KING BET Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Για έξι συνεχόμενες μέρες, αρχής γενομένης από… τώρα, η Πρέμιερ Λιγκ θα παίζει μπάλα. Ξεκινούν απόψε Χαλ και Εβερτον, οι 13 τελευταίες συγκρούσεις των οποίων είχαν από δύο γκολ και πάνω. Αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, διεξάγονται επτά αναμετρήσεις. Ανάμεσά τους αυτή των «κυνηγών» της Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Η αγαπημένη των… μισών Ελλήνων (Λίβερπουλ) έχει να χάσει από τους «πολίτες» στο «Ανφιλντ» από το 2001. Δηλαδή 14 αγώνες (9 νίκες).


Το Λονδίνο είναι busy την πρώτη μέρα του χρόνου, καθώς και τότε ακόμη στα μαγαζιά στην Oxford, τη Regent και τις λοιπές… street γίνεται «χαλασμός». Τα τρένα θα αρχίσουν ούτως ή άλλως να «φουλάρουν» από νωρίς το πρωί, καθώς στις μιάμιση ώρα (Αγγλίας) η βορειοδυτική Γουότφορντ θα υποδεχθεί τη βορειοανατολική Τότεναμ. Τρεισήμισι ώρες αργότερα, στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος της πρωτεύουσας, λίγο πιο κεντρικά, οι φίλοι της Αρσεναλ και της Κρίσταλ Πάλας θα γιορτάσουν το νέο έτος με ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα έχει «2-3 γκολ», όπως τουλάχιστον συνέβη στις έξι τελευταίες μονομαχίες τους.

Στην Τσάμπιονσιπ δεν υπάρχουν αγώνες την πρώτη μέρα του χρόνου, διότι ξεκίνησαν να παίζουν την αγωνιστική από χθες. Επτά ώρες πριν το 2017 εισβάλλει στις ζωές μας, η Γουίγκαν θα προσπαθήσει να συνεχίσει την παράδοση που χτίζει στους πέντε τελευταίους αγώνες με την Ντέρμπι και θέλει την ομάδα που είναι φιλοξενούμενη να κερδίζει.

Από τη Λιγκ 1 κρατάμε την… επιθυμία της Σριούσμπερι την τελευταία δεκαετία να φέρνει μόνο over όταν αγωνίζεται εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι του έτους (4 φορές). Οι 5 από τις 25 πιο πρόσφατες μονομαχίες της με την αποψινή της αντίπαλο, Ρότσντεϊλ, διεξήχθησαν μήνα Δεκέμβριο. Η «Σρου» έχασε σε όλες, και ειδικά στις τέσσερις που έγιναν στην αντίπαλη έδρα, με over.

Η τελευταία μέρα του έτους περιλαμβάνει το ματς που θα επιθυμούσαν οι οπαδοί της… μισής -όχι Ελλάδας αυτήν τη φορά- αλλά Σκωτίας. Ενα ντέρμπι Ρέιντζερς – Σέλτικ! Είναι η τρίτη φετινή τους σύγκρουση, οι άλλες δύο ήταν πονεμένες για τους «Τζερς»: ήττα 5-1 στο «Σέλτικ Παρκ» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, εντός έδρας ήττα 1-0 με γκολ στο 87’ στο ουδέτερο «Χαμπντεν» στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Ιδανικό κλείσιμο χρονιάς, αν το αποτέλεσμα βέβαια είναι θετικό, έχουν την ευκαιρία να κάνουν και στα Χάιλαντς, όπου έχουν το δικό τους ντέρμπι: Ρος Κάουντι εναντίον Ινβερνές, με τους «άσους» να είναι δυσεύρετοι: μόνο ένας στις 11 τελευταίες συναντήσεις τους και στις δύο -απόστασης είκοσι χιλιομέτρων- έδρες.


Με συγκινήσεις λοιπόν κλείνει το 2016, έχετε μερικές ώρες ακόμα να κάνετε και εσείς τον απολογισμό σας. Εμείς τον κάναμε (σελ. 46-47) και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα μας φέρει ο νέος χρόνος. Ή τι μπορούμε να πάρουμε εμείς από αυτόν. Να περάσετε καλά, χαρείτε την αλλαγή, και εμείς θα τα πούμε εκτάκτως τη δεύτερη μέρα του χρόνου, τη Δευτέρα, με όλες τις ειδήσεις για τους νέους αγώνες στην Αγγλία, τη Σκωτία, αλλά και την Ελλάδα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις