KING BET Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2013

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού στη φετινή περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τρίτη θα φανεί αν τον Φεβρουάριο θα μπει ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Τώρα είναι η ώρα των αποδείξεων. Με 3 πόντους σήμερα και άλλους 4 «κάβα» από Βρυξέλλες και Λισσαβώνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κάνουν μόνο άλμα πρόκρισης, ουσιαστικά την εξασφαλίζουν, καθώς στους 7 (και έχοντας υπέρ τους την ισοβαθμία με τους Πορτογάλους), τους αρκεί μια νίκη επί της Αντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο για να περάσουν στην επόμενη φάση. Πόσο δύσκολο είναι το έργο τους; Αρκετά, ίσως πιο δύσκολο απ’ ό,τι ήταν πριν από 14 βράδια στο «Ντα Λουζ». Η Μπενφίκα ήρθε για να παίξει τα ρέστα της, να διεκδικήσει τουλάχιστον τον βαθμό, ώστε να κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού στο φινάλε, όταν θα υποδεχτεί την Παρί, η αντίπαλός της θα πάει στην Πορτογαλία με τα «δεύτερα» (έτσι… συνηθίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ).



Από την άλλη, όμως, να επισημάνουμε ότι για τον Ολυμπιακό, το αποψινό ματς έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Μετά από μια «πανάκριβη» νίκη επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο, με –όχι απλά καυτό, αλλά- «ζεματιστό» τον Μήτρογλου, με τον κόσμο του σε πλήρη ευφορία από τα τελευταία αποτελέσματα, με τον Μίτσελ να έχει μεταδώσει στους παίκτες του αυτό το αίσθημα ανωτερότητας που είχε και ο ίδιος όταν φορούσε τα λευκά της Ρεάλ.

Με λιγότερο άγχος, αλλά με την ίδια… ορμή, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Ισραήλ για να καθαρίσει από μεθαύριο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Απέναντί του, μια ομάδα που έχει… συμβιβαστεί με τη μετριότητα φέτος. Αρκεί να τονίσουμε ότι από τα τέλη Αυγούστου μετράει μόλις μία νίκη σε 11 αγώνες. Στο ίδιο διάστημα, ο «δικέφαλος» είναι αήττητος (11 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 13 επίσημα ματς), έχει… εθιστεί στις ανατροπές και την Πέμπτη τού δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να κλείσει θέση στους «32» της διοργάνωσης και να αφοσιωθεί μετά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι την Κυριακή κατεβαίνει στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Εκτός από τους αγώνες των δύο εκπροσώπων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, στο κουπόνι του τριημέρου υπάρχουν άλλοι 38, μερικοί εκ των οποίων απολύτως οριακοί. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεχωρίζουμε τις αναμετρήσεις Γιουβέντους – Ρεάλ (οι Ιταλοί έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές), Ντόρτμουντ – Αρσεναλ (η Νάπολι… παρενοχλεί και τις δύο στον 6ο όμιλο), Μπαρτσελόνα – Μίλαν («νωπό» ακόμα το 4-0 των Καταλανών τον περασμένο Μάρτιο) και Ζενίτ – Πόρτο (εδώ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποια θα ακολουθήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην επόμενη φάση).

Εκτός… σεντονιών, έχουμε αγώνες από Αγγλία (Λιγκ Καπ και Α’ κατηγορία), Σκωτία (Λιγκ 1 και 2), Βραζιλία (Κύπελλο και Β’ κατηγορία), Β’ Ολλανδίας, Αμερική (πλέι οφ), Σουνταμερικάνα, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το μπασκετικό πρόγραμμα, με Ευρωλίγκα (Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κούμπαν και Σιένα – Ολυμπιακός), Γιούροκαπ και ΝΒΑ. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με δύο τεράστια ντέρμπι σε Ελλάδα και Ιταλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις