KING BET Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015

Τέτοιο όγκο αγώνων, τέτοια εποχή, δεν είχαμε ξανα(ματα)δεί. Συνήθως, τέλη Ιουλίου είχαμε να ασχοληθούμε με καμιά δεκαριά πρωταθλήματα (άντε δεκαπέντε, μην τα… χαλάσουμε εκεί) και ετοιμαζόμασταν για το μεγάλο «κύμα» στα μέσα Αυγούστου όταν ξεκινούσαν οι κορυφαίες λίγκες. Αυτά, να τα ξεχάσουμε. Last year, που λένε οι Αγγλοι. Το… άπλωμα που έκανε ο ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβάνοντας στα κουπόνια αγώνες από όλη την υφήλιο, μας «υποχρεώνει» να αναδιπλωθούμε, να δώσουμε ξεχωριστή βαρύτητα σε όσα ενδιαφέρουν τους περισσότερους, αγνοώντας (επιδεικτικά ίσως) κάτι… ξεπεσμένα πρωταθλήματα, χωρίς ίχνος πληροφόρησης.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουμε για το τετραήμερο. Πρώτα απ’ όλα, πρεμιέρα σε 7 χώρες. Αρχίζουμε το ταξίδι μας από το Βέλγιο. Συναρπαστική η περσινή σεζόν, με απίστευτη εξέλιξη.



Η Κλαμπ Μπριζ (ας μην το ξεχνάμε, έρχεται… κατά δω την άλλη εβδομάδα για το ραντεβού με τον Παναθηναϊκό) οδηγούσε την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημα. Τελικά, έμεινε από καύσιμα και την προσπέρασε στο… βιράζ η Γάνδη, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο θρόνο. Πώς διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες; Διαβάστε τις αναλύσεις του (πλέον ειδικευμένου στις Κάτω Χώρες) Νίκου Μπέλτσου και θα τα μάθετε όλα.

Σέντρα και στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, πρόγευμα ενόψει Μπουντεσλίγκα. Βαριά ονόματα και στις δύο λίγκες. Αν αγοράσατε την εφημερίδα της Τρίτης, είχατε τη δυνατότητα να δείτε τα σχετικά αφιερώματα. Αν όχι, σήμερα ο Γεράσιμος Μανωλίδης και ο Γιώργος Κωστομοίρης κάνουν φύλλο και φτερό την 1η αγωνιστική, αναδεικνύοντας τα καλύτερα σημεία.

Πεταγόμαστε λίγο πιο δίπλα. Η Αυστρία εγκαινιάζει την περίοδο 2015-16 και εμείς καλωσορίζουμε στην παρέα μας τον Γιώργο Βλαντή. «Συστήθηκε» την περασμένη εβδομάδα με την Ελβετία και από σήμερα μέχρι τον Μάιο θα τσεκάρει ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στις δύο αυτές κατηγορίες.
Πριν απομακρυνθούμε για Λατινική Αμερική, ας περάσουμε μια βόλτα από την Τσεχία. Μπήκε στη (στοιχηματική) ζωή μας πέρσι, κάπου στη μέση της περιόδου, και μας προξένησε αρκετό ενδιαφέρον. Ο Γιώργος Σινάπης, που επιμελείται το ρεπορτάζ αυτού του πρωταθλήματος, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες σε κάθε αγωνιστική. Δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε, άλλωστε το πρώτο δείγμα γραφής για τον καλό συνάδελφο ήταν εντυπωσιακό.

Χιλή και Μεξικό επιστρέφουν στα κουπόνια. Μαζί τους και ο Γιώργος Βακόνδιος, που έχει μάθει να ξενυχτάει κάθε βράδυ συλλέγοντας πληροφορίες για τις 34 ομάδες. Η διαφορά της ώρας, βλέπετε… Και στη σημερινή έκδοση παρουσιάζει τα πιο δυνατά στάνταρ.

Μη νομίζετε ότι… ξεμπερδέψατε με τις νέες εισόδους. Εχουμε και Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας στο πρόγραμμα. Ζητήσαμε λοιπόν από τον Γιάννη Καραγιάννη να μας καταγράψει ό,τι πιο σημαντικό εντόπισε στα 16 ζευγάρια του πρώτου γύρου, ως… ζέσταμα πριν ασχοληθεί με τα τέσσερα πρωταθλήματα αυτής της χώρας. Η Πρέμιερ, για παράδειγμα, ξεκινάει το Σάββατο 1 Αυγούστου.

Να πούμε και μια κουβέντα τι άλλο έχουμε; Ρεπορτάζ και προτάσεις από Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, από όλη τη Σκανδιναβία, τη Λατινική Αμερική και την Απω Ανατολή. Ορεξη να ‘χετε να διαβάσετε και… λεφτά να παίξετε. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη με τον 3ο προκριματικό στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις