KING BET Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2016

Ολοι εσείς που αδημονείτε για την επανέναρξη των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, κάντε μια βδομάδα υπομονή. Τρεις μήνες είμαστε χωρίς σεντόνι, δεν χάθηκε ο κόσμος να περιμένουμε λίγο ακόμα. Εξάλλου, μια χαρά είναι το μεσοβδόμαδο κουπόνι. Αντε, πάμε να το δούμε σιγά σιγά.
Την Πέμπτη ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τα δύο τελευταία ματς, ώστε να μάθουμε αν θα έχουμε για πρώτη φορά τις 4 κορυφαίες ομάδες της χώρας μας στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν τσεκάρει ήδη τα εισιτήρια και ήδη το μυαλό τους ταξιδεύει στο μεταξύ τους μεγάλο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Ομως, σε Λεωφόρο και Τούμπα δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα ματς πρωταθλήματος που έρχονται. Ολη τους την ενέργεια και τη σκέψη απορροφούν οι ρεβάνς, με Ατρόμητο και Πανιώνιο αντίστοιχα. Τι κοινό έχουν αυτοί οι δύο αγώνες; Οτι οι πρώτες αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (0-0, 1-1), άρα οι λογαριασμοί είναι ακόμα ανοιχτοί.



Υπάρχει, βέβαια, κι άλλο ένα κοινό για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Οτι έχουν πληγεί βαρύτατα από τραυματισμούς. Θέλετε και τρίτο κοινό στοιχείο; Οτι είναι τέτοια η δίψα τους για πρόκριση, που δύσκολα θα μπορέσουν να διαχειριστούν ενδεχόμενη αποτυχία. Αλλωστε, και στα δύο στρατόπεδα, αυτό λένε: «Βασικός στόχος μας είναι το Κύπελλο». Αρκετά όμως με τους «μεγάλους» των δύο ζευγαριών. Υπάρχουν και οι αντίπαλοί τους, που έχουν κάθε δικαίωμα να διατηρούν τις ελπίδες τους, εξάλλου τόσο ο Ατρόμητος (το έδειξε μόλις προχτές με την ΑΕΚ) όσο και ο Πανιώνιος (το δείχνει όλη τη σεζόν) παρουσιάζονται απειλητικοί, φιλόδοξοι και πανέτοιμοι…

Πάμε και στην Αγγλία; Και εκεί παίζουν Κύπελλο, με τη διαφορά ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόλις 2 ματς, αυτά που δεν ανέδειξαν νικητή προ 10ημέρου για τον 4ο γύρο του FA Cup. Στο ένα από αυτά, η Λίβερπουλ ξαναμπαίνει στο χορτάρι για να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ. Το κάνει αδιάλειπτα από την έναρξη της χρονιάς. Εντεκα αγώνες έχουν δώσει οι «ρεντς» μέσα στο 2016, όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα! Και αν δείτε το καλεντάρι τους, μέχρι τις 20 Μαρτίου θα δώσουν άλλους 9! Πώς να μην πάθει… κρίση σκωληκοειδίτιδας ο Γιούργκεν Κλοπ;

Αλλάζουμε χώρα, όχι όμως διοργάνωση, και πάμε στη Γερμανία. Εκεί έχουμε μπροστά μας τους 4 προημιτελικούς του DFB Pokal, με τις 4 από τις 5 πρώτες της Μπουντεσλίγκα να είναι μέσα στο κόλπο. Και η Μπάγερν (με την Μπόχουμ εκτός), και η Ντόρτμουντ (με τη Στουτγάρδη εκτός), και η Λεβερκούζεν (με τη Βέρντερ εντός), και η Χέρτα (με τη μικρούλα Χάιντενχαϊμ εκτός). Εναν γύρο πιο μπροστά βρίσκονται οι Ισπανοί, καθώς αύριο διεξάγονται οι ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, από όπου θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Οχι ότι δεν ξέρουμε τους δύο φιναλίστ: η Μπαρτσελόνα (το 7-0 με τη Βαλένθια δεν ανατρέπεται ούτε στο… ξύλινο ποδοσφαιράκι) και η Σεβίλλη (με το 4-0 στην πλάτη της, η Θέλτα δεν έχει ελπίδες) θα είναι.

Μισό λεπτό. Δεν ξεμπερδέψαμε ακόμα με τα Κύπελλα. Εχουμε και σε Κύπρο (Απόλλων Λεμεσού – ΑΕ Λεμεσού το ματς που κλέβει την παράσταση), Γαλλία (Παρί Σ.Ζ. - Λυών η πιο… σοβαρή συνάντηση), Μεξικό, Ουγγαρία, Μεξικό. Αν προσθέσετε και κάποια εξ αναβολής παιχνίδια από την Αγγλία, τις ρεβάνς της προκριματικής φάσης στο Λιμπερταδόρες, και τις ομάδες του Περού που θα βρεθούν ξανά στα γήπεδα, τρεις μόλις μέρες μετά την πρεμιέρα, έχετε το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου. Αν στο γενικό σύνολο βάλετε και το μπασκετικό κουπόνι (με Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ), ε, τότε έχετε πολλούς λόγους για να ασχοληθείτε με το στοίχημα. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις