KING BET Tρίτης 29 Νοεμβρίου 2016

«Αν νομίζετε ότι θα έχω το μυαλό μου στον αγώνα του Λιγκ Καπ της Τετάρτης, κάνετε λάθος. Πάμε στο ματς της Κυριακής με την καλύτερη δυνατή σύνθεση», ήταν τα λόγια του Σλάβεν Μπίλιτς δύο μέρες πριν από την προχθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα. Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο ενάμισι λεπτό (Σακό), ισοφαρίστηκε στο 21’ (Ιμπραΐμοβιτς) και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Ο Κροάτης προπονητής, ο οποίος για την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τότεναμ (ήττα 3-2 με γκολ στο 89’ και το 91’) δήλωσε ότι «είναι από αυτά τα ματς που μου θα προκαλούν την ίδια πικρία και μετά από πέντε χρόνια», πηγαίνει στο νοκ άουτ παιχνίδι για το Λιγκ Καπ, ξανά στο «Ολντ Τράφορντ», δικαιωμένος για την προσέγγισή του στον αγώνα πρωταθλήματος και με πίστη, μετά την Τσέλσι, να πετάξει έξω και τη Γιουνάιτεντ.



Οι «κιτρινισμένοι» την Κυριακή Πογκμπά (10/2) και Φελαϊνί (10 συμ.) θα λείψουν από τη γηπεδούχο, όμως κανονικά στον πάγκο θα είναι ο Μουρίνιο που αποβλήθηκε (για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα) επειδή κλώτσησε ένα μπουκάλι στην κίτρινη του Πογκμπά (27’).

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια συναντιούνται Λίβερπουλ και Λιντς. Το 2009 μονομάχησαν επίσης για το Λιγκ Καπ, με τη φιλοξενούμενη τότε Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη χάρη σε γκολ του επιθετικού που είναι πλέον κάτοικος «πλατείας» και μπήκε αλλαγή στο προχθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό, Ν’ Γκογκ.

Για τρίτη διαδοχική σεζόν η Νις παραχώρησε βαθμούς στην Μπαστιά (1-1). Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας (τη δεκαετία του ’50) Νις βρίσκεται ακόμα στην κορυφή, όμως οι Μονακό (4-0 τη Μαρσέιγ) και Παρί Σεν Ζερμέν (2-1 τη Λυών) πλησίασαν στον έναν βαθμό. Φιλοξενείται από την άλλη φετινή έκπληξη του Σαμπιονά, την 5η στη βαθμολογία και αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές Γκινγκάμπ, η οποία έρχεται από τρεις ισοπαλίες, όλες ισοφαρίζοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η Νις νίκησε εκτός έδρας την αντίπαλό της στο περσινό πρωτάθλημα, 3-2 την τελευταία αγωνιστική, ενώ πέρασε νικηφόρα και στην προηγούμενη συνάντησή τους στο «Ρουντουρού» για το πρωτάθλημα, με εκείνο το 7-2 (πέντε γκολ ο Κάρλος Εντουάρντο, νυν παίκτης της σαουδαραβικής Αλ Χιλάλ) να αποτελεί την ευρύτερη νίκη της μέχρι σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις