King Bet Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017

Οκτώ ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έξι έχουν μείνει οριστικά εκτός Ευρώπης. Οι υπόλοιπες 18 έχουν θα μάθουν την τελευταία αυτή αγωνιστική το αν τον Φεβρουάριο θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ ή πουθενά. 
Το… ζουμερό με τις έξι αποκλεισμένες είναι ότι όλες τους κατέκτησαν το πρωτάθλημα στις χώρες τους: Μπενφίκα, Κάραμπαγκ, Ολυμπιακός, Μάριμπορ, Φέγενορντ και Μονακό έμειναν τελευταίοι στον όμιλό τους, ενώ την τέταρτη θέση στα υπόλοιπα δύο γκρουπ καταλαμβάνουν επίσης πρωταθλήτριες, η Αντερλεχτ και ο ΑΠΟΕΛ, που διατηρούν όμως ελπίδες πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ. 
Η Γιουβέντους κατεβαίνει απόψε στο «Καραϊσκάκης» ορεξάτη από το διπλό της Παρασκευής επί της αήττητης και πρωτοπόρου ως τότε Νάπολι. Ακόμα και με ήττα ή ισοπαλία «καθαρίζει» την πρόκριση, αρκεί να μην κάνει κάνα… τρελό η Σπόρτινγκ στο «Καμπ Νόου» και νικήσει την ελλιπή ωστόσο στα στόπερ Μπαρτσελόνα. 

Ο Ολυμπιακός σημείωσε από ένα γκολ τις τέσσερις τελευταίες φορές που φιλοξένησε τη Γιούβε, στην πιο πρόσφατη εκ των οποίων (2014) πήρε τη νίκη. 

Εννέα από τις 48 ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ παραμένουν αήττητες έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Η μία από αυτές είναι η ΑΕΚ, η οποία με τέσσερα «Χ» είναι και εκείνη με τις περισσότερες ισοπαλίες ανάμεσα στις 80 των δύο διοργανώσεων. Αν φέρει μία ακόμη την Πέμπτη στη Βιέννη, τότε θα τη δούμε στην κλήρωση της Δευτέρας για τη νοκ άουτ φάση των «32». 
Η Αούστρια Βιέννης είναι χωρίς εντός έδρας νίκη εδώ και έξι αγώνες ανεξαρτήτως θεσμού (πέντε ήττες), ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ νίκησε μόνο στο ένα από τα 9 πιο πρόσφατα εντός (εκτός έδρας έχει 2 ήττες στα 10 τελευταία). 

Οπως στο Λιμπερταδόρες (Λανούς - Γκρέμιο, το σήκωσε η Γκρέμιο), έτσι και στο Σουνταμερικάνα, ο τελικός είναι ανάμεσα σε Αργεντινούς και Βραζιλιάνους. Η ξεκούραστη Ιντεπεντιέντε (ο αγώνας της στο πρωτάθλημα αναβλήθηκε λόγω του επικείμενου τελικού), η οποία το 2010 κατέκτησε το τουρνουά νικώντας μια άλλη βραζιλιάνικη ομάδα, την Γκοϊάς, αντιμετωπίζει τη Φλαμένγκο, η οποία παίζει για πρώτη φορά σε τελικό Σουνταμερικάνα. 

Αλλάζοντας μόνο δύο παίκτες στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον επαναληπτικό ημιτελικό του Σουνταμερικάνα με την Τζούνιορ (Κολομβία) που είχε διεξαχθεί… δυόμισι 24ωρα νωρίτερα, η «Φλα» νίκησε 2-1 το Σάββατο με πέναλτι στο 96’ εκτός έδρας τη Βιτόρια που καιγόταν για τη νίκη (τελικά σώθηκε), τερμάτισε στην έκτη θέση της κατάταξης και σφράγισε τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες (ο νικητής του Σουνταμερικάνα πάει επίσης στους ομίλους του Λιμπερταδόρες).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις