KING BET Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Βελγίου διεξάγεται χωρίς Κλαμπ Μπριζ και Αντερλεχτ, καθώς αποκλείστηκαν πριν από δύο εβδομάδες. Αυτό όμως δεν είναι  σπάνιο φαινόμενο. Οι δύο υπερπρωταθλήτριες έδωσαν το παρών μόνο στα μισά από τα δώδεκα πιο πρόσφατα -μαζί με το φετινό- τουρνουά στο Κύπελλο. Οι τρεις από τις επτά ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο αυτήν τη δωδεκαετία βρίσκονται στην τωρινή οκτάδα: Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκενκ και Γάνδη.
Στη φάση των «16» του Λιγκ Καπ Γαλλίας έχουμε αντιθέτως την παρουσία των ομάδων που βρίσκονται στις 11 πρώτες θέσεις του γαλλικού πρωταθλήματος! Το ένα από τα οκτώ ζευγάρια αποτελεί επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης, Παρί Σεν Ζερμέν – Λιλ (το πήρε η Παρί με 2-1). Η κάτοχος του 2004 Σοσό είναι η μοναδική εκπρόσωπος από τη Β’ κατηγορία και αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ.



Με γκολ των Χέσκεϊ και Ρίισε η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα τον Μάρτιο του 2002 από το «Ρίβερσαϊντ» (2-1). Ηταν η τελευταία φορά που έφυγε νικήτρια από την έδρα της Μίντλεσμπρο. Εκτοτε η «Μπόρο» σημείωσε τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες εντός έδρας με τους «κόκκινους», οι οποίοι στις 15 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην αντίπαλη έδρα έχουν μόλις δύο επιτυχίες.

Σε αυτήν την τρίτη από τις έξι αγωνιστικές που θα διεξαχθούν αυτόν τον μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου στις 21 Μαΐου, στο τελευταίο και νικηφόρο (2-1) εκείνο παιχνίδι του Φαν Χάαλ στον πάγκο που κάθεται τώρα ο Μουρίνιο. Τελευταία φορά που οι «αετοί» του Λονδίνου νίκησαν εντός έδρας τη Γιουνάιτεντ ήταν πριν από 25 χρόνια.

Το αξιοσημείωτο εκείνο 3-0 με γκολ των Ιαν Ράιτ και Τζον Σαλάκο ήρθε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1991, τέσσερις ημέρες πριν η ομάδα του Σερ Αλεξ αγωνιστεί στον τελικό του Κυπελλούχων με την Μπαρτσελόνα στο Ρότερνταμ (κέρδισε 2-1). Οι οπαδοί της Πάλας θυμούνται το συγκεκριμένο ματς όχι μόνο επειδή ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα τους κατέβαλε τη Γιουνάιτεντ στην πρωτεύουσα, αλλά και επειδή τερμάτισε στην καλύτερη θέση της ιστορίας της (3η).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις