KING BET Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2016

Ούτε ανάσα δεν παίρνουμε. Μετά την ποδοσφαιρική πανδαισία μεσοβδόμαδα, έρχεται άλλο ένα «σούπερ» κουπόνι. Με… τεράστια ματς, με νέα πρωταθλήματα, με επιλογές για όλα τα γούστα. Και με πολλή κέφι για τηλεθέαση. Ορεξη να ‘χετε. Εμείς πάντως έχουμε…
Θα ξεκινούσαμε την περιήγησή μας από το ελληνικό ντέρμπι, αλλά η φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει βαλθεί να μας «τρελάνει». Σε κάθε αγωνιστική, όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτουμε, πιο εντυπωσιακό κάθε φορά. Δείτε, λοιπόν, τι έχουμε το Σ/Κ.
Η 25η στροφή ανοίγει με Σίτι – Λέστερ και κλείνει με Τσέλσι – Γιουνάιτεντ; Και ενδιάμεσα, άλλα 8 ματς, με το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πάμε με τη σειρά. Αύριο το μεσημέρι, στις 14:45, στο «Ετιχαντ», η Σίτι έχει μοναδική ευκαιρία να πιάσει στην 1η θέση την… ενοχλητική Λέστερ, η οποία πάει να καταρρίψει όλες τις θεωρίες και ήδη έχει προσελκύσει στούντιο του Χόλιγουντ, ώστε η φετινή ιστορία της να γυριστεί σε ταινία! Να κάνουμε και μια στάση στα ματς των 17:00;



Ας κάνουμε, διότι η εκπληκτική Τότεναμ το δικαιούται. Ουδείς έχει πάρει χαμπάρι πώς… χώθηκαν οι «σπερς» σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθος έκφραση. «Σε θέση για τίτλο» είναι το σωστό. Ναι, μόλις 5 βαθμοί τους χωρίζουν από την κορυφή και έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα. Οσο για το κυριακάτικο πρόγραμμα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» υπάρχει μια συνάντηση πρώην πρωταθλητριών, «μπλε» εναντίον «κόκκινων διαβόλων». Πέρα από το βαθμολογικό κίνητρο, κυρίαρχο ρόλο παίζει και το γόητρο. Αλλωστε, στις άκρες των δύο πάγκων κάθονται οι συμπατριώτες Χίντινγκ και Φαν Χάαλ.

«Μήνας των ντέρμπι». Ετσι προλογίζει η συνδρομητική τηλεόραση τον Φεβρουάριο για την ελληνική Σούπερ Λίγκα. Από μεθαύριο λοιπόν, και σχεδόν κάθε εβδομάδα, έχουμε σπουδαία παιχνίδια. Αρχή με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Φάληρο. Τεστ αντοχής για τον «δικέφαλο» από τη μια, απόδειξη ανωτερότητας για τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη. Και νωρίτερα, Παναθηναϊκός – Ξάνθη (με πολλά νέα πρόσωπα στους «πράσινους») και Ατρόμητος – ΑΕΚ (η πρώτη φορά που ο Δέλλας θα τεθεί αντιμέτωπος με την «Ενωση»).

Μια που ήρθαμε προς Μεσόγειο μεριά, πάμε μια βόλτα από την Ιταλία. Εύκολες αποστολές για Νάπολι και Γιούβε, 7 μέρες πριν από τη μεταξύ τους κόντρα που θα καθορίσει σε μέγιστο βαθμό την εξέλιξη στο φετινό Καμπιονάτο. Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της το ταξίδι στη Βαλένθια για το ματς με τη Λεβάντε, ενώ η Ατλέτικο υποδέχεται την Εϊμπαρ και η Ρεάλ επισκέπτεται τη Γρανάδα. Ωστόσο, τα κορυφαία ματς της αγωνιστικής διεξάγονται σε Μπιλμπάο (Αθλέτικ – Βιγιαρεάλ) και Βίγκο (Θέλτα – Σεβίλλη).

Ανεβαίνουμε ξανά προς βορρά. Μια γρήγορη ματιά στην Μπουντεσλίγκα, όπου η Μπάγερν φιλοξενείται από τη Λεβερκούζεν, σε ένα από τα σοβαρά εμπόδια των Βαυαρών στο δρόμο για τον τίτλο, ενώ εξίσου σημαντικός είναι και ο αγώνας της Σάλκε με τη Βόλφσμπουργκ αύριο το απόγευμα.

Για το τέλος, κρατήσαμε δύο «αιώνιες» κόντρες. Πρώτα στην Ολλανδία, όπου Αγιαξ και Φέγενορντ διεκδικούν εδώ και δεκαετίες τα πρωτεία στη χώρα και δεν χάνουν αφορμή για να μαλώσουν, και κατόπιν στη Γαλλία, όπου ο πόλεμος νότου – βορρά (Μαρσέιγ – Παρί) έχει και πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα πιο δυνατά ζευγάρια του κουπονιού. Ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε για τα νέα πρωταθλήματα που ξεκινάνε τώρα. Οπως την Αργεντινή (ο Τάσος Χαλκιόπουλος έχει το πλήρες ρεπορτάζ), την Ουρουγουάη (μας ενημερώνει ο Χρήστος Χρυσαΐτης) και το Περού (καλωσορίζουμε στην παρέα μας τον Αλέξανδρο Τσιτσάνη), ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα «βάλαμε» στη στοιχηματική μας ζωή και τη Β’ Αργεντινής, την οποία επιμελείται ο Πάνος Τασιάς. Να μην ξεχάσουμε και το μπασκετικό πρόγραμμα, πλήρες όπως πάντα, υπό την επίβλεψη του Πάνου Κραψίτη. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και ραντεβού ξανά την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις