KING BET Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Είχατε την εντύπωση ότι τώρα που τελείωσε το EURO, το κουπόνι θα είναι φτωχό; Πιστεύατε ότι η αγωνιστική κίνηση είναι περιορισμένη; Λάθος. Μια χαρά πρόγραμμα υπάρχει μπροστά μας, άλλωστε έχουμε 6 νέα πρωταθλήματα. Πάμε να τα δούμε.
Ξεκινάμε από το πιο… απομακρυσμένο, το μεξικάνικο. Το αφιέρωμα το διαβάσετε την Τρίτη, σήμερα έχουμε αναλύσεις και προτάσεις. Ο Γεώργιος-Φίλιππος Βακόνδιος ξενύχτησε δύο μέρες σερί (έτσι μας είπε…), έστειλε τα κείμενά του και μας υπόσχεται μια «γεμάτη» σεζόν με δυνατά ταμεία. Εμπειρος είναι, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε.
Ερχόμαστε σε ευρωπαϊκά εδάφη, βόρεια. Το πρωτάθλημα Δανίας άλλαξε φέτος. Περισσότερες ομάδες (14 έναντι 12 πέρσι), διαφορετικό (και περίπλοκο) σύστημα διεξαγωγής, ίδιος όμως ο συντάκτης.
Ο Μίλτος Ζωγράφος ήταν… νιος όταν άρχισε να ασχολείται με τους Δανούς και τώρα, καμιά 20αριά χρόνια αργότερα, ισχυρίζεται ότι ξέρει τα πάντα. Μπορείτε να τον… τσεκάρετε (σελ. 15). Κατηφορίζουμε προς Πολωνία, κι εδώ έχουμε έναρξη σεζόν. Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης μας βάζει στο… κλίμα της 1ης αγωνιστικής και ξεχωρίζει τα πιο δυνατά σημεία της πρεμιέρας. Α, μια που είπαμε για πρεμιέρα, διαβάστε το άρθρο του Κοσμά Παπαϊωάννου (σελ. 8, DNA) για τις επιδόσεις των ομάδων.

Θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το ταξίδι συνεχίζεται με Ουγγαρία. Εδώ και έναν χρόνο ο Αντώνης Σουκαράς καταπιάνεται με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, πέρσι «πάλευε» να μας πείσει ότι ο Σάντορ Τόργκελε είναι ένας εξαιρετικός φορ, «killer». Δεν τον πιστέψαμε, αλλά τα γεγονότα (τα γκολ, δηλαδή) μας διέψευσαν. Εχουμε επίσης σέντρα στη Σλοβακία (ο Ντενίς Μάρκο ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να ψάξει το ρεπορτάζ της Ζέμπλιν) και στη Σλοβενία (ο Μάρκος Χάννα έπαθε πολιτισμικό σοκ: από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και το ΝΒΑ, στην Κόπερ και τη Ραντόμλιε).

Στη Σκωτία, 40 σύλλογοι μπαίνουν στη διαδικασία του Λιγκ Καπ, που από φέτος θα διεξαχθεί σε 5 ομίλους και η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, μετά το πέρας των 4 αγωνιστικών. Ο Γιάννης Καραγιάννης αφήνει τα… βατραχοπέδιλα και μας ενημερώνει για τις στοιχηματικές ευκαιρίες του διημέρου. Φουλ πρόγραμμα υπάρχει στα άλλα πρωταθλήματα που δεν επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και συνεχίζονται κανονικά. Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Φινλανδία, Β’ Ρωσίας, Ιρλανδία, Εσθονία, Α’ (σπουδαίο ντέρμπι Κορίνθιανς – Σάο Πάολο), Β’ Βραζιλίας, Περού, Κολομβία, Αμερική, Ισημερινός, Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα βρίσκονται στις επάλξεις και από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε αρκετά σημεία, καθώς έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμικότητα των αντιπάλων.

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, αξίζει να σταθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19, που διεξάγεται σε γερμανικό έδαφος. Το πόσο αμφίρροπη είναι η διοργάνωση, φαίνεται από τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών, όπου τα φαβορί δεν επαλήθευσαν τα προγνωστικά και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει. Σημειώστε, τέλος, ότι ακολουθεί εβδομάδα ευρωπαϊκών Κυπέλλων (ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ). Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις