KING BET Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2013

Είναι ποτέ δυνατόν ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών να τελειώσει από την 11η; Πρακτικά, όχι. Θεωρητικά όμως, ναι. Κι επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ανατροπές και οι εκπλήξεις είναι σπάνιο φαινόμενο, αν ο Ολυμπιακός νικήσει μεθαύριο τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά κάνει το
πιο μεγάλο βήμα (τι βήμα, άλμα…) για τον φετινό τίτλο. Είναι βέβαιο ότι ο «δικέφαλος» προβάλλει αντιρρήσεις σ’ αυτό το σενάριο. Εχει το δικαίωμα αυτό. Με 7 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια εντός συνόρων και με την ψυχολογία στο φουλ, πάει στο Φάληρο για να κάνει την υπέρβαση και να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα την κορυφή.
Για τον Ολυμπιακό, οι τελευταίες μέρες κυλούν ονειρεμένα. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και το 1-0 επί της Μπενφίκα που τον στέλνει κατά πάσα βεβαιότητα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ,  αποτελούν τα καλύτερα συστατικά για το ντέρμπι.



Υπάρχουν κι άλλα σπουδαία ματς στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας. Οπως το Αρης – Παναθηναϊκός, το ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη), όπως το Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης («πρώτη» για Αναστόπουλο).
Και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκουμε μεγάλες κόντρες. Πάρτε, για παράδειγμα, την Ιταλία. Δύο ομάδες ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών την καλπάζουσα Ρόμα. Η Γιουβέντους και η Νάπολι, που έχουν ραντεβού το βράδυ της Κυριακής για να λύσουν τις διαφορές τους. Ντέρμπι μιας άλλης εποχής, τότε που ο ιταλικός Νότος είχε σηκώσει ανάστημα στον Βορρά, στις μέρες του Μαραντόνα. Εκτοτε, η Νάπολι ελάχιστες φορές βρέθηκε να φλερτάρει με το θρόνο, φέτος όμως δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Στην Αγγλία, τα βλέμματα στρέφονται στο «Θέατρο των ονείρων». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιμένει την Αρσεναλ με αποκλειστικό στόχο τη νίκη για να ψαλιδίσει τη διαφορά από την κορυφή και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Μάχη γειτόνων στη Γαλλία (Σεντ Ετιέν – Λυών, διαβάστε το σχετικό θέμα του Σταύρου Κολίλα), clasico στην Πόλη (Φενέρ – Γαλατά, γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος), επικίνδυνη έξοδος για την Ντόρτμουντ στο Βόλφσμπουργκ (ο Κώστας Φίλιος έχει το ρεπορτάζ), Φέγενορντ – Αλκμααρ στην Ολλανδία και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο κουπόνι του τριημέρου. Να μην παραλείψουμε το φινάλε στη Νορβηγία (ο Μίλτος Ζωγράφος βρήκε πρόσφορο έδαφος για… συνωμοσίες) και στο Μεξικό, το Κύπελλο Αγγλίας (με τη συμμετοχή ομάδων από Α’, Β’ κατηγορία και Κόνφερενς), τα πλέι οφ στην Αμερική και τη σύγκρουση Μπενφίκα – Σπόρτινγκ στο Κύπελλο Πορτογαλίας. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις