουν η μπάλα, η παρέα, οι μπύρες, οι κουβέντες. Το μόνο που δεν θα μας λείψει είναι το στοίχημα, διότι -πολύ απλά- δεν σταματάει ποτέ. Κι αν τελείωσε μια διοργάνωση, no problem, κάτι άλλο αρχίζει…
Εντάξει, τα ευρωπαϊκά Κύπελλα έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, με τη διεξαγωγή του α’ προκριματικού γύρου, αλλά τώρα, στον β’ γύρο, έχουμε πιο… σοβαρές ομάδες για να ασχοληθούμε, να μελετήσουμε και να παίξουμε. Ανάμεσά τους και μία ελληνική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανοίγει το χορό μεθαύριο Πέμπτη, σε μια ιστορική μέρα για τον σύλλογο, την πόλη, τον κόσμο της.
Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, 50 χρόνια και 6 μέρες μετά την ίδρυση του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου, και μια ματιά στις εικόνες που μας έρχονται από την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου πείθουν και τον πιο… ουδέτερο ότι όλη η περιοχή ζει και αναπνέει για το ματς με την Οντ. Από τις ουρές στα εκδοτήρια, τους φιλάθλους που πηγαίνουν στο προπονητικό κέντρο την τελευταία εβδομάδα, μέχρι τα forum των οπαδών και τις δηλώσεις των παικτών, διαπιστώνει εύκολα κανείς το πάθος, τη λαχτάρα και την προσμονή όλων για τη μεγάλη στιγμή που περιμένουν να ζήσουν το βράδυ της Πέμπτης. Οσο κι αν προσπαθεί ο Γιάννης Πετράκης να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του, δύσκολα τα καταφέρνει. Λογικό, 50 χρόνια αναμονής είναι αυτά…

Εκτός από την αναμέτρηση του ΠΑΣ με την Οντ, στο πρόγραμμα υπάρχουν κι άλλα 49 ευρωπαϊκά ζευγάρια, 17 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 32 στο Γιουρόπα. Και κοιτάζοντας προσεκτικά το πρόγραμμα, βρίσκουμε ορισμένα «δυνατά» ονόματα, όπως τον ΑΠΟΕΛ, τη Ρόζενμποργκ, την Κοπεγχάγη, τη Σέλτικ και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (με διαρκή παρουσία στο… μεγάλο σεντόνι), ενώ όσον αφορά τις κυπριακές ομάδες, πλην του ΑΠΟΕΛ που παίζει με τη Νιου Σεντς στην Ουαλία, η Ομόνοια ταξιδεύει στο Ισραήλ για την αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ και η ΑΕΚ Λάρνακας στη Βόρεια Ιρλανδία όπου θα βρει μπροστά της την Κλίφτονβιλ. Εννοείται πως και οι τρεις εκπρόσωποι της Μεγαλονήσου είναι τα φαβορί για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αφήνουμε τα Κύπελλα Ευρώπης για να πάμε σε άλλες διοργανώσεις που συμπληρώνουν το κουπόνι. Υπάρχουν 4 ματς από το ΕURO Under 19, από τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, τη Βραζιλία, από την Κολομβία, τον Ισημερινό, την Αμερική, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα, ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής θα μάθουμε το ζευγάρι του τελικού στο Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς αύριο και μεθαύριο διεξάγονται οι ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, με την Ατλέτικο Νασιονάλ να έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα (έχοντας νικήσει στο Σάο Πάολο) και την Μπόκα Τζούνιορς με την Ιντεπ. Ντελ Βάλε να διεκδικούν το άλλο εισιτήριο (2-1 οι Εκουαδοριανοί στο πρώτο ματς).

Μπαίνουμε όμως και στους ρυθμούς της σεζόν 2016-17. Το πρώτο πρωτάθλημα που ξεκινάει είναι το δανέζικο, με ένα περίπλοκο σύστημα διεξαγωγής και νέα πρόσωπα σε πάγκους και ρόστερ. Ολα αυτά μας τα παρουσιάζει ο Μίλτος Ζωγράφος σε δύο σελίδες (32-33), ενώ για το Μεξικό (ξεκινάει το Σ/Κ) μας ενημερώνει ο Γεώργιος-Φίλιππος Βακόνδιος. Αυτά για το σημερινό φύλλο. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις