KING BET Παρασκευής 24 Απριλίου 2015

Χορτάσαμε μπάλα Τρίτη και Τετάρτη με τις ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά την πρώτη μέρα είδαμε μια υπερηχητική Μπάγερν να σκορπά την Πόρτο, σε ένα από τα πλέον παραγωγικά 45λεπτα στην ιστορία της διοργάνωσης (5-0), την Μπαρτσελόνα να βγαίνει υγιεινό περίπατο στο «Καμπ Νόου» και να παίρνει για 7η χρονιά την τελευταία 8ετία το εισιτήριο της τετράδας. Την επόμενη μέρα, δεν είδαμε πολλά γκολ, είδαμε όμως μπόλικο ξύλο στο ματς του «Μπερναμπέου» και τη Ρεάλ να λυτρώνεται στο 88’, ενώ στο Πριγκιπάτο έγινε αυτό που όλοι περίμεναν: τη Γιούβε να παίζει… ιταλικά και να αποσπά σχετικά εύκολα το 0-0.
Τα αφήνουμε πίσω μας (αν και το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει πολλή κουβέντα μετά την κλήρωση της ημιτελικής φάσης) και πάμε να δούμε τι έχουμε μπροστά μας. Πλούσια τα… ελέη του κουπονιού.
Με τρία τοπικά ντέρμπι, με ένα ματς-μπολ τίτλου και με πολλά κρίσιμα (πιο κρίσιμα δεν γίνεται…) σε όλα τα πρωταθλήματα.



Ας ξεκινήσουμε από Αγγλία. Αρσεναλ – Τσέλσι λέει το πρόγραμμα. ΟΚ, δεν κρίνει τον πρωταθλητή (οι «μπλε» έχουν βάλει από την περασμένη εβδομάδα τις σαμπάνιες στο ψυγείο), αλλά η παρουσία και μόνο στους απέναντι πάγκους δύο άσπονδων… φίλων (Βενγκέρ και Μουρίνιο) δίνει ξεχωριστή αίγλη. Ελπίζουμε ο σκηνοθέτης να έχει… προνοήσει και να «στείλει» δύο τουλάχιστον κάμερες πάνω τους… Στη Βαρκελώνη, η Εσπανιόλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Καμία αντίρρηση, η διαφορά ποιότητας είναι χαώδης, ωστόσο οι… μικροί της πόλης θα χαρούν ιδιαιτέρως αν κόψουν βαθμούς από τους… μεγάλους. Γιατί, μαζί με τους βαθμούς, θα τους κόψουν και αρκετές ελπίδες για τον τίτλο. Τελειώνουμε με τις τοπικές μάχες, μεταφερόμενοι στην Ιταλία. Ούτε εδώ κρίνει κάτι σημαντικό, αλλά Τορίνο και Γιουβέντους έχουν πολλούς λόγους να «σφάζονται». Θυμηθείτε τι ξύλο έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στα μεταξύ τους και θα καταλάβετε.

Από την Πορτογαλία «έρχεται» ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Μπενφίκα – Πόρτο ή «αετοί» εναντίον «δράκων». Δεν ξέρουμε τίνος… ζώου τα νύχια θα αποδειχθούν πιο κοφτερά, θα ανοίξουμε την τηλεόραση το απόγευμα της Κυριακής για να μάθουμε. Περνάμε μια γρήγορη επίσκεψη από τη Γερμανία (με Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ), από τη Γαλλία (με Παρί – Λιλ, πάλι χωρίς Ιμπραΐμοβιτς), από την Ολλανδία (αγωνιστική με πολλές ευκαιρίες, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Νίκος Μπέλτσος, σελ. 64-65) και ερχόμαστε στα μέρη μας.

Πρωταθλητή βγάλαμε, στα πλέι οφ ξέρουμε ήδη τους δύο από τους τέσσερις που θα συμμετάσχουν, όλο το ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στην κούρσα της παραμονής. Εκεί έχουμε 6 ομάδες που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Το… εξωφρενικό είναι ότι ουδείς γνωρίζει πού θα… κάτσει ο πήχης της σωτηρίας. Μέχρι πριν από 6-7 αγωνιστικές, στους 37 πόντους ήσουν σίγουρος. Μέχρι πριν από 3-4 εβδομάδες, στους 40 ετοιμαζόσουν για διακοπές. Τώρα, πιθανόν να μην φτάσουν ούτε οι 42! Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με τεράστιο κουπόνι (δείτε το στη σελίδα 35).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις