KING BET Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η 14η Ιουλίου 2016 είναι μια μέρα που δύσκολα θα ξεχάσουν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι. Ειδικά όσοι βρέθηκαν στις «Ζωσιμάδες» την περασμένη Πέμπτη, θα κουβαλάνε για χρόνια αυτό που έζησαν. Δεν είναι μόνο το επιβλητικό 3-0 επί της Οντ, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΣ. Ηταν, πολύ περισσότερο, ο ενθουσιασμός, το πάθος, η δίψα του κόσμου. Μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή, που εξελίχθηκε ονειρικά. Ακόμα και μέσα από την τηλεόραση «έβγαινε» ο παλμός των Ηπειρωτών. Καταλάβαινες με τι λαχτάρα περίμεναν αυτό το ματς, ωθώντας τους παίκτες στον θρίαμβο. Και τώρα; Τώρα πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά μεθαύριο στο Σκίεν. Αυτή η Οντ που είδαμε πριν από μία εβδομάδα δεν τρομάζει, σε καμία περίπτωση. Κι ας βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Αλλά η απειρία του ΠΑΣ, η διαχείριση ενός τόσο σοβαρού προβαδίσματος και η… προσγείωση είναι στοιχεία που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο Γιάννης Πετράκης.



Ευτυχώς για τους φιλάθλους της ομάδας, ο Κρητικός τεχνικός χαμήλωσε τους τόνους αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα, δηλώνοντας ότι η ομάδα του πρέπει να πάει με ταπεινότητα στη Νορβηγία. Εξάλλου, όπως λένε στα Γιάννενα, μια αναμέτρηση με την Αλκμααρ στον επόμενο γύρο αποτελεί κορυφαία πρόκληση…

Ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ τούτη τη βδομάδα. Με τριπλό ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι εκπρόσωποί μας έχουν μάθει τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός θα στρέψει το βλέμμα του στο Τίρασπολ, αναμένοντας την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Σέριφ – Χάποελ Μπερ Σεβά (3-2 υπέρ των Ισραηλινών το πρώτο ματς), ο Παναθηναϊκός θα τσεκάρει τη Γιουρόπα (από το Γιβραλτάρ) και την ΑΪΚ (με το φτωχό 1-0 στις αποσκευές τους ταξιδεύουν οι Σουηδοί), ενώ ο ΠΑΣ -όπως είπαμε- ξέρει ότι αν περάσει από τη Νορβηγία, ο επόμενος προορισμός θα είναι το Αλκμααρ. Οσο για τον ΠΑΟΚ (με τον Αγιαξ) και την ΑΕΚ (με τη Σεντ Ετιέν), οι επαναληπτικοί δεν είναι στην… ατζέντα τους, καθώς προετοιμάζονται για τα ματς της άλλης εβδομάδας, στον 3ο προκριματικό γύρο.

Τι πρέπει να προσέξουμε στους αγώνες του τριημέρου; Τα ρευστά σκορ που προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα σε πολλά ζευγάρια. Τη «μαγική εικόνα» σε αρκετά αποτελέσματα, αφού άλλα έδειξαν οι ομάδες στο γήπεδο και άλλα… έγραψαν τα ταμπλό. Τον βαθμό ετοιμότητας ορισμένων συλλόγων, που πήγαν χαλαρά να δώσουν τα πρώτα παιχνίδια και βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Μια που είπαμε για εκπλήξεις, είχαμε πολλές από δαύτες. Ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ, οι «μικροί» σήκωσαν κεφάλι…

Από την υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση του τριημέρου, σημειώστε τον πρώτο τελικό στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Και μην ψάξετε να βρείτε ανάμεσα στους φιναλίστ κάποιο μεγάλο όνομα. Η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε από τον Ισημερινό και η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο σε διπλούς αγώνες (σε μια εβδομάδα η ρεβάνς), φτάνοντας απόλυτα δίκαια μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Εχουμε, επίσης, πλήρες πρόγραμμα σε Περού (ο Χρήστος Γώγουλος από τη Λίμα μάς ενημερώνει για όλα τα ματς), Κίνα, Ν. Κορέα, Παραγουάη, συν Κύπελλο Αμερικής και Βραζιλίας, ενώ σήμερα διεξάγεται η 2η αγωνιστική στο ανανεωμένο Λιγκ Καπ Σκωτίας. Στην πρεμιέρα, ο Γιάννης Καραγιάννης είχε υψηλό ποσοστό ευστοχίας και υπόσχεται ανάλογη συνέχεια… Τέλος, στο σημερινό φύλλο θα βρείτε και τρία αφιερώματα σε πρωταθλήματα που θα μπουν στο επόμενο κουπόνι: Ελβετία, Αυστρία και Ρουμανία. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις