KING BET Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Το 0-1 από τη Λευκορωσία την Τετάρτη το βράδυ μπροστά σε 500 φίλους της Εθνικής και 5 -μετρημένους- Λευκορώσους (δύο άντρες, τρεις γυναίκτες) έβαλε τέλος στο σερί των πέντε νικών της Εθνικής μας, σε ένα ματς που ο Σκίμπε δεν ξεκίνησε τους Παπασταθόπουλο (μπήκε στο ημίχρονο), Φορτούνη (μπήκε στο 68’) και Μήτρογλου (έμεινε στον πάγκο). Η επιστροφή μας στα επίσημα ματς μας φέρνει ξανά στο «Καραϊσκάκης», με αντιπάλους τους πιο αποτελεσματικούς συγκριτικά με του Λευκορώσους Βόσνιους, που έρχονται με Τζέκο (12/10 φέτος στη Ρόμα), Ιμπίσεβιτς (Χέρτα, 10/6) και Πιάνιτς (Γιουβέντους, 9/3).


Στον ίδιο όμιλο (8ος) η Κύπρος φιλοδοξεί να πετύχει το πρώτο της γκολ σε αυτά τα προκριματικά. Αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ, το οποίο έχει σκοράρει ήδη, στο 1-4 της πρεμιέρας με την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι μαζί με την Τσεχία οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν βρει δίχτυα, κάτι που έχουν προλάβει ήδη να κάνουν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο, η Μάλτα, το Λίχτενσταϊν, το Κόσοβο, το Γιβραλτάρ και το Λουξεμβούργο (αυτό έχει βάλει και τέσσερα). 

Η Αγγλία είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες που κρατούν ανέπαφη την εστία τους – οι άλλες είναι η Γερμανία, το Βέλγιο και το Αζερμπαϊτζάν. Υποδέχεται απόψε στο Λονδίνο τη φίλη της Σκωτία, την οποία νίκησε στις δύο συναντήσεις τους τον τρέχοντα αιώνα, αμφότερες σε φιλικό επίπεδο: 3-2 το ’13 στην αγγλική πρωτεύουσα με δύο ανατροπές, 3-1 στη Γλασκώβη το ’14 με διπλό από το ημίχρονο. 
Εντός έδρας σε προκριματικά Μουντιάλ έχει να χάσει από πριν ανακαινιστεί το Γουέμπλεϊ, τότε που έπαιζαν ακόμα ο Σίμαν, ο Ανταμς, ο Κίον και ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στον πάγκο της. Από εκείνο το 0-1 με τη Γερμανία το 2000, όταν προπονητής της νικήτριας ήταν ο Σκίμπε (στα χαρτιά τουλάχιστον, καθώς ο Ρούντι Φέλερ δεν είχε δίπλωμα προπονητή), η Αγγλία έχει 17 νίκες και 2 ισοπαλίες εντός έδρας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις