KING BET Τρίτης 10 Mαρτίου 2015

Από εκείνο το βραδινό της 21ης Απριλίου του 2013, όταν επικυρώθηκε ο υποβιβασμός, ένα ματς όπως το αυριανό περίμεναν άπαντες στην ΑΕΚ. Οχι ότι σ’ αυτή την πορεία των 23 περίπου μηνών δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αναμέτρηση με ομάδα Σούπερ Λίγκας. Πέντε ματς έχουν δώσει στο φετινό Κύπελλο (με Πανθρακικό, Ατρόμητο, Κέρκυρα, Ολυμπιακό), σε όλα κράτησαν το αήττητο και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να φτάσουν δύο βήματα μακριά από τον τελικό, αποδεικνύοντας (για πολλοστή φορά) ότι ήταν περαστικοί από τις μικρές κατηγορίες. Το 1-1 πριν από ακριβώς έναν μήνα στο Φάληρο, κυρίως όμως η πειστικότατη εμφάνιση της «Ενωσης», της δίνουν ένα (μικρό, έστω) προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά. Φαίνεται αυτό και από την κινητοποίηση του κόσμου, που εξάντλησε τα εισιτήρια της ρεβάνς. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός προβάλλει τις δικές του αντιρρήσεις.



Ξέρει ότι τούτο το ματς θα «χαρακτηρίσει» τη φετινή σεζόν και θα τον φέρει μια ανάσα από το νταμπλ (στο πρωτάθλημα παραμένει, ούτως ή άλλως, το ακλόνητο φαβορί). Ξέρει ότι ένας αποκλεισμός θα φέρει αναταράξεις, αλλά μια πρόκριση θα ξεγράψει μονομιάς ό,τι άσχημο έχτισε φέτος. Πολύ μεγάλο ματς λοιπόν στο ΟΑΚΑ. Βγαλμένο από τα παλιά…

Ιδιο σκηνικό με το ΑΕΚ – Ολυμπιακός θα στηθεί και λίγη ώρα αργότερα στο Λονδίνο. Εκεί, η Τσέλσι περιμένει την Παρί Σ.Ζ., στον επαναληπτικό του 1-1. Κι εδώ υπάρχει φαβορί (η Τσέλσι), αλλά ποιος μπορεί να υποτιμήσει τους Παριζιάνους; Σίγουρα όχι ο Μουρίνιο, που φωνάζει τις τελευταίες μέρες ότι το ματς κρύβει παγίδες. Θα θυμάται, προφανώς, ότι πέρσι έφτασε το 87ο λεπτό για να… βρει την ανάσα του, καθώς το 3-1 υπέρ της Παρί στο Παρίσι τού την είχε… κόψει.

Την Τετάρτη έχουμε και το Μπάγερν – Σαχτάρ. Μπορεί το 0-0 της Ουκρανίας να αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, ωστόσο οι Βαυαροί είναι σε υψηλότερο επίπεδο και ο στόχος τους φτάνει μέχρι το… Βερολίνο το βράδυ της 6ης Ιουνίου. Την Τρίτη υπάρχουν άλλα δύο ματς. Στο ένα ξέρουμε ποιος θα προκριθεί (η Ρεάλ θα είναι…), δεν ξέρουμε όμως την αντίδραση των οπαδών της μετά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στην Πριμέρα, ενώ στο άλλο (Πόρτο – Βασιλεία), οι «δράκοι» καλούνται να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και να «πατήσουν» πάνω στο 1-1 που απέσπασαν στην Ελβετία.

Οσο για το Γιουρόπα Λιγκ, πολύ δυνατά ζευγάρια μάς περιμένουν την Πέμπτη. Δύο «εμφύλιοι» (Φιορεντίνα – Ρόμα, Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη) και αρκετά αμφίρροπα ματς, άλλωστε εδώ που έχουν φτάσει οι ομάδες, είναι λογικό να ανεβάζουν τις φιλοδοξίες τους. Στο κουπόνι βρίσκουμε και σκόρπια παιχνίδια από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και της Σκωτίας, από την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Γ’ Γερμανίας, τη Β’ Ιταλίας, το Κύπελλο Κύπρου και, φυσικά, από το Λιμπερταδόρες που συνεχίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με φουλ πρόγραμμα από όλο τον κόσμο…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις