KING BET Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2016

Εξήντα οκτώ μέρες. Τόσες ακριβώς πέρασαν από την τελευταία φορά που είδαμε να κουνιέται το σεντόνι στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μεγάλο το διάστημα, ικανό να μας γεμίσει με ανυπομονησία ενόψει της νοκ άουτ φάσης που ξεκινά την Τρίτη. Εμείς όμως θα το πάμε ανάποδα σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το Γιουρόπα, εξάλλου εκεί υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Ολυμπιακού.
Από τις Βρυξέλλες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Ηταν 2 Οκτωβρίου του 2013 όταν έπαιρναν ένα εντυπωσιακό διπλό επί της Αντερλεχτ, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με χατ τρικ του Μήτρογλου και σωρεία επεμβάσεων του Ρομπέρτο, μεταξύ των οποίων και μια απόκρουση πέναλτι. Οταν, δύο μήνες αργότερα, υποδέχθηκαν την αντίπαλό τους στο «Καραϊσκάκης», σφράγισαν μια μεγαλειώδη πρόκριση, σε ένα απίστευτο ματς με τις τρεις κόκκινες κάρτες στους Βέλγους (3-1 τελικό σκορ). Μεθαύριο, το ίδιο ζευγάρι δίνει νέο ραντεβού, σε πιο… μικρή διοργάνωση αυτή τη φορά, αλλά με εξίσου ζωηρό ενδιαφέρον.



Αλλωστε, όπως λένε στον Πειραιά, με το πρωτάθλημα Ελλάδος εξασφαλισμένο, φέτος τους δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσουν μακριά. Ας κλείσουμε την αναφορά μας στο ματς αυτό, με ένα στατιστικό: στα 13 τελευταία εκτός έδρας ματς είτε στο ΟΥΕΦΑ είτε στο Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός έχει 12 no goal!

Δεν φεύγουμε από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης. Εχετε δει τι ματς «απλώνονται» μπροστά μας; Ντόρτμουντ - Πόρτο, Φιορεντίνα – Τότεναμ, Βιγιαρεάλ – Νάπολι, Αουγκσμπουργκ – Λίβερπουλ, Σαχτάρ – Σάλκε, Μαρσέιγ – Μπιλμπάο, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Λεβερκούζεν. Μιλάμε για ομάδες που έχουν συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι τέσσερις μάλιστα το έχουν κατακτήσει κιόλας!
Πάμε και στο… μεγάλο σεντόνι. Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να «σπάσει» τις αγωνιστικές, μας προσφέρει μόνο τα μισά παιχνίδια της φάσης των «16». Μόλις τέσσερα, καθώς τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν την άλλη εβδομάδα.

Ποια είναι όμως αυτά τα τέσσερα; Το Μπενφίκα – Ζενίτ (είχαν παίξει και πέρσι στους ομίλους, με τους Ρώσους να παίρνουν δύο νίκες), το Παρί Σ.Ζ. – Τσέλσι (τρίτη σερί σεζόν που τίθενται αντιμέτωπες σε νοκ άουτ φάση, από μία πρόκριση για καθεμία), το Γάνδη – Βόλφσμπουργκ (οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης, με τους πρωταθλητές Βελγίου να έχουν μόλις μία εντός έδρας από τον Φεβρουάριο του 2015) και το Ρόμα – Ρεάλ (επίσης γνώριμο ζευγάρι, με 8 συνολικά ματς κατά το παρελθόν, αλλά και πρώτη επίσημη εμφάνιση του Ζιντάν με… κοστούμι εκτός συνόρων).

Περιττό, ασφαλώς, να αναφέρουμε ότι οι 20 ευρωπαϊκές μάχες ξεχωρίζουν στο μεσοβδόμαδο κουπόνι. Αρκετοί από εσάς όμως ψάχνουν κάτι διαφορετικό, πρωταθλήματα ή Κύπελλα για να συμπληρώσουν το δελτίο τους. Υπάρχει λύση. Σημειώστε ότι τούτο το τριήμερο έχουμε εξ αναβολής αγώνες από Τσάμπιονσιπ, Α’ Αγγλίας, Β’ Αγγλίας, Νάσιοναλ Λιγκ, Σούπερ Λίγκα (Λεβαδειακός – Ατρόμητος), Α’ Ισπανίας (Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα), Τουρκία, Πρέμιερ Σκωτίας, Γ’ Γερμανίας. Προσθέστε την αγωνιστική στην Αργεντινή (ο Τάσος Χαλκιόπουλος έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν…), το Κύπελλο Κύπρου, το Κύπελλο Μεξικού και το Κύπελλο Σκωτίας για να έχετε πλήρη εικόνα τού τι θα συναντήσουμε από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Ξεχάσαμε κάτι, ε; Ναι, την έναρξη των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, μια διοργάνωση με πολλούς (ξενύχτηδες, κυρίως) φίλους στη χώρα μας.

Οι… λάτιν συντάκτες της εφημερίδας σάς ενημερώνουν για όλα τα τελευταία νέα των 20 ομάδων που κάνουν ποδαρικό και δίνουν τα καλύτερα σημεία της πρεμιέρας. Οσο για μπάσκετ, δεν θα βρείτε Ευρωλίγκα, καθώς υπάρχει διακοπή μίας εβδομάδας, ούτε Γιούροκαπ, ωστόσο έχουμε πλήρες πρόγραμμα στο δικό μας πρωτάθλημα και αρκετά ματς από Γερμανία, Ιταλία, Κύπελλο Ισπανίας και Κύπελλο Τουρκίας. Αυτά. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις