KING BET Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2016

Είναι «αλλιώς» όταν μεσοβδόμαδα έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια. ΟΚ, μας αποσπούν σχεδόν την προσοχή, μας ξενυχτάνε και μας… στέλνουν κουρασμένους το επόμενο πρωινό στο γραφείο. Αλλά, είναι γλυκιά αυτή η κούραση. Ασε που έχουμε πάντα θέμα συζήτησης με φίλους ή συναδέλφους. Ενα γκολ, μια σπουδαία φάση, κάτι τέλος πάντων που μας έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ (αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας στη χώρα μας τούτη η λέξη…), το σχολιάζουμε για πολλή ώρα, μέχρι να το εξαντλήσουμε. Το πιο σημαντικό ξέρετε ποιο είναι; Οτι οι διαιτητικές αποφάσεις δεν έχουν θέση στην κουβέντα αυτή. Σπάνια, έως ποτέ, να αναφερθούμε σε ένα λάθος του ρέφερι. Αλλο επίπεδο...
Μιλώντας για «άλλο επίπεδο», κατευθείαν το μυαλό πηγαίνει σε όσα συμβαίνουν εκτός Ελλάδας. Συνειρμικά. Οπότε, μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο νέο κουπόνι από τα… διεθνή ύδατα.



Η συναρπαστική και απρόβλεπτη φετινή Πρέμιερ Λιγκ δεν μας… τιμά με την παρουσία της τούτο το Σ/Κ/Δ. Κάνει ένα μικρό διάλειμμα, παραχωρώντας τη θέση της στο Κύπελλο. Οκτώ αμφίρροπους αγώνες έχουμε μπροστά μας. Τι; Διαφωνείτε με τον χαρακτηρισμό «αμφίρροπους»;

Καλά, θυμηθείτε τι πήγε να πάθει η Αρσεναλ στον προπέρσινο τελικό από τη Χαλ (ίδρωσε για να πάρει το τρόπαιο στην παράταση), σκεφτείτε πόση κούραση κουβαλάνε η Τότεναμ, η Τσέλσι, η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και πιθανόν να συμφωνήσετε μαζί μας. Ασφαλώς, το πιο σημαντικό ζευγάρι αυτής της φάσης είναι το Τσέλσι – Σίτι.

Για τους μεν «μπλε», η διάκριση στο Κύπελλο αποτελεί μονόδρομο, καθώς στο πρωτάθλημα δεν έχουν κάτι άλλο να… προσφέρουν, ενώ ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη. Για τους δε «πολίτες», το μεθαυριανό εμπόδιο είναι ένα από τα πολλά που καλούνται να ξεπεράσουν μέχρι να φτάσουν στο τέλος του δρόμου τη φετινή σεζόν, διότι είναι ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους!

Αναζητώντας κι άλλα μεγάλα παιχνίδια στο πρόγραμμα, «πέφτουμε» πάνω στο Νάπολι – Μίλαν. Εντάξει, μέχρι τη Δευτέρα μεσολαβούν τρεις ημέρες, αλλά η… απόσταση αυτή δεν μειώνει καθόλου τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης. Οι λόγοι; Γνωστοί. Από τη μια η ανάγκη των Ναπολιτάνων να ξεπεράσουν την ήττα στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» και την απώλεια της πρώτης θέσης, από την άλλη η αντεπίθεση των Μιλανέζων στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για την πρωτοπόρο πλέον Γιούβε, των 15 διαδοχικών νικών (!), η αποψινή υποχρέωση στο «Νταλ Αρα» της Μπολόνια δεν προμηνύεται τόσο εύκολη. Πόσω μάλλον όταν ακολουθεί το ταξίδι στο Μόναχο…

Μια που αναφερθήκαμε στο Μόναχο, ας δούμε τι γίνεται στην Μπουντεσλίγκα. Μην περιμένετε να μιλήσουμε για την Μπάγερν, δεν έχει νόημα… Μπορούμε όμως να κάνουμε κουβέντα για δύο πολύ δυνατά ματς (Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ, Χέρτα – Βόλφσμπουργκ) με φόντο το σεντόνι.
Σεντόνι, είπαμε, ε; Και στην Ισπανία βρίσκουμε αντίστοιχη περίπτωση: Ατλέτικο – Βιγιαρεάλ. Και στη Γαλλία το ίδιο: Μαρσέιγ – Σεντ Ετιέν.

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι οι Μασσαλοί είναι 11οι στην κατάταξη, διότι, αν κοιτάξετε προσεκτικά, η απόσταση της Νις και της Σεντ Ετιέν που κατέχουν την 3η θέση με τη 12η στη βαθμολογία Μπαστιά, είναι μόλις 6 πόντοι…

Μετά από 480 λέξεις, ας «διαβάσουμε» λίγο το ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Βλέπουμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία: α) οι «πράσινοι» δεν έχουν σκοράρει στα 4 τελευταία εντός έδρας ματς (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), β) σε αυτό το ζευγάρι σπανίζουν οι ισοπαλίες (μόλις μία στα 26 τελευταία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης), γ) ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει με πάρα πολλές απουσίες και δ) ο «δικέφαλος» έχει μπει πλέον σε περιπέτειες όσον αφορά την 5η θέση.

Αυτά, ως μια πρώτη εικόνα της αγωνιστικής κίνησης του τετραημέρου. Στις 88 σελίδες της σημερινής έκδοσης θα διαβάσετε ρεπορτάζ, αναλύσεις και προτάσεις για 450 περίπου αγώνες. Μέχρι και Κύπελλο Σουηδίας έχουμε, όπου θα μάθετε για τη στροφή που έχει κάνει στην καριέρα του ο Μέλμπεργκ… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις