KING BET Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2013

Εχουν περάσει δύο μέρες από το ματς του Βουκουρεστίου, αλλά δεν είναι εύκολο να κοντρολάρει κανείς τα συναισθήματά του. Δεν μπορεί να στρέψει μεμιάς το βλέμμα του, να ξεχάσει όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα και να πει «τέρμα η Εθνική ομάδα, τα ξαναλέμε τον Ιούνιο». Αλλά, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα πρωταθλήματα ξαναμπαίνουν σε φουλ ρυθμό και το κουπόνι που έχουμε μπροστά μας έχει… απ’ όλα. Τοπικά ντέρμπι μεγάλου μεγέθους, συγκρούσεις σε τοπ επίπεδο, δυσκολίες για τα φαβορί και αμφίρροπα ζευγάρια.
Εσείς ποιο ματς του τετραημέρου θα βάζατε πρώτο στη λίστα σας; Δεκτές (και σεβαστές) όλες οι απαντήσεις. Για κάποιους, είναι το Εβερτον – Λίβερπουλ. Καμία αντίρρηση. Για άλλους, το ΠΑΟΚ – Αρης. Γνωστοί οι λόγοι. Για τους… παράλλους, το Σεβίλλη – Μπέτις, εκεί όπου το μίσος… περισσεύει.



Εμείς όμως επιλέξαμε ένα ζευγάρι που θεωρείται αυτή την εποχή από τα κορυφαία στην Ευρώπη.
Μάλιστα, πριν από 6 μόλις μήνες είχε ραντεβού στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά σε όλη τη χρονιά που διανύουμε έχει προσφέρει μαγικές ποδοσφαιρικές στιγμές. Ντόρτμουντ – Μπάγερν, λοιπόν. Οπως λέει κι ο Μάγκατ «η γερμανική Ομοσπονδία πρέπει να αποκλείσει αυτές τις δύο ομάδες από την Μπουντεσλίγκα, γιατί χάνεται ο ανταγωνισμός. Είναι σαν να παίζουν μόνες τους, σε ένα δικό τους πρωτάθλημα». Δεν έχει και πολύ άδικο ο χερ Φέλιξ. Εξάλλου, αυτό το σπουδαίο ρεκόρ των Βαυαρών, με τους 37 σερί αγώνες χωρίς ήττα, μόνο μία ομάδα μπορεί να το καταρρίψει. Μην αναρωτιέστε «ποια;». Εξάλλου, στη Βεστφαλία η Μπάγερν δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι καλοπερνάει. Κοιτάξτε λίγο την παράδοση και θα καταλάβετε.

Είπαμε και πριν για το Εβερτον – Λίβερπουλ. Υπάρχει έχθρα, κόντρα, αλλά ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός των δύο εκπροσώπων του Μέρσεϊσαϊντ δεν επιτρέπει ακρότητες εκτός γηπέδου. Εντός των τεσσάρων γραμμών πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ποδοσφαιριστές έχουν «ξεφύγει». Οσο για το βαθμολογικό ενδιαφέρον της αυριανής αναμέτρησης, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί να διαβάσετε το θέμα του Μάκη Μηνδρινού (σελ. 18).

Στα δικά μας τα λημέρια, έχουμε ΠΑΟΚ – Αρη. Οποια κι αν είναι η αγωνιστική (και βαθμολογική) διαφορά των δύο μεγάλων συλλόγων της Θεσσαλονίκης, η μεταξύ τους μάχη κινητοποιεί μια ολόκληρη πόλη. Ετσι γίνεται κάθε χρόνο και το κυριακάτικο ματς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον… κανόνα. Ιδια περίπτωση και στο ανδαλουσιάνικο ντέρμπι Σεβίλλη – Μπέτις. Εκτός ορίων η αντιπαλότητά τους, με επεισόδια, ξύλο, αποβολές και εκρηκτική ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το γήπεδο.

Κατά τα άλλα, ιδιαίτερη προτίμηση από το παικτικό κοινό θα δοθεί στα βραζιλιάνικα ματς τώρα που η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, ενώ πέρα από τα πρωταθλήματα που επιστρέφουν στη δράση, ξεκινάνε τα πλέι οφ στο Μεξικό, συνεχίζονται τα πλέι οφ στην Αμερική, ενώ στη Νορβηγία πέφτει η αυλαία με τον τελικό Κυπέλλου. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με την 5η αγωνιστική σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Στην King Bet της Παρασκευής:
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Το δίδυμο που... σκοτώνει
Φώντας Τσούνης: Αβάι 5-0...
Μπιλάρας: Υπάρχουν λάθη στην Αγγλία
Γιάννης Καρατζαφέρης: Διχοτομείται το λιμάνι
Αντώνης Καρπετόπουλος: Θα καίει η Τούμπα
Βαγγέλης Λυκάκης: Για γερά νεύρα στη Σεβίλλη
Πάνος Γαρίδης: Αξια εμπιστοσύνης η Ιντερ
Γιώργος Χαϊκάλης: Με υπηρεσιακό η Κοριτίμπα
Πάνος Παπατσώρης: Σειρά έχει η μισητή αντίπαλος
Νίκος Μποζιονέλος: Από το... κινητό ο Ζέσους
Κώστας Φίλιος: Η ευκαιρία της Μπάγερν

Νίκος Μπέλτσος: Κούμαν εναντίον Κούμαν


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις