KING BET Τρίτης 17 Μαΐου

ΟΤΑΝ ο ιστορικός του μέλλοντος επιχειρήσει να καταγράψει ποιες ομάδες έπαιξαν το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2010-11, θα σταθεί κυρίως σε δύο: στην Μπαρτσελόνα και την Πόρτο. Η πρώτη κατέκτησε ήδη το πρωτάθλημα στην Ισπανία και περιμένει σε 10 μέρες να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο, διεκδικώντας το Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Η δεύτερη, την οποία ουδείς υπολόγιζε πριν από 9 μήνες, όταν μπαίναμε στη σεζόν, έχει ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πορτογαλίας (αήττητη μάλιστα) και μέχρι το βράδυ της Κυριακής έχει την ευκαιρία να φτάσει στο τρεμπλ.

Αύριο στο Δουβλίνο αντιμετωπίζει την Μπράγκα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή την Γκιμαράες στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι από τις πλέον θεαματικές ομάδες της «γηραιάς ηπείρου», παίζει φουλ επίθεση σε όλους τους αγώνες, ανεξαρτήτως αντιπάλου, ενώ έχει αναδείξει ορισμένους ποδοσφαιριστές, όπως οι Χουλκ και Φαλκάο που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.


Κυρίως όμως ανέδειξε έναν προπονητή, τον Αντρέ Βίγιας Μπόας, ο οποίος στα 32 του χρόνια θέλει να γίνει ο νεότερος τεχνικός που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό Κύπελλο. Για την Μπράγκα, η συμμετοχή και μόνο στην αυριανή γιορτή αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της. Χωρίς να καταλάβει κανείς, έφτασε μέχρι το τέλος αυτής της διαδρομής, στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά της, αλλά και στην προπονητική ιδιοφυΐα του Ντομίνγκος Πασιέντσια, που αύριο παίζει το τελευταίο του παιχνίδι με τους «Αρσεναλίστας» απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Πόρτο.

ΠΕΡΑ από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, στο κουπόνι του τριημέρου υπάρχουν πολλά και σημαντικά ματς. Οπως οι δύο αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα, με το ντέρμπι των «δικεφάλων» να κρίνει την πρώτη θέση, το εξ αναβολής ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Κυπελλούχο Μάντσεστερ Σίτι να διεκδικεί πλέον την 3η θέση κόντρα στη φιναλίστ του Κυπέλλου Στόουκ, τα πλέι οφ σε Τσάμπιονσιπ, Α’ Αγγλίας, Β’ και Γ’ Σκωτίας, το πρώτο ματς ανάμεσα στην Γκλάντμπαχ και την Μπόχουμ για τα μπαράζ στη Γερμανία, τη σύγκρουση τίτλου στο Βέλγιο μεταξύ της Γκενκ και της Σταντάρ Λιέγης, τα πλέι οφ στην Ολλανδία, πλήρες πρόγραμμα σε Α’ Νορβηγίας και Β’ Σουηδίας, 4 ματς από τη Δανία, 5 από τη Φινλανδία, τα ημιτελικά του Κυπέλλου Βραζιλίας και τους επαναληπτικούς της προημιτελικής φάσης του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Μελετήστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που σας δίνουμε στις επόμενες σελίδες, κάντε τη σωστή επιλογή και καλή επιτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις