KING BET Tρίτης 19 Νοεμβρίου 2013

Ναι, το πρώτο γκολ του Μήτρογλου ήταν (ψιλο)οφσάιντ. Ναι, στο τρίτο γκολ η μπάλα αλλάζει πορεία στο σώμα ενός αμυντικού, ίσα ίσα για να πάει στα δίχτυα του Λόμποντ. Ναι, ήμασταν τυχεροί που αμέσως μετά την ισοφάριση, πήραμε κεφάλι στο σκορ, πριν παγώσει το «Καραϊσκάκης». Αλλά, φίλοι μας Ρουμάνοι, σαν πολύ ψηλά δεν είχατε πάρει τον… αμανέ; Πού πήγε εκείνη η αισιοδοξία όταν έγινε η κλήρωση; Πού πήγε η σιγουριά του Πιτούρκα, που μιλούσε για βέβαιη πρόκριση της Εθνικής του; Και γιατί τόσα νεύρα την Παρασκευή; Μάλλον δεν είδατε καλά το παιχνίδι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν το «διαβάσατε» σωστά.
Το πρώτο… ημίχρονο έληξε. Βρήκε νικήτρια (πανάξια, δίκαια) την Εθνική μας με 3-1 και πάμε τώρα στο Βουκουρέστι για να τελειώσουμε τη δουλειά. Αντε, να ξεμπερδεύουμε με προκριματικά, μπαράζ και άλλες τέτοιες υποχρεώσεις.




Στην κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου, το μπαλάκι με το όνομα «GREECE» θα είναι εκεί, έτοιμο να… συναντηθεί με άλλα τρία που θα προκύψουν. Και ούτε που μας νοιάζει, βέβαια, ποιοι θα είναι μαζί μας στον ίδιο όμιλο.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Αν είδατε στιγμιότυπα ή ακούσατε δηλώσεις, θα παρατηρήσατε πόσο σεμνά αντιμετωπίζουν τη ρεβάνς ο Σάντος και οι διεθνείς μας. Δείγμα σοβαρής και υπεύθυνης αποστολής, που ξέρει τι θέλει και πώς θα το πετύχει. Εμείς, πριν φύγει η Εθνική μας, είχαμε πάρει μια γεύση για το πώς μας περιμένουν οι Ρουμάνοι. Μιλήσαμε με τον ειδικό συνεργάτη της εφημερίδας Σωτήρη Καραγκιοζίδη που ζει και εργάζεται στο Βουκουρέστι. Μας αποκάλυψε τι έλεγαν οι Ρουμάνοι πριν από το ματς της Παρασκευής, τι είπαν μετά και τι λένε τώρα, εν αναμονή της σέντρας. Μας… προειδοποίησε για την καυτή ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν σήμερα οι διεθνείς και μας διάβασε τον τοπικό Τύπο, που δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί στον Πιτούρκα. Ιδια… αντιμετώπιση έχει ο προπονητής των Ρουμάνων από την Ντανιέλα Ποπέσκου, δημοσιογράφο και μέλος της ρουμανικής κοινότητας στην Αθήνα, που συνομίλησε με τον Νίκο Μποζιονέλο το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Διαβάστε τις δύο συνεντεύξεις για να μπείτε στο κλίμα της ρεβάνς (σελ. 13).

Το ματς της Εθνικής μας και τα άλλα τρία μπαράζ κλέβουν την παράσταση στο μεσοβδόμαδο κουπόνι. Με Κροατία – Ισλανδία να ξεκινούν από… μηδενική βάση (όσο και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα), με τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Ρονάλντο να τα… ξαναλένε και να διεκδικούν επί ίσοις όροις το εισιτήριο και με τη Γαλλία να βρίσκεται στα… σχοινιά μετά το 2-0 από την Ουκρανία στο Κίεβο. Τι άλλο έχουμε το τριήμερο; Πολλά διεθνή φιλικά, Κύπελλο Αγγλίας, προκριματικά U21, τον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Βραζιλίας, τους δύο ημιτελικούς στο Σουνταμερικάνα και άλλα τέσσερα μπαράζ για το Μουντιάλ. Στο φύλλο της Τρίτης, τέλος, μπορείτε να βρείτε 16 σελίδες αφιερωμένες στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου, με αγώνες, στατιστικά, αποδόσεις, ώστε να μπορείτε να μελετήσετε από τώρα. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με φουλ κουπόνι.



Γράφουν, αναλύουν, σχολιάζουν και προτείνουν:
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Τα εισιτήρια της δόξας
Σταύρος Κολίλας: Εσφαξαν έναν κόκορα
Αντώνης Καρπετόπουλος: Οι δύο δρόμοι της πρόκρισης
Πάνος Παπατσώρης: Πόσες πιστολιές θα φάνε;
Γιάννης Καρατζαφέρης: Εμείς Ρίο, αυτοί καφενείο
Μπιλάρας: Αυτή η νύχτα μένει
Γιώργος Χαϊκάλης: Κόντρα στην παράδοση η Φλαμένγκο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις