KING BET Τρίτης 10 Ιουνίου 2014

Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε δύο μόλις 24ωρα πριν από την πρώτη σέντρα για να μπούμε σε ρυθμούς Μουντιάλ. Εδώ και αρκετές ημέρες νιώθουμε αυτή τη… γλυκιά πίεση, το άγχος της προσμονής, τη λαχτάρα. Περιμένουμε να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή, να καθίσουμε αναπαυτικά στις πολυθρόνες μας, να παραγγείλουμε τα… απαραίτητα (ξέρετε τώρα, πίτσες, μπίρες και τα παρελκόμενα), να φωνάξουμε τους ποδοσφαιρόφιλους φίλους μας (οι άλλοι, αυτοί που δεν έχουν ιδέα από μπάλα, θα μας ξαναδούν σε έναν μήνα…) και να απολαύσουμε θέαμα από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Πολλά διαβάζουμε τελευταία για την προχειρότητα της διοργάνωσης, για τις ελλείψεις στα γήπεδα και τους προπονητικούς χώρους, για την ταλαιπωρία των αποστολών (την έζησε και η δική μας Εθνική), αλλά βλέποντας τις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων στη χώρα του καφέ, διαπιστώνει εύκολα κανείς με πόσο… πάθος περιμένουν οι Βραζιλιάνοι να ξεκινήσει το Μουντιάλ.



Πόσο… άρρωστοι είναι με το ποδόσφαιρο και, παρότι πολλοί από δαύτους δεν είχαν καν γεννηθεί στην «τραγωδία» του 1950, πόσο αδημονούν για το 6ο τρόπαιο, αυτό που θα τους κάνει να ξεχάσουν για λίγο τη φτώχεια και τα προβλήματά τους.

Πρεμιέρα λοιπόν. Με ένα σπουδαίο ματς, άλλωστε οι Κροάτες δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ξέρουν ότι είναι το αουτσάιντερ της βραδιάς και πάνε να το διασκεδάσουν, όπως άλλωστε λένε οι ίδιοι. Και επειδή «πρέπει» να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από τον αγώνα αυτόν, εμείς ετοιμάσαμε (όπως θα κάνουμε και για κάθε ζευγάρι μέχρι τη λήξη του Μουντιάλ), έναν πλήρη «οδηγό». Τι περιλαμβάνει; Το ρεπορτάζ των δύο Εθνικών ομάδων, τον τρόπο που θα παραταχθούν, τις 11άδες, την παράδοση που τους συνοδεύει, τα ειδικά στοιχήματα που μπορείτε να παίξετε, πολλά στατιστικά, ακόμα και τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατούν την ώρα του αγώνα.

Αν δεν σας αρκούν όλα αυτά, έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και έξτρα θέματα. Οπως την… ετυμηγορία του Μιχάλη Τσόχου (σελ. 19) για το πρώτο ματς, τις επιδόσεις των Βραζιλιάνων σε πρεμιέρες Μουντιάλ (σελ. 18) και θα μάθετε γιατί οι γηπεδούχοι είναι πιο φρέσκοι από όλους σχεδόν τους μεγάλους αντιπάλους τους σ’ αυτή τη διοργάνωση (σελ. 23). Επίσης, στην ίδια σελίδα θα βρείτε τις μεταβολές των μέσων όρων απόδοσης για κατάκτηση του τροπαίου σε βάθος 4ετίας. Κι αν για τη Βραζιλία δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, δείτε την απόδοση του Βελγίου και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Αυτά ως μια πρώτη εικόνα. Στο πρόγραμμα του τριημέρου υπάρχουν και άλλα παιχνίδια, από τα μπαράζ της Β’ Ιταλίας και της Β’ Ισπανίας, μέχρι τη Νορβηγία (Α’ και Β’), τη Φινλανδία, τη Β’ Σουηδίας, την Αμερική, συν ένα διεθνές φιλικό, το τελευταίο πριν από το Μουντιάλ. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με 13 (!) αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσά τους αυτό της Εθνικής μας με την Κολομβία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις