KING BET Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Λίβερπουλ, Στόουκ, Σαουθάμπτον και Τότεναμ δεν έκαναν Boxing Day. Ή μάλλον έκαναν, καθώς δεν αγωνίστηκαν όπως «ορίζει» η παράδοση, και πιθανότατα κάποιοι ποδοσφαιριστές να είχαν την ευκαιρία να περάσουν την «αργία» με τους δικούς τους. Θα παίξουν όμως σήμερα και αύριο, έχοντας τις δικές τους «συνήθειες» στον πρώτο τους αγώνα μετά τα Χριστούγεννα: η μεν Λίβερπουλ έμεινε στο under τις τέσσερις τελευταίες φορές που έπαιξε μέσα, η δε Στόουκ δεν έχασε στις τρεις συναντήσεις της με συλλόγους από το Λίβερπουλ τον νέο αιώνα: 3-1 εντός τους «κόκκινους» (2012), 1-0 εκτός την Εβερτον (2014), 2-2 εκτός με την Τρανμίρ (2001).


Στον αυριανό αγώνα ανάμεσα στη Σαουθάμπτον και την Τότεναμ κρατάμε το αήττητο των «αγίων» στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας συναντήσεις τους με τα «πετεινάρια» (τρεις νίκες), όσον αφορά πάντα την πρώτη τους υποχρέωση μετά τις 25 Δεκεμβρίου. Το θέμα είναι ότι η Τότεναμ δεν έχασε την τελευταία δωδεκαετία στη συγκεκριμένη ημερολογιακή περίσταση.

Τέσσερα ματς έχει το μενού στην Τσάμπιονσιπ, δύο από τη χθεσινή αγωνιστική και δύο από την επόμενη. Τα δεδομένα φέρνουν την Μπράιτον να μην έχει νίκη στο πρώτο της ματς μετά τα Χριστούγεννα την τελευταία δεκαετία και την ΚΠΡ να μην έχει «τρίποντο» (ή δίποντο παλιότερα) στις 23 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της την αντίστοιχη περίοδο. Τελευταία φορά που οι Λονδρέζοι έδωσαν εκτός έδρας τον πρώτο τους μετα-χριστουγεννιάτικο αγώνα στις 26 ή 27 ή 28 ή 29 Δεκεμβρίου και τον κέρδισαν, ήταν όταν οι… Μακ Κάρτνεϊ, Λένον, Χάρισον και Σταρ τραγουδούσαν από το Νο.1 της Αγγλίας you say goodbye, I say hello και αποχαιρετούσαν το πολύχρωμο 1967 (1-0 την Πλίμουθ). Τότε δηλαδή που ο 53χρονος σήμερα προπονητής της ΚΠΡ Ιαν Χόλογουεϊ ήταν τεσσάρων.

Η Πρέμιερ Σκωτίας… γεμίζει το κουπόνι με την πλήρη αγωνιστική της: Ινβερνές και Μάδεργουελ έχουν πέντε σερί διπλά και 15 over στα 20 τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας, Σέντ Τζόνστον και Ρέιντζερς ολοκληρώνουν με τουλάχιστον δύο γκολ τους 25 τελευταίους αγώνες τους στην έδρα της Σεντ Τζόνστον (17 «2-3 γκολ»), μία ήττα η Νταντί στις δώδεκα πιο πρόσφατες εκτός έδρας αναμετρήσεις της με την Πάρτικ, έξι σερί εντός έδρας επιτυχίες χωρίς να δεχτεί γκολ η Αμπερντίν απέναντι στη Χάμιλτον. 


Αν όλες αυτές οι συμπεριφορές, οι συνήθειες, οι παραδόσεις, δεν σας αγγίζουν και βλέπετε αυτό το μικρό πρόγραμμα σαν ευκαιρία ξεκούρασης μυαλού και τσέπης, τότε… και πάλι αγοράσατε το κατάλληλο έντυπο. Οι ειδικοί των μεγάλων πρωταθλημάτων συγκεντρώνουν για εσάς τις εκπλήξεις, τις απογοητεύσεις και τους άγνωστους που έγιναν γνωστοί στο πρώτο αυτό μισό της ποδοσφαιρικής σεζόν και βάζουν τις στοιχηματικές σας σκέψεις σε τάξη. Και επειδή το πρόγραμμα των αγώνων θα παραμείνει για λίγες ακόμα ημέρες μικρής έκτασης και κυρίως βρετανικό, πήραμε τηλέφωνο τους Στέλιο Γιαννακόπουλο και Ντίμι Κωνσταντόπουλο και τους ρωτήσαμε πώς είναι να παίζεις κάθε δυο μέρες (σελ. 22-23)…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις