KING BET Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Την περασμένη εβδομάδα «καλωσορίσαμε» 6 πρωταθλήματα που άνοιξαν την αυλαία για τη σεζόν 2016-17. Σήμερα, θα πράξουμε το ίδιο με άλλα 4, δύο εκ των οποίων μας συντροφεύουν εδώ και χρόνια στα κουπόνια. Το αυστριακό και το ελβετικό. Από τα λεγόμενα «μικρά», λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (από 10 ομάδες έκαστο), αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και στα δύο βρίσκουμε γνωστά ονόματα, που διακρίνονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ας τα δούμε…
Στην Αυστρία, η Σάλτσμπουργκ χτίζει τη δική της αυτοκρατορία. Τρία σερί χρόνια τερματίζει πρώτη (και με διαφορά), στηριζόμενη στο εμφανώς ανώτερο ρόστερ σε σχέση με τις αντιπάλους της, κυρίως όμως στο χρήμα που εισρέει στα ταμεία της από τη χορηγία της Red Bull. Φέτος, όμως, θα πρέπει να παλέψει πιο πολύ, διότι η Ραπίντ «έρχεται με φόρα» (όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Γιώργος Κωστομοίρης στο φύλλο της Τρίτης).



Με νέο γήπεδο-στολίδι, νέο προπονητή, αρκετές δυνατές μεταγραφές, οι «πράσινοι» της Βιέννης έχουν βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους και δείχνουν, αν μη τι άλλο, ανταγωνιστικοί.
Στο αφιέρωμα της Ελβετίας (την Τρίτη), ο Χρήστος Στεργίου ξεκίνησε ως εξής: Η πρώτη λέξη που έρχεται σε κάποιον όταν ακούει «ελβετικό ποδόσφαιρο», είναι «Βασιλεία». Απόλυτη κυρίαρχος στη χώρα, με 7 διαδοχικά πρωταθλήματα ή, αλλιώς, με 10 τα 13 τελευταία χρόνια. Ποια ομάδα έχει πάρει τα υπόλοιπα 3; Η Ζυρίχη. Αλλά αυτήν, μην την ψάξετε στη φετινή Σούπερ Λίγκα, διότι θα κάνει το… αγροτικό της στη Β’ κατηγορία! Λέγαμε λοιπόν για τη Βασιλεία, που είναι σαν να τρέχει μόνη της σε δρόμο ημιαντοχής. Πίσω της συνωστίζονται 3-4 ομάδες που παλεύουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ υπάρχουν και άλλες 5 που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους.

Φεύγουμε από τις Αλπεις και ερχόμαστε νοτιότερα. Στη Ρουμανία. Εναρξη κι εδώ, με τη Στεάουα να βγαίνει ενισχυμένη από το μεταγραφικό αλισβερίσι, την πρωταθλήτρια Αστρα να κρατά τον βασικό κορμό και την Ντιναμό να αποδυναμώνεται αισθητά. Ο Δημήτρης Λεωνίδης μας ενημερώνει σχετικά για την πρεμιέρα και καταλήγει στα πιο δυνατά σημεία.

Εναρξη και στην Ουκρανία. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των συλλόγων και η αδιαφάνεια συνθέτουν το σκηνικό ενός μαραθωνίου που κάθε χρόνο εξελίσσεται σε κούρσα για δύο: για την Ντιναμό Κιέβου των 15 τίτλων και τη Σαχτάρ των 9. Θέλετε να μάθετε πόσα πρωταθλήματα έχουν διεξαχθεί συνολικά; 25. Και για να μην αναρωτιέστε «ποια ομάδα κατέκτησε αυτό που… περισσεύει;», σας ενημερώνουμε ότι είναι η Ταβρίγια, το μακρινό 1992.

Τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν ξεκινήσει προετοιμασία. Τα πιο… μεγάλα όμως, συμμετέχουν στο Ιντερνάσιοναλ Τσάμπιονς Καπ, που φέτος θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αμερική. Μπάγερν, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Παρί Σ.Ζ., Μίλαν, Ιντερ, Λέστερ, Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι θα «αποκαλύπτονται» κάθε μέρα, σε ένα τουρνουά που κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Κλείνουμε με ένα σύντομο πέρασμα από τις άλλες χώρες: Σούπερ Καπ σε Βέλγιο και Ρωσία, τελικός στο Εuro U19, 3η αγωνιστική στο Λιγκ Καπ Σκωτίας και πλήρες πρόγραμμα σε όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη συμπληρώνουν ένα κουπόνι με πάνω από 250 αγώνες. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη με τον 3ο προκριματικό σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις