KING BET Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η μεγαλύτερη εκκλησία της Ιταλίας βρίσκεται στο Μιλάνο. Είναι ο καθεδρικός ναός στο κέντρο της πόλης, το θαυμάσιο Ντουόμο (η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, που είναι και η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, «χρεώνεται» στο Βατικανό). Στην κορυφή του Ντουόμο υψώνεται το αγαλματάκι της Παρθένου Μαρίας, της «Μαντονίνα». Παραδοσιακά κανένα άλλο κτίριο της πόλης δεν έφτανε ψηλότερα από τα 108 μέτρα που βρίσκεται η «μικρή Παναγία». Ακόμα και όταν πριν από έξι δεκαετίες χτίστηκε το κτίριο της Pirelli ή πιο πρόσφατα ο 39 πατωμάτων ουρανοξύστης «Παλάτσο Λομπαρντία», ένα ομοίωμα της «Μαντονίνα» τοποθετήθηκε στην κορυφή τους (πλέον «ξεφυτρώνουν» και άλλοι «πύργοι»). 
Αυτό το έμβλημα που σχεδίασε το 1762 ο Φραντσέσκο Κρότσε χαρακτηρίζει και το τοπικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι της πόλης, το Derby della Madonnina. 

Μια συνάντηση με κοινή έδρα, που από το 2000 και μετά σε επίπεδο πρωταθλήματος εμφανίζει την ξεχωριστή ομοιομορφία των 14 νικών της Μίλαν, των 14 της Ιντερ και των 5 ισοπαλιών.

Δύο ώρες και 45 λεπτά πριν από την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα στο «Σαν Σίρο» ξεκινά στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης το «διηπειρωτικό ντέρμπι» ανάμεσα στις ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Τουρκία, τη Φενέρμπαχτσε και τη Γαλατάσαραϊ. Εννέα μέρες πριν από την έλευση του 2000 έφυγε τελευταία φορά νικήτρια (2-1) από την… Ανατολή η Γαλατά, έχοντας 13 ήττες και 5 ισοπαλίες τον νέο αιώνα στην έδρα της Φενέρ. Οι 8 από τις 9 τελευταίες συγκρούσεις τους εμφάνισαν under.

Το Σάββατο, η κάτοχος του τίτλου την τελευταία τετραετία Μπάγερν αντιμετωπίζει την αμέσως προηγούμενη νικήτρια, Ντόρτμουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν (όπως και πέρσι) την παραγωγικότερη επίθεση και οι Βαυαροί, όπως και πέρσι, την καλύτερη άμυνα. 
Μισή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Ζίγκναλ Ιντουνα» (Σάββατο), έχουμε τη σέντρα στο «Βιθντε Καλντερόν»: η αήττητη εντός έδρας στην Πριμέρα από τις 22 Σεπτεμβρίου (18 νίκες, 4 ισοπαλίες) Ατλέτικο υποδέχεται την πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη του τρέχοντος πρωταθλήματος, Ρεάλ. Είναι η πρώτη μονομαχία τους μετά τον τελικό της 28 Μαΐου στο Μιλάνο, όταν η «βασίλισσα» κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι. 

Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ νωρίς το Σάββατο φουντώνει την τόσο καιρό προσμονή μας για τα μεγάλα πρωταθλήματα, η οποία αρχίζει να ικανοποιείται από το αποψινό ματς στο Λεβερκούζεν, όπου η Μπάγερ συγκρούεται με την αήττητη, πρωτοπόρο και ισόβαθμη της Μπάγερν, Λειψία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις