KING BET Παρασκευής 27 Μαρτίου 2015

Είναι αλήθεια ότι την έχουμε παραμελήσει κάπως την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά… φταίει κι αυτή. Μας έδωσε δικαιώματα, μας στενοχώρησε, μας απογοήτευσε. Κοιτάζουμε τη βαθμολογία του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2016 και μας πιάνει θλίψη. Δεν μπορεί να είμαστε ουραγοί, κάτω και από τα Νησιά Φερόε. Ποιοι; Εμείς που ήμασταν παρόντες σε όλα (σχεδόν) τα κορυφαία ραντεβού της τελευταίας 10ετίας. Και τώρα; Τώρα τρέχουμε (μπας και προλάβουμε). Δεν είναι εύκολο να… διορθωθεί η ανορθογραφία των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, στο χέρι (των διεθνών) μας όμως είναι να βγάλουμε πάλι στο γήπεδο όσα μας χαρακτηρίζουν. Πάθος, ένταση, αγάπη για τη γαλανόλευκη. Από τη Δευτέρα που η Εθνική μας πήγε στη Βιέννη για προετοιμασία, σαν κάτι να άλλαξε.
Η ψυχολογία, το κλίμα, οι σχέσεις. Φαίνεται στα χαμόγελα των παικτών, στις δηλώσεις τους, ακόμα και η παρουσία του Σέρχιο Μαρκαριάν επέδρασε καταλυτικά στην αλλαγή αυτή.



Ενας καλοκάγαθος άνθρωπος, γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και ψυχοσύνθεσης, συγκαταβατικός και ειλικρινής, που αναλαμβάνει να βγάλει το καράβι («πειρατικό» το λέγαμε κάποτε, όχι πολύ παλιά…) από την ξέρα. Το αν θα τα καταφέρει, εξαρτάται από πολλούς τομείς. Εμείς ως φίλαθλοι (λάθος, οπαδοί) τούτης της ομάδας, αυτό που ζητάμε είναι να δούμε ξανά ιδρώτα στη φανέλα, τσαμπουκά στις διεκδικήσεις, τσαντίλα για μια χαμένη μπαλιά, τρέξιμο και στα 90 λεπτά του αγώνα.

Απέναντί μας, την Κυριακή, η Ουγγαρία. Σχολή ποδοσφαίρου κάποτε. Τώρα, ξεπεσμένη και απούσα από τις μεγάλες διοργανώσεις, ζει με τη λάμψη του παρελθόντος και αναζητεί το δρόμο που θα την ξαναφέρει στη διάκριση. Ασφαλώς, δεν μπορεί να φοβίσει τη δική μας ομάδα. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά και ουσιαστικά… ξεχάσουμε τη Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι, τουλάχιστον ας έχουμε να λέμε ότι παλέψαμε. Θα είναι το πρώτο παράσημο της νέας Εθνικής μας…
Προκριματικά EURO 2016 μπροστά μας. Ετσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής, όλοι μπορούν να ελπίζουν. Γι’ αυτό έχουν γίνει τόσες εκπλήξεις. Αρκεί να τονίσουμε ότι από τις 53 ομάδες που συμμετέχουν, μόλις οι 12 παραμένουν αήττητες μετά από τις τέσσερις πρώτες στροφές. Κι αν νομίζετε ότι μέσα σ’ αυτές είναι τα μεγαθήρια, κάνετε λάθος. Η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία έχουν γνωρίσει την ήττα. Η Πορτογαλία επίσης. Μάλιστα, καμία από αυτές δεν προπορεύεται στον όμιλό της!

Πάμε και στα υπόλοιπα του κουπονιού. Εχουμε μικρές κατηγορίες Αγγλίας σε φουλ δράση, μικρές… Σκωτίες, Β’ Ιταλίας, Β’ Ισπανίας, Ιρλανδία, Αργεντινή, Αμερική, Ουρουγουάη, Αυστραλία, τελικό Κυπέλλου στη Χιλή, Λιγκ Καπ Ιαπωνίας και Under-19. Κάπου 170 ματς, όχι κι άσχημα σε περίοδο που έχουν σταματήσει τα πρωταθλήματα. Πολλές επιλογές λοιπόν, που με προσεκτική μελέτη, πολλή γνώση και αρκετή τύχη (πάντα χρειάζεται…) μπορούν να μας οδηγήσουν στο ταμείο. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ο λόγος τώρα περνάει σε εσάς. Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις