KING BET Τρίτης 21 Iουλίου 2015

Είδατε πόσο… ξεγελάνε οι κληρώσεις; Οταν μάθαμε τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι περισσότεροι εξ ημών κάναμε έναν μορφασμό απορίας: «Ποια είναι αυτή η Λοκομοτίβα;». Κάποιοι άλλοι, πιο… γνώστες, έψαξαν να βρουν πόσο πληρώνει η πρόκριση της ελληνικής ομάδας. Τόσο σίγουροι ήταν. Υπήρξαν και ορισμένοι που κράτησαν… μικρό καλάθι, διότι η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι «καμιά ομάδα δεν προκρίνεται την ώρα της κλήρωσης, πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο». Και όντως, μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, τούτο αποδείχθηκε για πολλοστή φορά. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανέτοιμος, μας «μπέρδεψε» από εκείνο το εντυπωσιακό 4-1 στο φιλικό επί της Ντνίπρο και έδωσε το δικαίωμα στους Κροάτες να πιστέψουν ότι μπορούν. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο Μακ ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με το 2-1 άφησε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση.

Τι πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα; Τα αυτονόητα. Τα πολύ (πολύ) απλά. Να πιάσει από το λαιμό την αντίπαλό της και να της δείξει ότι το ματς της προηγούμενης Πέμπτης ήταν… παραπλανητικό. Δεν τίθεται σύγκρισης ανάμεσα στα δύο σύνολα. Αλίμονο αν ο «δικέφαλος» αποχαιρετήσει την Ευρώπη από τον Ιούλιο. Ολος ο προγραμματισμός πάει στράφι, οι επενδύσεις και το όραμα αποδεκατίζονται και η πληγή στο γόητρο θα είναι μεγάλη. Αλλωστε, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιος είναι το φαβορί σ’ αυτό το ζευγάρι. Το βλέπετε στις αποδόσεις…

Αλλο ένα ευρωπαϊκό τριήμερο ξεκινάει σήμερα, με 50 αγώνες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Και έτσι θα μας… πάει μέχρι αρχές Αυγούστου, καθώς την άλλη εβδομάδα θα διεξαχθεί ο 3ος προκριματικός γύρος και… καπάκι οι ρεβάνς. Μέχρι τότε, έχουμε καιρό. Ας μείνουμε λοιπόν στα ματς που έχουμε μπροστά μας. Δεκαεπτά αναμετρήσεις περιλαμβάνει το Τσάμπιονς Λιγκ. Να θυμηθούμε λίγο κάποια αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα; Χιμπέρνιανς – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 (7.00 ο άσος), Λουντογκόρετς – Μιλσάμι 0-1 (5.75 το διπλό, και με χάντικαπ!), ΑΠΟΕΛ – Βαρντάρ 0-0 (5.50 το Χ), Μάλμε – Ζαλγκίρις 0-0 (4.85 το Χ), Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Φόλα Ες 1-1 (4.50 το Χ, και με χάντικαπ). Οπως βλέπετε, μακελειό. Εσπασαν πολλά φαβορί, ενώ όσοι κυνήγησαν τις εκπλήξεις, μάζεψαν χρήμα…

Στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν… τρελαθήκαμε από το θέαμα. Αρκεί να δείτε ότι βγήκαν 20 under σε 33 ματς! Και όταν «ολόκληρη» Γουέστ Χαμ χρειάζεται 90 και κάτι λεπτά για να νικήσει στο Λονδίνο τη μαλτέζικη Μπιρκιρκάρα, ε, τότε καταλαβαίνετε ότι ο βαθμός (αν)ετοιμότητας των μεγάλων ομάδων παίζει κυρίαρχο ρόλο. Φάνηκε και στην ήττα του ΠΑΟΚ που λέγαμε παραπάνω. Για το αν… αποκατασταθεί η τάξη στους επαναληπτικούς, θα το ξέρουμε την Πέμπτη. Εσείς διαβάστε τα ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις των συντακτών της KING BET και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Τι άλλο έχουμε μεσοβδόμαδα; Ρεβάνς της ημιτελικής φάσης στο Λιμπερταδόρες. Με Γκουαρανί – Ρίβερ και Τίγκρες – Ιντερνασιονάλ. 

Αμφίρροπα ζευγάρια, που γίνονται ακόμα πιο… ανοιχτά μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων: 2-0 η Ρίβερ, 2-1 η Ιντερνασιονάλ. Εχουμε, επίσης, τους δύο ημιτελικούς στο Γκολντ Καπ. Το ξέσπασμα των ΗΠΑ στον προημιτελικό επί της Κούβας (6-0) ήταν το πρώτο… σημάδι ότι μπορούμε να δούμε καλή μπάλα σ’ αυτό το τουρνουά. Γιατί στη φάση των ομίλων, μας πήρε ο ύπνος (κυριολεκτικά)… Από τα υπόλοιπα, κρατήστε τα Κύπελλα σε Αργεντινή, Βραζιλία, Αμερική Κορέα, μαζί με «σφήνες» από Ιαπωνία, Σουηδία και… πετάξτε τα φιλικά συλλόγων. Εχουμε κάνει κι άλλη φορά κουβέντα, δεν πειράζει να το επαναλάβουμε άλλη μία: σεβαστείτε τα λεφτά σας, μην παίζετε ό,τι σας σερβίρουν, ό,τι κινείται και ό,τι παίζεται… Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή με πρεμιέρα σε Βέλγιο, Β’-Γ’ Γερμανίας, Χιλή, Μεξικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις