KING BET Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η πιο ζεστή ημέρα τον μήνα Σεπτέμβριο τα 55 τελευταία χρόνια αναμένεται να είναι η αυριανή (Τρίτη) στη Βρετανία. Αν η μετεωρολογική πρόγνωση επιβεβαιωθεί, η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες στη νοτιοανατολική Αγγλία θα είναι 32 βαθμοί Κελσίου, σπάζοντας έτσι τους 31.6 που καταγράφηκαν στο Γκάτγουικ (νότια του Λονδίνου) στις 2 Σεπτεμβρίου του 1961, και κάνοντας, για την Τρίτη τουλάχιστον, το Λονδίνο πιο ζεστό από την Μπανγκόγκ, τη Μαδρίτη και το Λος Αντζελες. Σε αυτό το καλοκαιρινό περιβάλλον, η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος Μάντσεστερ Σίτι (στους 26 β. Κελσίου το Μάντσεστερ) υποδέχεται την Γκλάντμπαχ για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο ομάδες που συναντήθηκαν πέρσι στην ίδια φάση της ίδιας διοργάνωσης, με τη Σίτι να νικάει δύο φορές (2-1 εκτός, 4-2 εντός). Με καπελάκια για τον ήλιο θα ταξιδέψει στην Αγγλία και η πρωτοπόρος του Σαμπιονά, Μονακό, για να αντιμετωπίσει την Τετάρτη (όταν η θερμοκρασία θα έχει… πέσει στους 28) την αήττητη μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, Τότεναμ.



Δυστυχώς φέτος δεν θα έχουμε ελληνικό ή κυπριακό ενδιαφέρον στο πρώτο ευρωπαϊκό διήμερο. Η μέρα που θα μας προσελκύει θα είναι η Πέμπτη, εκεί που έχουμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΠΟΕΛ. Η Γιουνγκ Μπόις βρίσκεται για πρώτη φορά στον δρόμο ημών των Ελλήνων, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Αγιαξ, που συναντήσαμε πριν από πέντε εβδομάδες στην Τούμπα. Εκεί που πηγαίνει για δεύτερη φορά την τελευταία διετία η Φιορεντίνα για τον αγώνα με τον «δικέφαλο του Βορρά» (1-0 οι Ιταλοί τον Οκτώβριο του ’14 στη Θεσσαλονίκη).
Ενας χρόνος και είκοσι μέρες πέρασαν από τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα. Τότε, η πρωταθλήτρια Καζακστάν σκόραρε στο 84’ (1-1) και στέρησε από την κυπριακή ομάδα την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 η Αστάνα στο πρώτο ματς). Τώρα συναντιούνται ξανά, με τον Στοΐλοφ να παραμένει στον πάγκο της φιλοξενούμενης, τον ΑΠΟΕΛ όμως να πορεύεται με τις ιδέες του παλιού φορ των Πανιωνίου και Αννοβέρου, Δανού Τόμας Κρίστιανσεν.

Πλήρης αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ, στην οποία προπορεύεται το 14ο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου: με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, η Χάντερσφιλντ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα ανάμεσα στις 24 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αντίπαλός της απόψε είναι η… Χάντερσφιλντ της περσινής περιόδου, Μπράιτον, η οποία προπορευόταν για κάμποσους μήνες, πριν χάσει τελικά την άνοδο στα πλέι οφ. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος η Μπράιτον είχε μία ισοπαλία και πέντε νίκες με ένα γκολ διαφορά, η ίδια ακριβώς κατάσταση που συμβαίνει τώρα και με τη Χάντερσφιλντ! Η μοναδική ισοπαλία (1-1) της Μπράιτον στα έξι εκείνα πρώτα ματς της περιόδου, ήταν εκτός έδρας με τη Χάντερσφιλντ…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις