KING BET Παρασκευής 3 Iουλίου 2015

Ολη αυτή η… μαυρίλα, με τις αέναες συζητήσεις στα πάνελ και τις κραυγές, μας έχει κουράσει. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι πολιτικοί (από όλες τις πτέρυγες) δεν μπορούν να εμπνεύσουν. Λένε τα δικά τους, φωνάζουν για να επιβάλλουν τη γνώμη τους, δεν δέχονται την αντίθετη άποψη. Κατάφεραν να μας διχάσουν, παρακολουθώντας «όλα αυτά που γίνονται για μας, χωρίς εμάς»… Σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με κλειστές τράπεζες, τον κόσμο να συνωστίζεται πίσω από τα ΑΤΜ και την ανασφάλεια να θεριεύει, δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ που να μιλήσει ξεκάθαρα με τη γλώσσα της αλήθειας. Ολοι τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) επέτειναν τον εκνευρισμό και τη μισαλλοδοξία. Προφανώς, βρήκαν την ευκαιρία να το κάνουν. Ή, μάλλον, εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία, εμείς φταίμε που ξημεροβραδιαζόμαστε για να τους ακούμε στα κανάλια…


Η πολιτική
είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Επηρεάζει όλους μας, τις περισσότερες φορές αρνητικά. Και ψάχνοντας μια «όαση» σε όλο αυτό το αλαλούμ που έχει προκύψει, σας προτείνουμε αύριο το βράδυ να κλείσετε τα αυτιά σας στις φωνές, να μαζευτείτε σε σπίτια φίλων και κατά τις 11 μ.μ. να μην ξεκολλήσετε το βλέμμα σας από τις τηλεοράσεις. Ασφαλώς, ένας τελικός του Κόπα Αμέρικα, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας, ούτε να γεμίσει τις τσέπες μας με ευρώ. Μπορεί όμως να μας κάνει να ξεχαστούμε. Ενα δίωρο (ίσως και παραπάνω, αφού στον τελικό υπάρχει και παράταση) που το έχουμε ανάγκη, πιο πολύ από ποτέ.
Χιλή – Αργεντινή, λοιπόν. Αρκετοί είχαν ποντάρει σ’ αυτό το ζευγάρι πριν από την έναρξη του τουρνουά, καθώς «βόλευαν» οι… διασταυρώσεις των ομίλων. Διέβλεψαν ότι η γηπεδούχος Χιλή κατέβαινε με ένα εξαιρετικό ρόστερ, προέβλεψαν ότι -πέρα από τη βοήθεια του κοινού- θα έχει και τη βοήθεια της διαιτησίας και την… τοποθέτησαν απέναντι στην πιο πλήρη ομάδα της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει ότι η Αργεντινή διαθέτει κορυφαία ονόματα σε τούτη τη φουρνιά και, κυρίως, «πεινασμένα» για έναν εθνικό τίτλο. Γι’ αυτό άλλωστε δίνεται φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου.
Υπάρχει και μικρός τελικός. Περού – Παραγουάη. Εξαιρετικά αμφίρροπος κι αυτός. Το βλέπετε στις αποδόσεις. «Ματς της παρηγοριάς» έχει ονομαστεί, αλλά είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουμε δει σπουδαίο θέαμα, καθώς οι ομάδες παίζουν απελευθερωμένες. Αρκεί να σας πούμε ότι στις 6 από τις 7 τελευταίες διοργανώσεις, ο μικρός τελικός είχε πάνω από 3 γκολ!

Να δούμε και τι άλλο έχει το κουπόνι; Αγώνες από όλα τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, από την Ιρλανδία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Εσθονία, τη Λευκορωσία, τη Λετονία, την Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αμερική και την Παραγουάη (έναρξη του Κλαουσούρα). Να μην ξεχάσουμε και την Εθνική μας ομάδα U19 που ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (διεξάγεται στη χώρα μας), αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα την Ουκρανία. Αντίστοιχες υποχρεώσεις έχει και η μπασκετική Εθνική σ’ αυτές τις ηλικίες, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με υψηλές μάλιστα προσδοκίες (μετάλλιο)… Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη, πιο ήρεμοι και απαλλαγμένοι από όλο αυτό το «μαύρο» σκηνικό που έχει στηθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις