KING BET Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014

Εντάξει, από τις πρεμιέρες μας σε Μουντιάλ δεν έχουμε και τις καλύτερες αναμνήσεις. Ή, μάλλον, έχουμε τις χειρότερες. Το 1994, ούτε που… προλάβαμε να δούμε τους Αργεντινούς του Μαραντόνα και του Μπατιστούτα. Στο 2ο λεπτό βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μετά δεν επανήλθαμε ποτέ. Το 2010, οι διάφοροι Λι, Κιμ, Παρκ της Νότιας Κορέας μας έβγαλαν τη γλώσσα στο τρέξιμο και από το 7ο λεπτό αρχίσαμε να λαχανιάζουμε. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία σ’ αυτά τα δύο ματς, που εξελίχθηκαν πιο άσχημα απ’ ό,τι περιμέναμε. Κάποιοι από εσάς θα ισχυριστείτε ότι και φέτος θα δούμε «μια από τα ίδια». Πιθανόν, δεν υπάρχει πειστική απάντηση να σας αντικρούσει. Αλλά παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες το κλίμα ανάμεσα στους διεθνείς μας, το πάθος που βγάζουν στις προπονήσεις, την εμπειρία που κουβαλάνε οι περισσότεροι εξ αυτών (και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές τους), ε, δεν μπορεί, είναι λογικό να νιώθουμε πιο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά.



Πρεμιέρα λοιπόν για την Εθνική μας στο Μπέλο Οριζόντε. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει μόλις δύο ήττες την τελευταία διετία (είτε σε επίσημα είτε σε φιλικά), που είναι φαβορί -όχι μόνο για νίκη αύριο, αλλά και- για πρωτιά στον 3ο όμιλο και που πάει στη γειτονική της Βραζιλία έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Αλλά, για μια στιγμή. Τι έχει κάνει η Κολομβία στις 4 προηγούμενες πρεμιέρες της σε Παγκόσμιο Κύπελλο; 3 ήττες και 1 νίκη (επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) ο απολογισμός της. Και ποιος είναι ο πιο γνωστός Κολομβιανός ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια; Ναι, σωστά σκεφτήκατε, ο Ραδαμέλ Φαλκάο είναι, που (ευτυχώς για μας) θα δει το Μουντιάλ ως θεατής.

Μπορεί το ματς της ομάδας μας να κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα του τετραημέρου (τουλάχιστον για μας τους Ελληνες), υπάρχουν όμως και άλλα σπουδαία ζευγαρώματα με το… καλημέρα της διοργάνωσης. Ισπανία – Ολλανδία ανοίγουν την αυλαία του 2ου ομίλου όπως ακριβώς έκλεισαν το προηγούμενο Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Αγγλία – Ιταλία, δύο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με σημαντικά μεταξύ τους ματς στο παρελθόν (μας τα θυμίζει ο Νίκος Μποζιονέλος στη σελίδα 29), Γερμανία – Πορτογαλία, δηλαδή ο Ρονάλντο, ο Πέπε και ο Κοεντράο απέναντι στους 7 παίκτες της Μπάγερν.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι στο φύλλο της Παρασκευής θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να μελετήσετε και να παίξετε σωστά. Θα μάθετε τα πλήρη ρεπορτάζ των αντιπάλων, τις κινήσεις των προπονητών, τις 11άδες που θα παρατάξουν, απίθανα στατιστικά, ειδικά στοιχήματα, παραδόσεις και ό,τι άλλο ενδιαφέρον «ανακαλύπτουν» τα… λαγωνικά της KINGBET.

Επίσης, υπάρχουν σχόλια από κορυφαίους αθλητικογράφους (Σωτηρακόπουλος, Καρπετόπουλος, Τσόχος), έξτρα θέματα για Μουντιάλ (Κολίλας, DNA) και πολλές πολλές προτάσεις για στοιχηματισμό (Billaras, Φώντας, Καρατζαφέρης, Παπατσώρης, Χριστοφοράκης, Δήμητσας). Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Τρίτη (πρώτα ο Θεός). Με ένα μεγάλο -θέλουμε να ελπίζουμε- χαμόγελο από τη νίκη της Εθνικής μας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις