KING BET Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2016

Εχετε πάρει χαμπάρι πόσα μεγάλα ματς υπάρχουν μπροστά μας για το τριήμερο; ΟΚ, τα βλέπετε στο εξώφυλλο, προφανώς τα έχετε βάλει στην… ατζέντα σας από την αρχή της εβδομάδας. Μήπως, όμως, να τα αναλύσουμε λίγο; Μη… φοβάστε, δεν θα δώσουμε προτάσεις, το κάνουν με εξαιρετικό τρόπο οι συνάδελφοι.
Το πρόβλημα είναι ποιο θα βάλουμε πρώτο στη λίστα. Ποιο είναι το πλέον ενδιαφέρον, το πιο κρίσιμο, το πιο συναρπαστικό. Μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε στο Γιούβε – Νάπολι. Οχι, δεν μας το… επέβαλε ο Πάνος Γαρίδης. Αλλά είχε δίκιο όταν έλεγε ότι το Σάββατο το βράδυ στην Ιταλία θα ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της σεζόν 2015-16. Πρώιμο ή μη (απομένουν 14 αγωνιστικές, μην το ξεχνάμε), η ουσία παραμένει ότι όποιος επιζήσει αύριο το βράδυ στη «Γιουβέντους Στέιντιουμ», θα έχει κάνει τεράστιο βήμα για το ΣΚΟΥΝΤΕΤΟ.



Δύο ομάδες που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (αθροιστικά, συμπλήρωσαν 22 σερί νίκες!), που έχουν ξεφύγει στις πρώτες θέσεις και που έχουν πολλά να χωρίσουν. Ακόμα και γεωγραφικά, μιλάμε για τη βασική εκπρόσωπο του ιταλικού βορρά με τη μοναδική εκπρόσωπο του ιταλικού νότου. Αυτονόητο, επίσης, ότι οι «παρτενοπέι» πάνε για δύο αποτελέσματα στο Τορίνο. Και ακόμα πιο αυτονόητο ότι εφόσον τα καταφέρουν, η εποχή Μαραντόνα θα αναβιώσει ξανά στους πρόποδες του Βεζούβιου…

Λέτε να έχουμε και στην Πρέμιερ Λιγκ match point; Διόλου απίθανο, καθώς αν η Λέστερ περάσει νικηφόρα από το «Εμιρεϊτς» το μεσημέρι της Κυριακής, θα «υποχρεώσει» τους υπόλοιπους μνηστήρες της πρώτης θέσης να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι οι «αλεπούδες» θα κλέψουν φέτος τον τίτλο. Ασφαλώς και το αξίζουν, ασφαλώς και έχουν ξετρελάνει όλο τον κόσμο με την πορεία τους. Ο Ρανιέρι και οι παίκτες του δείχνουν να πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, σε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό ΘΑΥΜΑ. Και, κυρίως, το πιστεύουν. Αυτό δηλαδή που κάνει εδώ και καιρό η Τότεναμ. Που, χωρίς να το καταλάβουν πολλοί, βρέθηκε στη 2η θέση και πλέον παλεύει επί ίσοις όροις για το ΟΝΕΙΡΟ. Αλλωστε, με τη φόρα που έχει πάρει, ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα σκοντάψει στο «Ετιχαντ»; Ουδείς…

Στα δικά μας τα λημέρια, δεν έχουμε τέτοιες… πολυτέλειες. Εδώ, τα πάντα έχουν κριθεί από τον Νοέμβριο και σε 2-3 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει και μαθηματικά το 6ο σερί πρωτάθλημα. Μια στιγμή όμως. Υπάρχει κι ένα ρεκόρ στη μέση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… βάλει στο μάτι το ΑΗΤΤΗΤΟ και αύριο υψώνεται μπροστά τους ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Η ΑΕΚ. Που, έχοντας εξασφαλίσει μια θέση για τα πλέι οφ, θα χαρεί ιδιαιτέρως αν είναι αυτή που θα κόψει το δρόμο του Ολυμπιακού.

Μη νομίζετε ότι ολοκληρώσαμε με τα ντέρμπι, απλώς έπρεπε να αναδείξουμε τα κορυφαία. Υπάρχουν κι άλλα. Αν κάποιος ρωτήσει τον Γιώργο Πετρίδη «ποιο είναι το καλύτερο ματς του κουπονιού;», θα λάβει την απάντηση «μα, φυσικά το αποψινό Μπενφίκα – Πόρτο».

Παραδοσιακή μάχη στην Πορτογαλία, η τελευταία απόπειρα των «δράκων» να προσεγγίσουν την κορυφή και ένα τεστ χαρακτήρα για τους «αετούς», που έπιασαν στην πρώτη θέση τη Σπόρτινγκ και δεν έχουν σκοπό να φύγουν από εκεί. Εχουμε και Φιορεντίνα – Ιντερ στην Ιταλία (σύγκρουση Τσάμπιονς Λιγκ), Σεντ Ετιέν – Μονακό και Νις – Μαρσέιγ στη Γαλλία, Αούστρια – Ραπίντ στην Αυστρία, Γκρασχόπερς – Βασιλεία στην Ελβετία, Δε Στρόνγκεστ – Μπολίβαρ στη Βολιβία (διαβάστε το εξαιρετικό θέμα του Σάββα Σπανούδη στην τελευταία σελίδα και θα καταλάβετε).

Μην παραλείψουμε, τέλος, να αναφέρουμε ότι επαναρχίζουν Πολωνία, Τσεχία, μετά από διάλειμμα δύο μηνών και ότι ακολουθεί εβδομάδα ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Ολα έχουν τη σημασία τους, σε τούτη την κρίσιμη καμπή της σεζόν. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις