KING BET Τρίτης 28 Iουλίου 2015

Εντονο ελληνικό χρώμα παίρνουν τούτη τη βδομάδα τα δύο Κύπελλα Ευρώπης, που αισίως έχουν φτάσει στον 3ο προκριματικό γύρο (ούτε καταλάβαμε πώς…). Με τρεις ομάδες μας να ρίχνονται στη μάχη, έχοντας αρχικό στόχο να πάνε μέχρι τα πλέι οφ και στο… βάθος να μπουν στους ομίλους. Την αρχή κάνει ο Παναθηναϊκός. Το pre game του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ «γράφει» ότι ναι μεν οι Βέλγοι ήταν ο πιο… επιθυμητός αντίπαλος σ’ αυτή τη φάση, αλλά από την άλλη υπάρχει μια δυσμενέστατη παράδοση.
Οι τρεις προηγούμενες απόπειρες των «πρασίνων» να προκριθούν εις βάρος της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ανεπιτυχείς, όπως χωρίς… λάφυρα έφυγαν και πέρσι από τις διπλές αναμετρήσεις με ένα άλλο βελγικό κλαμπ, τη Σταντάρ Λιέγης. Παίζουν… μπάλα οι παραδόσεις; Οχι, σε καμιά περίπτωση. «Οφείλεις, όμως, να τις σέβεσαι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.



Ο Ηπειρώτης τεχνικός ξέρει ότι αυτά τα δύο ραντεβού με την Κλαμπ Μπριζ θα σηματοδοτήσουν σε μεγάλο βαθμό τη σεζόν του Παναθηναϊκού.

Είναι διαφορετικό να βρεθείς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά ό,τι… προκύψει και διαφορετικό να αποκλειστείς από αρχές Αυγούστου. Εξάλλου, το «τριφύλλι» χτίστηκε φέτος με στόχο τους ομίλους. Μέχρι εκεί, απαιτούνται τέσσερα βήματα (άλματα ίσως). Απόψε έχει καθήκον να κάνει το πρώτο…

Ιδιο καθήκον έχουν και οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας, έστω κι αν αλλάζει η διοργάνωση. Στο Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έχουν πιο εύκολες (θεωρητικά) αποστολές, ωστόσο θυμάστε πόσο χαλαρά πήγε ο «δικέφαλος» στον προηγούμενο γύρο με τη Λοκομοτίβα, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ανωτερότητά του. Ευτυχώς που επτά μέρες αργότερα ίσχυσε ο νόμος της Τούμπας και το επιβλητικό 6-0 διέλυσε όποιες αμφιβολίες είχαν γεννηθεί στο πρώτο ματς. Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Αν δεν την ξέρατε, σίγουρα την έχετε μάθει εδώ και δύο εβδομάδες που τη συναντάτε στα κουπόνια του ΟΠΑΠ, μαζί με όλο το σλοβάκικο πρωτάθλημα. Πάντως, ο «δικέφαλος» έχει εξαιρετικές αναμνήσεις από αυτή την ομάδα. Τον Αύγουστο του 1997 τη βρήκε απέναντί του στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και μετά από ένα εντυπωσιακό ματς τη συνέτριψε 5-3 (από 0-3 26’)! Εναν μήνα πριν από το έπος του «Χάιμπουρι»…

Στο χορό μπαίνει και ο Ατρόμητος. Εκτός έδρας αυτός, καθώς ταξιδεύει μέχρι τη Στοκχόλμη (παρεμπιπτόντως, για να γνωρίσετε την πρωτεύουσα της Σουηδίας διαβάστε το κείμενο του πολυταξιδεμένου Σάββα Σπανούδη στην τελευταία σελίδα), όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΪΚ. Μειονέκτημα για το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου ο υψηλότερος βαθμός ετοιμότητας των αντιπάλων του. Πλεονέκτημα, το «μικρό» όνομά τους. Υπάρχει, δε, και ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, που -για να πούμε την αλήθεια- μας προκάλεσε εντύπωση όταν το βρήκαμε: ο Ατρόμητος έχει δώσει τρεις εκτός έδρας σε προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ και μετράει δύο νίκες! Ηττήθηκε (εντελώς άδικα) μόνο από τη Νιούκαστλ το 2012…

Ας δούμε στα γρήγορα τι άλλο έχει το κουπόνι. Τον πρώτο τελικό του Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στη μεξικάνικη Τίγκρες και την αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ, φουλ πρόγραμμα σε Β’ Βραζιλίας και Ιαπωνία, καμιά 30αριά φιλικά, αγώνες Κυπέλλου σε Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Ισλανδία, συν σκόρπια ματς από Β’ Σουηδίας, Β’ Νορβηγίας και ένα από το Λιγκ Καπ Σκωτίας.

Και επειδή ένα από τα αγαπημένα πρωταθλήματα των παικτών του στοιχήματος είναι η Β’ Γαλλίας (το «γιατί» θα το εξηγήσουμε στην επόμενη έκδοση), ο Χρήστος Στεργίου ετοίμασε δισέλιδο αφιέρωμα για τη Ligue 2 που ξεκινά σε τρεις μέρες. Καλή μελέτη, καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις