KING BET Τρίτης 17 Ιουνίου 2014

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο ελκυστικό το ξεκίνημα του 20ού Μουντιάλ. Αλήθεια επίσης είναι ότι μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες είδαμε πάρα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, πολλά over, ανατροπές, ωραία γκολ, νέα «φυντάνια» και ομάδες που, παρότι δεν τις είχαμε σε καμία… υπόληψη, μας άρεσαν. Στοιχηματικά, έχουμε την αίσθηση ότι κυλάει εξαιρετικά για τους παίκτες. Τα περισσότερα φαβορί έχουν περάσει, όσο για τις εκπλήξεις (Ολλανδία και, κυρίως, Κόστα Ρίκα) που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όποιος έβλεπε τους αγώνες, θα καταλάβαινε ότι και τα δύο αυτά ματς… έγερναν προς τα δεξιά και μπορούσε να καλυφθεί στο live. Τέλος πάντων, ο καθένας κάνει το δικό του ταμείο. Ετσι είναι το στοίχημα, αυστηρά προσωπικό παιχνίδι.



Τρία 24ωρα μετά την πρώτη (ελπίζουμε και τελευταία) ήττα της Εθνικής μας σε τούτη τη διοργάνωση, και τα σχόλια δεν λένε να κοπάσουν. Μέχρι τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, οι διεθνείς μας ήταν ήρωες, τους αποθεώναμε απλώς και μόνο που έφτασαν μέχρι τη Βραζιλία, τους ζητούσαμε να το απολαύσουν και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα ακουγόταν και ο δικός μας Εθνικός Υμνος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ε, δύο ώρες μετά, όταν έληξε το ματς με την Κολομβία, οι διεθνείς μεταμορφώθηκαν σε «σαπάκια», σε «άμπαλους», ο Σάντος έγινε «μυρωδιάς» (και «καλύτερα να φύγει από τώρα»), «ξεφτιλιστήκαμε», ενώ οι προβλέψεις έφταναν μέχρι τον αγώνα με την Ιαπωνία, όπου «θα φάμε τέσσερα» και κάτι τέτοια φαιδρά.

Τελικά, όποιος εμπιστεύεται τα social media ή κάποια sites για να διαμορφώσει άποψη, είναι αξιολύπητος. Αποδείχθηκε περίτρανα όλες αυτές τις μέρες και μέχρι να γίνει η σέντρα του αγώνα με την Ιαπωνία θα συνεχίζεται. Κι αν γίνει καμιά… στραβή και νικήσουμε; Ε, τότε πάλι θα είμαστε υπερήφανοι, ευλογημένοι που έχουμε τον Σάντος στο τιμόνι και οι διεθνείς μας θα ξαναγίνουν ήρωες. Θα ξεχάσουμε μονομιάς την Κολομβία και στο τελευταίο ματς με την Ακτή θα ενώσουμε όλοι (κριτές και υποκριτές) τις φωνές μας για να σπρώξουμε την ομαδάρα μας στην πρόκριση.

Να δούμε και λίγο τι έχουμε σε τούτο το τριήμερο, από μουντιαλική και στοιχηματική ματιά; Ξεκίνημα με τον 8ο όμιλο (Βέλγιο – Αλγερία και Ρωσία – Ν. Κορέα εμφανίζονται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό) και κατόπιν την έναρξη της 2ης αγωνιστικής. Στον 1ο όμιλο, Βραζιλία – Μεξικό (στη μάχη της κορυφής), στον 2ο Ισπανία – Χιλή (με τους «φούριας ρόχας» ζαλισμένους από την πεντάρα της πρεμιέρας και ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο), στον 4ο Ουρουγουάη – Αγγλία (ντέρμπι χωρίς αύριο και για τους δύο).

Το τριήμερο κλείνει στο Νατάλ, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Εκεί όπου οι «άμπαλοι» (μέχρι τη 1 π.μ.) Ελληνες διεθνείς θα συγκρουστούν με τους («άντε να τους πιάσεις στο τρέξιμο») Ιάπωνες. Κι αν καταφέρουμε να τους πιάσουμε και νικήσουμε; Ε, κάνουμε άλλη μια κ…τούμπα και «πάμε ρε Ελλαδάρα για την πρόκριση»…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις